dług to niezapłacona faktura w plus sprzed 6lat. Telefon miałam na dg którą zlikwidowałam w 2005. Sprzedali mój dług i od kilka lat tak wisi, w sumie uzbierało się sporo odsetek. Straszą mnie komornikiem. Jeśli wiecie podpowiedzcie.
Jeżeli po pierwszych 3 latach od powstania długu PLUS się upominał, a potem windykator przed upływem kolejnych 3ech to dług się nie przedawnił.
Upominali się na pewno, nie wiem kiedy pierwszy raz, mieszkałam w wielu miastach więc ciężko sprawdzić. Ja myślałam, ze po prostu dlatego, że na dg to się przedawnił. Cóż...
Należy poszukać papierów, tzn wszystkich upomnień i posprawdzać kiedy przysyłali upomnienia, ewentualnie jakiś prawnik może ci pomóc. Na forum kiedyś ktoś już pytał o dług w t-mobile czy telekomunikacji i też chyba nie pomógł nikt.
Nie ma znaczenia czy dług był na dg? Tak się zastanawiam, ponieważ kojarzę, że moj kolega nie spłacał długów z dg po jej likwidacji.
Mógł nie spłacać jeśli przeprowadził upadłość, która w przypadku dg nie jest taka prosta . w innym wypadku powinien spłacać . Chyba że to była spółka z o.o.
10:30 ale z tego co kojarzę żadnej upadłości nie przeprowadzał i była to dg jednoosobowa.
Zadzwoń 608 801 473
Po co ma dzwonić? Jak wiesz to odpowiedz, sam też jestem ciekaw jak to jest.
Prosze poczytać na forum antywindyk.pl ,a do tego czasu nic nie podpisywać.
Jeżeli dług był na dg i nie była przeprowadzana upadłość, to niestety obciąża on również Ciebie jako osobę fizyczną-właściciela dg, nawet po zamknięciu firmy.
I nie ma przedawnienia nigdy? Ostatnio zgłebiałem temat przedawnień i na dg gospodarczą było, że 3lata i się przedawnia. Mnie bardziej interesuje np dług u windykacji za mandat, kiedy komornik? Byłem zagranicą i obawiam się, ze nic nie ślą a komornik lada chwila przyjdzie i zapłacę drugie tyle. Nawet nie wiem jaka to była firma windykacyjna i nie mam jak się skontaktowac. To w sumie jakieś grosze, chyba 300zł było kilka lat temu.
Wszystko się kiedyś przedawnia, różni się to jedynie terminami.
Te terminy mają takie znaczenie?
Gwarantuję, że Plus zadbał o to, aby dług się nie przedawnił. Taki firmy mają ludzi, którzy o to się troszczą.
Pewien jesteś tego? Mi w erze darowali po 4latach, tzn prawnik mi doradził pewne kroki i nie oddałam im nic.
A alimenty się przedawniają?
Nie. Moja siostrzenica dostała po 18-stu latach zapytanie od prokuratury/komornika czy chce odzyskać alimenty z ostatnich 18 lat!