oj kolego lepiej uwazaj jak z nimi zaczniesz na całego to pózniej bedziesz dreczony dopoki nie staniesz na nogi
hejka. na piśmie (zapewne decyzji administracyjnej) masz pouczenie. tam przeczytaj gdzie się masz odwołać. i dodam tylko tyle: ODWOŁAJ SIĘ!!!. odwołanie zapewne do SKO (samorządowe kolegium odwoławcze) w kielcach.
jeśli czujesz sie pokrzywdzona złóż dodatkowo skargę do Wydziału Polityki Społecznej przy Urzędzie Wojewódzkim. Pamiętaj, od tamtego roku obowiązuje ustawa o odpowiedzialności urzędniczej i pracownik MOPSu wystawiając takie pismo PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚĆ MATERIALNĄ. i nie odpuszczaj im!!!
co do wystawiania pism z inna datą...jeżeli masz na to dowody...to jest to antydatowanie...krótko mówiąc: PROKURATOR. Zgłoś przestępstwo na Policję. bo uświadom sobie że to jest przestępstwo.
i na koniec: mówią że nie musisz być informowany/a. strona a TY jestes strona w postępowaniu MUSI być koniecznie informowana na każdym etapie postępowania. jeśli ten obowiązek nie był zachowany to sąd administracyjny lub SKO odrzuci decyzję i uzna Twoja rację z przyczyn formalnych, bez rozpatrywania zasadności a tylko z tego powodu że urzad ciebie jako strony nie poinformował na którymś etapie o dalszej procedurze i TY jako strona nie miałaś możliwości do wzięcia czynnego udziału w postepowaniu i wypowiedzenia się do dalszego etapu.
to tak z grubsza...
powodzenia w walce z MOPS
A czego ci tym razem MOPS odmówił,że się tak wściekasz pieniaczu sądowy ?
dzieki za pomoc i zrozumienie..szkoda ze wiecej takich forumowiczow nie ma bo uczestnictwo w forum byloby przyjemniejsze i bardziej pomocne
Mógł ci nie płacić dlatego że może nie dopłacałeś reszty,pisało w decyzji że jeśli nie będzie regulowana reszta należności czynszu przez okres 3 miesięcy i to zabierają dodatek.
mialem decyzje o przyznaniu dofinansowania i reszte czyli tyle ile moglem wplacalem
Jeżeli dopłacałeś ,czyli coś wpłacałeś nie było podstaw do egzekucji komorniczej ,przynajmniej tak na mój rozum ,możesz się udać do jednego z biur poselskich o poradę na rynku jest Górczyński a na Pułankach Rusiecki za małym Tesco tam gdzie jest solidarność .
musisz uzbroic sie w cierpliwosc bo ja tez podobna sytuacje mialem i niestety powazne problemy z mops zaczely sie dopiero wtedy gdy wypomnialem im ten blad
do pracy,a nie liczyć na MOPS , praca jest tylko po co, jak można lezeć i dostawać pieniądze
a gdzie ta praca madralo chetnie pojde.
to daj namiary to chetnie popjde-dzien w dzien jestem w pup,wysylam swoje cv,jestem na rozmowach kwalifikacyjnych i co????? nie mam wpisu w cv ze mam znajomosci i lipa...