Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Może ktoś wie, czy powinnam zapłacić dług? (Niezapłacona faktura w Plus sprzed 6 lat)

Ilość postów: 39 | Odsłon: 4122 | Najnowszy post
  • Może ktoś wie, czy powinnam zapłacić dług? (Niezapłacona faktura w Plus sprzed 6 lat)

dług to niezapłacona faktura w plus sprzed 6lat. Telefon miałam na dg którą zlikwidowałam w 2005. Sprzedali mój dług i od kilka lat tak wisi, w sumie uzbierało się sporo odsetek. Straszą mnie komornikiem. Jeśli wiecie podpowiedzcie.

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Może ktoś wie, czy powinnam zapłacić dług? (Niezapłacona faktura w Plus sprzed 6 lat)

Jeżeli po pierwszych 3 latach od powstania długu PLUS się upominał, a potem windykator przed upływem kolejnych 3ech to dług się nie przedawnił.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Może ktoś wie, czy powinnam zapłacić dług? (Niezapłacona faktura w Plus sprzed 6 lat)

Upominali się na pewno, nie wiem kiedy pierwszy raz, mieszkałam w wielu miastach więc ciężko sprawdzić. Ja myślałam, ze po prostu dlatego, że na dg to się przedawnił. Cóż...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Należy poszukać papierów, tzn wszystkich upomnień i posprawdzać kiedy przysyłali upomnienia, ewentualnie jakiś prawnik może ci pomóc. Na forum kiedyś ktoś już pytał o dług w t-mobile czy telekomunikacji i też chyba nie pomógł nikt.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Może ktoś wie, czy powinnam zapłacić dług? (Niezapłacona faktura w Plus sprzed 6 lat)

Nie ma znaczenia czy dług był na dg? Tak się zastanawiam, ponieważ kojarzę, że moj kolega nie spłacał długów z dg po jej likwidacji.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Mógł nie spłacać jeśli przeprowadził upadłość, która w przypadku dg nie jest taka prosta . w innym wypadku powinien spłacać . Chyba że to była spółka z o.o.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

10:30 ale z tego co kojarzę żadnej upadłości nie przeprowadzał i była to dg jednoosobowa.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: Może ktoś wie, czy powinnam zapłacić dług? (Niezapłacona faktura w Plus sprzed 6 lat)

Zadzwoń 608 801 473

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Po co ma dzwonić? Jak wiesz to odpowiedz, sam też jestem ciekaw jak to jest.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Prosze poczytać na forum antywindyk.pl ,a do tego czasu nic nie podpisywać.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Jeżeli dług był na dg i nie była przeprowadzana upadłość, to niestety obciąża on również Ciebie jako osobę fizyczną-właściciela dg, nawet po zamknięciu firmy.

Gość_Ostrowiak
          Zgłoś
          Odpowiedz

I nie ma przedawnienia nigdy? Ostatnio zgłebiałem temat przedawnień i na dg gospodarczą było, że 3lata i się przedawnia. Mnie bardziej interesuje np dług u windykacji za mandat, kiedy komornik? Byłem zagranicą i obawiam się, ze nic nie ślą a komornik lada chwila przyjdzie i zapłacę drugie tyle. Nawet nie wiem jaka to była firma windykacyjna i nie mam jak się skontaktowac. To w sumie jakieś grosze, chyba 300zł było kilka lat temu.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Wszystko się kiedyś przedawnia, różni się to jedynie terminami.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Te terminy mają takie znaczenie?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Gwarantuję, że Plus zadbał o to, aby dług się nie przedawnił. Taki firmy mają ludzi, którzy o to się troszczą.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Pewien jesteś tego? Mi w erze darowali po 4latach, tzn prawnik mi doradził pewne kroki i nie oddałam im nic.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

A alimenty się przedawniają?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nie. Moja siostrzenica dostała po 18-stu latach zapytanie od prokuratury/komornika czy chce odzyskać alimenty z ostatnich 18 lat!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -