Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Mobilizacja na 11.11.11 r.: Hit rundy jesiennej + marsz pod pomnik Marsz. Józefa Piłsudskiego

A najważniejsze jest, żeby zdobyć flagę i chwała Zdobywcy ;)

Lucyferus
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 56

Odp.: Mobilizacja na 11.11.11 r.: Hit rundy jesiennej + marsz pod pomnik Marsz. Józefa Piłsudskiego

@Lucyferus - "harcerskie zabawy" kibicow brzmi az za pieknie aby bylo prawdziwe, bo w harcerstwie proporzec sie oddawalo.

Gość_pismen
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                        • Odp.: Mobilizacja na 11.11.11 r.: Hit rundy jesiennej + marsz pod pomnik Marsz. Józefa Piłsudskiego

Ech... Ludzie, ludzie... Kolejny raz zadaje sobie pytanie - jeżeli nie dotyczy was ten temat, nie podoba wam się ta sytuacja, nie jesteście w to zamieszani, nie znacie tego środowiska, to ja się pytam - po co to wszystko wypisujecie? Jak mnie coś nie dotyczy, coś mi się nie podoba, to przymykam na to oko i się nie odzywam na forum... Oczywiście, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie - ale kulturalnie, nikogo nie obrażając, nie rozpisując się - jeden porządny post na prawdę wystarczy! Ja jestem zainteresowana życiem kibicowkim w naszym mieście, nigdy nikomu nic złego nie zrobiłam, a muszę czytać całe litanie oskarżeń... Nie wszystko mi się podoba, no ale ludzie - opamiętajcie się! Wszystkich chcecie równać z błotem...

Gość_ona
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czegoś nie rozumiem- wracając do słów jednego z uczestników "... było 2 lewaków..." 11.11.11 byłem pod pomnikiem, też akurat wtedy, kiedy byliście Wy, i nie wiem dlaczego zaliczyliście mnie do grona "lewaków" tyle mówicie o samodzielnym myśleniu i o "anty TeNaeNowskiej propagandzie" a sami rozumujecie w ten sposób, że jeśli ktoś nie szedł z Wami, a stał pod pomnikiem to od razu "lewak" trochę słabo Panowie...

wiktorpytlak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"osobiście będę świętował święto niepodległości- lecz nie będę uczestnikiem ani marsz,ani antymarszu- uważam,że patriotyzm powinniśmy głosić na najniższym szczeblu- np poprzez wywieszenie flagi. ps. podejrzewam(mam nadzieję,że nie ja sam),że ten temat w założeniach był typowym trollingiem- ciekawe jak głośno zrobiło się o nim poprzez tę reklamę."

Czegoś nie rozumiem. To jak to jest, wystarczy wywiesić flagę czy lepiej pokazać się przypadkiem podczas obchodów?

Po drugie nikt nie sugerował, że chodziło o Pana.

Podejrzewam że ten post powyżej w założeniach był po to by zrobić sobie reklamę.

Gość_1929
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"Lecz nie będę uczestnikiem ani marsz,ani w antymarszu"

Zgadza się, to moje słowa- ale to że byłem pod pomnikiem jeszcze nie oznacza,że brałem udział w marszu. Nie można pozwolić na to, żeby jedna, albo druga strona przywłaszczała sobie jakiekolwiek święto- to tyczy się również ważnego, choć szarganego ostatnio święta odzyskania niepodległości.

"Podejrzewam że ten post powyżej w założeniach był po to by zrobić sobie reklamę."

Nie, nie potrzebuję żadnej reklamy, po prostu mam odwagę podpisać się własnym nazwiskiem pod tym o czym piszę w internecie.

ps. a flagę też wywiesiłem.

wiktorpytlak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dziwnym trafem "odwaga" i chęć pisania pojawiła się na chwilę przed wyborami w których brał Pan udział, ale mniejsza z tym.

Nikt nikogo nie ograniczał jeśli chodzi o uczestnictwo w obchodach, wystarczy wziąć do ręki gazetę by zobaczyć ile osobnych Obchodów było organizowanych w Ostrowcu a i my kibice zapraszaliśmy na nie wszystkich bez wyjątku. Nie wiem więc o jakim "przywłaszczaniu" mowa.

Faktem jest natomiast że w Warszawie ludzie którzy najgłośniej domagają się tolerancji (tj. geje,feministki,mniejszości narodowe, obozy lewicowe) zgromadziły się by przeszkodzić w Świętowaniu tysiącom równoprawnych obywateli, z "dobrym" skutkiem niestety.

