Witam. Dziś byłem świadkiem przejazdu około 200 motocyklistów z Bałtowa na Św. Krzyż. Akurat zmierzałem w tym samym kierunku. Najpierw prowadziło ich dwa motocykle policyjne z włączonymi sygnałami świetlnymi i dźwiękowymi, następnie jechali motocykliści a kolumnę kończyło auto z kilkoma policjantami i karetka pogotowia. Tyle się mówi że nieuzasadnione wezwanie karetki będzie karane gdyż w tym czasie może ktoś potrzebować pomocy, a w tym przypadku? Jechałem za tą kolumną około 10 km. Widziałem wyścigi tych pojazdów na ulicy. W terenie zabudowanym mój licznik wskazywał grubo ponad normę, a byłem pierwszy za tą kolumną.Myślę że wielu z tych kierujących było 'wczorajszych'lub w ogóle' dzisiejszych' albo po narkotykach gdyż zachowanie ich miało wiele do życzenia. Chciałbym zapytać co na to nasze kochane władze? Pozdrawiam
Masz jakieś dowody na "ich niedozwolony stan" czy tylko urojenia?
Szybkość około setki w terenie zabudowanym i widziałem w jakim stanie ruszali z miejsca zakwaterowania, a urojenia to masz Ty gościu z 18;08.
Chciałbym zapytać kiedy zglosisz się na policję i przyznasz że przekroszyles prędkość. Szach mat