Taką paradę organizujemy raz na rok i myślę że jest to widowiskowe.Widzę że Wkurzona jest z tych którzy lubią się zamknąć w domu i uważają że najlepiej żeby się w tym mieście nic nie działo.Do dentysty proponuję wyjeżdżać trochę wcześniej skoro 3 minuty cię zbawiło...pozdrawiam
W zwiazku z organizacją takiego widowiskowego przedsięwziecia możeby zadbać o bezpieczeństwo? Policja tez mogłaby być nieco aktywniejsza ...Co powiesz Organizatorze na jazdę na tylnym kole motocykla przez ulicę Waryńskiego, Sienkiewicza (obie gęsto poprzecinane przejsciami dla pieszych) z predkoscią ok 100km /h w godzinach popołudniowych, wyprzedzanie zarówno z prawej jak i lewej strony aut, wyprzedzanie na zakręcie bez zatrzymywania się przed przejsciem dla pieszych, na którym akurat jest zielone światło i przechodzą piesi. To nie są incydenty niestety. Takie moto-rodeo można było sobie obejrzeć we wspomnianej wyżej okolicy w miniony weekend. I żeby była jasność- nie jestem wrogiem motocykli.Jestem wrodiem głupoty i braku wyobraźni.
PS. Numery rejestracyjne motocykli WRA....
To nie znasz faktów , bo organizatorzy nastawieni są tylko na ściągnięcie kasy , a co do bezpieczeństwa to raczej nie chcą , żeby im tam policja przeszkadzała . Już raz im rozbiła imprezę po bezdrożach terenówkami i było o tym głośno .
jesli sie organizuje parade to powinno byc to odpowiednio wczesniej naglosnione, ruch na ten czas wstrzymany, policja powinna tego pilnowac.Tez jechalam podczas tej waszej parady autem i nie rozumiem dlaczego uwzazacie ,że przy normalnym ruchu na jezdni/auta,rowery, piesi na pasach/uwazacie ,że możecie wszystko, nie stosujecie sie do przepisów ruchu drogowego?Stanowicie zagrożenie dla innych użytkowników drogi !!!
Ja piszę o paradzie a wy o jakiś wariatach ścigających się w zupełnie innym czasie.Parada była zabezpieczona przez policje i obstawiana przez GREMIUM MC.Mamy wtedy prawo do blokowania ulic bo mamy na to zgody wszystkich odpowiedzialnych za to organów państwowych.TO NIE JEST SAMOWOLA!Pchając się gratem w sam środek to ty łamiesz przepisy.Radzę trochę poczytać.Do zobaczenia za rok.
ja tez pisze o paradzie.Policja była owszem na poczatku kolumny i bynajmniej nie zabezpieczała np. skrzyżowań a Wy na czerwonymm sobie śmigaliście.Dwócfh z Was a nie policja zablokowało stając w poprzek tych co mieli zielone.I nie opowiadaj bzdur ,że mieliście do tego prawo.
a tak na marginesie, skąd wiesz ,że jeżdżę gratem????To raz a dwa nie pchałam się w środek kolumny bo stałam zablokowana przez Was podobnie jak Wkurzona.
No i prawidłowo że stałeś.Jak będziesz jechał w przyszłym roku to też postoisz.Od decydowania czy my możemy blokować czy nie to nie ty jesteś.Skoro dostaliśmy na to zgodę to znaczy że jest to zgodne z prawem.Od czterech lat zabezpieczamy tak,że się nikomu nic nie stało.Będziemy takie parady urządzać dalej.pozdrawiam.
ależ jesteś ostry organizatorze....nikt tu nie jest przeciwny waszym paradam , chodzi jedynie o bezpieczeństwo. Blokować powinna policja , koguty na dachach ich aut i sami oni w odlaskowych kamizelkach są o wiele bardzij widoczne niż Wy na swoich czarnych maszynach i ubrani na czarno.Menka ma rację.
