Witam chciałam spytać czy wzieliście 100zł dodatku do swiadczenia pielęnacyjnego ,bo w mopsie twierdzą że nie mają kasy .Ja juz nie biore od listopada,mówią ze tą kase wypłacą tylko dostaną.
Do grudnia kasa normalnie była wypłacana,a decyzję na 100zł mają być wydawane na początku lutego,i za styczeń mają być prawdopodobnie w lutym wypłacone.
to można składać już podania o tą dodatkową stówę, nic na stronie mopsu nie piszą . poprzednia decyzja była do końca roku.
warto przeczytać są zmiany w przyznawaniu świadczenia pielęgnacyjnego i jest wprowadzony nowy specjalny zasiłek pielęgnacyjny zasadhttp://bip.zielonagora.pl/74/6494/SWIADCZENIA_OPIEKUNCZE__od_1_stycznia_2013_r/
Ja decyzję nową na 2013 rok dostałam juz w grudniu na te dodatkowe sto zł - mops do dziś jeszcze mi nie wypłacił zaległych pieniedzy a mamy juz luty
kiedy składałaś podanie na 2013 tylko na styczen czy na więcej miesięcy?
orzeczenie kończyło sie synowi w pażdzierniku .dostalismy nowe świadczenie. wypłacaja je co miesiac ale tą 100 twierdza ze wypłaca co miesiąc ta sama spiewka ze nie ma.Mam już dwie decyzje jedna za listopad i grudzień a druga od stycznia do czerwca. wy tez nie macie tego dodatku do dziś?
Mam orzeczenie o niepelnosprawnosci i pielegnacyjny biore i ta stowke tez i nic nie musialam robic tylko cos tam podpisac...nie wiem jak to jest bo myslalam ze wszyscy Ci co maja pielegnacyjny maja ta stowke wiecej??