mnie tez denerwuja mieszkam na ogrodach i w nocy wiedzą że każdy spi (była godzina okolo 1 w nocy)urządzają sobie jakieś przygazówki..które dostarczają dużo decybeli tym bardziej efekt tego typu popisów jest lepiej słyszalny w nocy,naprawde niemam nic przeciwko motocyklistom ale niektórzy przesadzają..ale cóż ile ludzi tyle charakterów..mowie o skrzyzowaniu Jana Pawła w kierunku Bałtowa.
Jazda motocyklem to frajda i przyjemność ale co raz mniej jest prawdziwych cyklistów a na młodych poparzeńców jest brak określenia, i nie na darmo mają określenie 'dawcy narządów' ale może to i dobrze że tacy istnieją .
A ja dziś pierwszy raz kierowałam motocyklem i nawet doszłam do trzeciego biegu! (wiem, zaraz pojawią się kpiące komentarze, ale musiałam się pochwalić :))))
pogon kazda pielgrzymke jak ci nie pasuje
ależ jesteś ostry organizatorze....nikt tu nie jest przeciwny waszym paradam , chodzi jedynie o bezpieczeństwo. Blokować powinna policja , koguty na dachach ich aut i sami oni w odlaskowych kamizelkach są o wiele bardzij widoczne niż Wy na swoich czarnych maszynach i ubrani na czarno.Menka ma rację.
cytat :"Mój komentarz do tego jest taki . Chamstwo i poniżanie .
Organizator motozaur daje w swej wypowiedzi doskonale do zrozumienia , że nikt z szarych zwykłych ludzi mu nie podskoczy , że będzie robił co chciał i kiedy chciał ."
W tym wypadku ma racje decyduje urząd
cytat :"ja tez pisze o paradzie.Policja była owszem na poczatku kolumny i bynajmniej nie zabezpieczała np. skrzyżowań a Wy na czerwonymm sobie śmigaliście.Dwócfh z Was a nie policja zablokowało stając w poprzek tych co mieli zielone.I nie opowiadaj bzdur ,że mieliście do tego prawo."
zabezpieczać przejazd powinna policja .
Tyle ze w tym mieście radiowozów nie ma 500 i policjantów pracujących w weekend 250
Ciekawe czy urząd zlecając to policji uwzględnił "stan osobowo-sprzętowy" komendy miejskiej policji
poza tym można zawsze zapytać w urzędzie czy mieli prawo i zgłosić protest może w przyszłym roku parady w ten sposób nie będzie lub będzie inaczej zabezpieczona.
ale się uczepiliście tej policji ... organizator ma w 100% racje coś się dzieje (zresztą nie ważne co się dzieje) to i tak każdemu to przeszkadza bo za mało ochrony za dużo ludzi za głośno... ogarnijcie się ... jestem motocyklistą i wiele parad sam zabezpieczałem (chodzi mi o weselne) ludziom jakoś to nie przeszkadzało, że stawałem w poprzek ulicy i tylko widziałem uśmiech na twarzy i aparaty w rekach i to jest fajne a tu się czepiacie policji, która była i robiła co miała robić ale są takie miejsca gdzie 2 motocykle policji to za mało i trzeba pomóc więc wyluzujcie trochę bo zaraz zacznie się temat prezydenta, że to jego wina a i obejdzie się lichocie, staroście a i znajdzie się taki co do tuska będzie coś miał... a tak poza tym ktoś powiedział,że w takim wypadku powinny być zablokowane ulice itp. bardzo mnie to rozbawiło bo już widzę co by tu się działo, że przez nas pół miasta stoi w miejscu ... wyluzujcie i cieszcie się, że coś się dzieje w tym mieście i nabierzcie trochę kultury i dystansu do nas bo jeździmy po tych samych drogach a jak widzicie jakieś akcje opisane powyżej to jaki problem zadzwonić na policje i zgłosić to a nie napie.... na nich, że nie dbali o bezpieczeństwo naszej parady?? parada była bardzo bezpieczna tylko niektórzy kierowcy 4 kółek nie potrafią tego zaakceptować i na siłę rozbijają szyk parady wciskając się pomiędzy nas... reasumując ogarnijcie się i nie piszcie głupot a dla cyklistów lewa w górę i do zobaczenia na trasie