Też piszę że robimy wszystko żeby było bezpiecznie i tak jest.Bardziej mnie dziwi że ludzie tu płaczą że muszą poczekać 4-5min.aż przejedzie parada.Widocznie to tacy kierowcy którzy nigdy prawdziwego korka nie widzieli.Ludzie!Trochę wyrozumiałości dla tych,którzy próbują jakoś ożywić to smutne miasto.Najlepiej się w domu zamknąć i seriale oglądać.
nie oglądam seriali, w ostrowcu smutno mi nie jest, nie jeżdże gratem , nie pcham sie w środek kolumny i nie jestem przeciwna Waszym paradom. Niech policja zablokuje ulice którymi macie jechać a ja sobie bezpiecznie znajdę jakiś objazd bez konieczności tracenia mojego cennego czasu bo niby dlaczego mam go tracić skoro mnie wasze parady nie kręcą? Jest rozwiązanie?
""No i prawidłowo że stałeś.Jak będziesz jechał w przyszłym roku to też postoisz.Od decydowania czy my możemy blokować czy nie to nie ty jesteś."" - cytat
Gość_organizator motozaur
Mój komentarz do tego jest taki . Chamstwo i poniżanie .
Organizator motozaur daje w swej wypowiedzi doskonale do zrozumienia , że nikt z szarych zwykłych ludzi mu nie podskoczy , że będzie robił co chciał i kiedy chciał .
Po prostu brak słów , bo można się domyśleć kto za tym stoi .
Co masz na myśli pisząc że wiesz kto za tym stoi?Chodzi mi o to że to jest tylko 5min,nie więcej.A co gdy na drodze rozłożą się drogowcy albo jest wypadek.Myślę że robimy tu z igły widły.Chciałabyś postawić całą policje do czegoś co możemy obstawic sami?Po co?Napewno byś wtedy dłużej postała.
Ja tez wtedy stałem ale mi się podobało.I cóż się takiego stało przez te parę minut że taka afera.Ostrowiec jest smutny bo to jest miasto emerytów i to pewnie oni piszą.Taki przejazd to fajna odmiana.
Do Organizatora- motozaura- ciekawy sposób na zagwarantowanie bezpieczenstwa tzw "parady"- zablokować w poprzek kilka ulic :D moze następnym razem sam sie położysz w poprzek drogi, to bedzie jeszcze bezpieczniej?Jeśli nie ma formalnej zgody na taki przejazd to motocykle poruszają się w kolumnach po 10 pojazdów,a odległość miedzy jadącymi kolumnami nie może być mniejsza niż 500m. Ale bezpieczny przejazd zorganizowanej grupy to jedno. Druga sprawa, że przy tego typu imprezach ściągają do nas motocyklisci z całej Polski przed imprezą, w trakcie i ogólnie ruch tego typu pojazdów jest nasilony wszędzie w okolicy.W zwiazku z tym BEZPIECZEŃSTWO nas wszystkich powinno być priorytetem - i chodzi nie tylko o nas mieszkanców,motocyklistów odwiedzających nasze okolice, ale też i tych wariatów jeżdżacych na tylnym kole...Należy liczyć się z tym, że jeśli impreza stanie się coroczną tradycją, to takie ekscesy na drogach bedą się nasilać
Ludzie, siedzicie w tej dziurze cały rok i narzekacie kiedy motocykliści zrobili paradę. Skoro dostali pozwolenie to mogli zablokować skrzyżowania i to właśnie jest bezpieczny przejazd. A co do motocyklistów jeżdżących na gumie - jakoś ich nei dostrzegam w Ostrowcu mimo, ze sam jeżdżę motocyklem. Pomijam fakt ile samochodowych pip jeździ po Ostrowcu i nadziwić się nie mogę kto im wydał prawo jazdy :D
Gościu który rzuca paragrafami-Cały dzień ci tłumaczę że mieliśmy wszelkie pozwolenia na tego typu paradę.CZEGO NIE ROZUMIESZ W TYM ZDANIU?Posiedź jeszcze trochę i poczytaj.A co ja mogę poradzić na wariatów szalejących nocami po mieście.Plączesz pojęcia.