najwazniejsze teraz zdrowie dzieciatka
Gość 22:59 złość to jest w osobie agresywnej :) a jeśli złe towarzystwo sprowadza na złą drogę twoje dziecko to od tego jesteś rodzicem, żeby zainterweniować i na to nie pozwolić. Pamiętam jak mój brat jak byliśmy nastolatkami zaczął się spotykać z takim towarzystwem (faje, alkohol itd) to matka nie stawała za nim murem i nie głaskała go jaki to dobry synuś tylko karciła aż rozłączyła go od tych kolegów.
Zamiast siedzieć na forum trzeba bylo poświęcić mu swój czas,matko.
Spokojnie koleżanka mojego dziecka ze szkoly miala 13jak zaszla w ciaze urodzila jako 14 letnia dziewczynka
Z maka pomoca rodziny i szkoly daje sobie swietnie rade jako MATKA. W tej chwili ma 16 lat i idzie do liceum. W rzaden sposob ciaza nie zlamala jej zycia jedynie skrócila dziecinstwo.
Stan murem za synem bo Cie potrzebuje mloda jestes powinnas go zrozumiec. A wnuk czy wnuczka to naprawde super sprawa :)
Za wcześnie i zarazem za późno na niektóre rzeczy. Stało się. Teraz musisz wspierać syna oczywiście na tyle ile możesz. Ja tez młodo urodziłam dziecko. I dzieki wsparciu rodziców osiągnęłam dużo. Dlatego teraz staram sie tłumaczyć dzieciom swoim że życie to nie tylko pieluchy. Ale nikt z nas nie wie co"czeka za rogiem". Łatwo jest osądzać innych. Ale kazda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej. Są w zyciu gorsze rzeczy niż zostanie babcią. Nie ma się co zbytnio martwić może będziesz jeszcze dumna z syna.
Proponuję na początek, abyś poznała dziewczynę syna. Jeśli masz męża, zaproście ich do siebie i szczerze porozmawiajcie o przyszłości. Nie pouczajcie, nie róbcie wyrzutów, bo to do niczego dobrego nie zaprowadzi. Możecie też spotkać się wszyscy wraz z rodzicami dziewczyny i wszystko na spokojnie ustalić. Tak, jak ktoś wcześniej napisał, ważne jest, aby młodzi nie przerywali edukacji. Później będzie im ciężko wrócić do nauki lub w ogóle nie będzie to możliwe. Trzeba opracować plan pomocy i na pewno uda się wszystko pogodzić.
Matka na czacie a syn na figlach.Matka miała 18 lat jak wpadkę zaliczyła to syn ją uprzedził o 1 rok tylko.Tak to jest jak dzieci są chowane przez ulicę a matka szuka szczęścia w internecie.Kobieto zajmij się dzieckiem a nie glupotami.Wnuczka pewnie wpadkę zaliczy w podstawówce,matematycznie patrząc na temat.Masz babo co chciałaś.
Ja znam tą kobietę, ma 3 dzieci każde z innym, patologia u nich jest, jej synowie kradną pija i palą, nic dobrego z tego nie wyniknie pewnie ta dziewczyna jest taka sama
ciesz się że masz syna i że będziesz miała wnuczka, bo niektórym nie jest to dane
Kochaniutka trza się cieszyć . Młoda babcia więcej siły .
Ale numer!!!To on jedyny??No weź kobieto sie nie podniecaj nie on pierwszy.Jak to mówią z TĄ częścią ciala nie ma żartów.... nie wiedzial?
Chyba sama nie wiesz, co bardziej Cię przeraża - babcia w wieku lat 36 czy siedemnastoletni ojciec. Zawsze mnie razi określenie "wpadł/wpadła" ubliżające poczętemu dziecku i samym rodzicom. Wpaść można w kałużę albo pułapkę. Jesteś drogowskazem dla swojego syna i teraz jak nigdy potrzebuje Twojego wsparcia. Jeśli nie potrafisz zaakceptować nowej sytuacji, skorzystaj z pomocy specjalisty, który pomoże Ci w tym.
sama szybko zaczęłaś
ale jazda.. nie powinnaś się przecież dziwić (znamy matematykę:))
Gratulacje, będziesz bawić wnuka/wnuczkę
ales ta ku..a mile tak dolowac kobite ciekawe czy tak wszystkie wyksztalcone ipo 30 dzieci stalo sie i juz ,najlepiej kogo wytykac .
dziewczyna miala sie uczyc a nie włoczyc i chlopaka nie balamucic