MOPS przez 3 i pol miesiaca nie placil dofinansowania ..teraz sie wypiera wszystkiego..w administracji mają dokumenty i daty przelewow z mopsu gdzie zlozyc wniosek by cos z tym zrobic
nic nowego mialem podobna sytuacje
stary numer ..oni tak robia jak ktos podpadnie albo zwroci im uwage na popelniony blad
ale ty masz kartke z mops i musza wyrownac
wyrownali tylko wczesniej administracja dala sprawe do komornika-wedle prawa spoldzielczego administracja nie ma obowiazku informowac cie o postepowaniu dopiero komornik najpierw poinformowal mnie ze zajmuje mi pensje i dolicza koszta postepowania,zabral mi 3/4 pensji z 1098 zl...a gdy sie wszystko wyjasnilo wczoraj ten powiedzial ze musze zlozyc serie pism i prosb o zwrot pieniedzy-koszt postepowania zostaje dla niego a kwote za czynsz odbiore w ciagu 4tygodni dopiero po formalnym rozpatrzeniu mego wniosku,mops prosilem o pomoc ale ci ida w zaparte ze nic takiego nie bylo mimo iz administracja przedstawila im zaswiadczenie o dokonanych wplatach,gdzie dac znac zeby mops odpowiedzial za bezczelnosc i opieszalosc
tez mialem podobna sytuacje i dalem znac rzecznikowi praw obywatelskich on zrobil swoje ale docinki ze strony pracownikow mopsy byly czestsze po jego interwencji
Mam wątpliwości co do zabranej kwoty i czasu zaległości w spółdzielni ,nie spotkałem się do tej pory z sytuacją by z powodu zaległości 3 miesięcznych dofinansowania z mopsu ,tym bardziej ,że nie sądzę by kwota dofinansowywania wystarczała na uregulowanie czynszu .
http://porady.legeo.pl/pytania/23262/ile-moze-zajac-komornik-z-pensji
czynsz moj to kolego 495zl+niedopłata za ciepło 120 i73zl za wode niedopłata,mops miał mi płacić 380zl..pomnóz razy trzy i zrozumiesz a komornik stwierdził że skoro mam co jesc to mam czym placic nalpierw wzial pozniej mial to gdzies....myslisz ze zakladalbym ten watek tylko po to by pofantazjować...czlowieku grunt mi sie palil pod nogami a ty od razu z niedowierzaniem...czlowieku ja potrzebowałem rady i niestety pomocy a nie szydery i niedowierzania...ale mimo wszystko dzieki za link..pozdrawiam
ciesz się, ze w ogóle ci daje, ja wszystkich takich darmozjadów wysłałabym do prac interwencyjnych. Nie dośc, ze państwo daje za darmo to jeszcze ma pretensje.
o koledze czy kolezance z godz 19.41 widac ze sie przrelawa,brawo za wyrozumialosc
darmo to chyba ty żyjesz darmozjadzie albo jestes darmozjadem z MOPS-na bank
Podzielam zdanie osoby z 19.41. Dość że dają za darmo to mają pretensje. Bezszczelność Polska nie zna granic!!!!!!!!!!!!!!!A idź jeden z drugim do pracy. Ruszyć te 4 - litery z domu i do roboty tak jak większość. I dziwić się że dziura budżetowa w Państwie. Jak tylu pasożytów TRZEBA DAĆ kasę nie wiem za co. Jak będę pracownikiem socjalnym w jakieś instytucji to od razu będę wiedziała co zrobić. Pasożytów nie dokarmiać. Jest tyle prac interwencyjnych społecznościowych.
nawet jak znajdziesz prace to dostaniesz minimum z tego mieszkanie ok.480-540 zł +prąd+ gaz + ewentualnie inne media i ile zostanie?
dyrektora,prezesa
bardzo chetnie skorzystam z takiej oferty tylko doradz mi gdzie..
chyba jestes z mopsu bo brak szacunku dla drugiego czlowieka to wasza cecha charakterystyczna....masz szczescie ze masz prace ale zycze ci z calego serduszka bys ja stracila ..to wtedy ty bedziesz sie zwracac o pomoc do mopsu...
a ja darmozjad chetnie bym poszedl do takiej pracy pasozycie