Gość_Kapsel1929
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 69

Odp.: Mobilizacja na 11.11.11 r.: Hit rundy jesiennej + marsz pod pomnik Marsz. Józefa Piłsudskiego

http://www.youtube.com/watch?v=tGEVgGKxuu8

Film idealny dla takich laików jak Ty... może zrozumiesz choć podstawy tej grupy...

cytuję 2 minutę

"Największy splendor zdobyć cudze barwy, największa klęska stracić swoje" i tyle w temacie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gość_Kapsel1929 Wczoraj, 18:31

A może działa to w drugą stronę? może po prostu zaczął Pan zwracać uwagę na moje posty przez to,że brałem udział w wyborach?

Poza tym nie działa to w ten sposób,że jeśli już byłem kandydatem do parlamentu, to moja działalność ograniczy się wyłącznie do jakiś śmiesznych oficjalnych wystąpień lub pism urzędowych- dalej mam swoje poglądy, i dalej mogę wypowiadać się raczej w każdej kwestii- czy wg Pana muszę usunąć oficjalne konto tylko po to, żeby sobie nie robić "reklamy"? trochę śmieszne podejście...

"Faktem jest natomiast że w Warszawie ludzie którzy najgłośniej domagają się tolerancji (tj. geje,feministki,mniejszości narodowe, obozy lewicowe) zgromadziły się by przeszkodzić w Świętowaniu tysiącom równoprawnych obywateli, z "dobrym" skutkiem niestety."

Trochę naciągane, z resztą tak samo jak mówienie,że każdy uczestnik marszu niepodległości jest faszystą, i, że pojechał do Warszawy tylko po to,żeby palić wozy TVN- nie dajmy się ogłupiać- były osoby które przyszły świętować, i były osoby które władze powinny zamknąć za demolowanie stolicy- po obu "stronach"- myślę,że w tej kwestii przyzna mi Pan rację.

ps. piszemy do siebie Pan, a jesteśmy rówieśnikami- wolałbym żeby to była zwykła rozmowa, i jeśli nie masz nic przeciwko darujmy sobie oficjalny ton...

wiktorpytlak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wow - całą naszą inicjatywę sprowadzasz do jednego zdania, takiego aby znaleźć coś, do czego można by się przyczepić:

"byłem pod pomnikiem, też akurat wtedy, kiedy byliście Wy, i nie wiem dlaczego zaliczyliście mnie do grona "lewaków" tyle mówicie o samodzielnym myśleniu i o "anty TeNaeNowskiej propagandzie" a sami rozumujecie w ten sposób, że jeśli ktoś nie szedł z Wami, a stał pod pomnikiem to od razu "lewak" trochę słabo Panowie..."

A po drugie kto powiedział, że Ty byłeś bohaterem słów kogokolwiek, kto to napisał?

kibiceKSZOcom
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie czepiam się, nie zrozum mnie źle- popieram wszystkie inicjatywy wypływające od ludzi(Wasze oczywiście też) uważam to za super sposób na spędzanie wolnego czasu, sam świetne znam uczucie satysfakcji kiedy wiesz, że coś udało się zrobić- i jeśli chodzi o akcje społeczne to jak najbardziej zawsze możecie liczyć na wsparcie Ostrowieckich Młodych Demokratów.

Nie popieram natomiast bawienia się w "wielką politykę" na tak niskim szczeblu jakim są zwykli mieszkańcy- przemyślcie, czy dzięki akcją które będziecie robili w przyszłości zostaniecie zaliczeni do grona zwykłych "kiboli", czy do grupy młodych ludzi chcących zrobić coś dla Ostrowca? - w końcu to jest najważniejsze, a sami dobrze wiecie, że Ostrowiec jest daleko od Warszawy, i że u Nas sprawy często wyglądają inaczej.

Ps "A po drugie kto powiedział, że Ty byłeś bohaterem słów kogokolwiek, kto to napisał?" poza nami była tam starsza para i kilka osób robiących zdjęcia- więc wniosek nasuwa się sam...

wiktorpytlak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

przyganiał kocioł garnkowi -faszyści i komunista- żenua

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 74

Ostatnie już podsumowanie obchodów:

relacja: "Zaraz po meczu udajemy się na organizowany przez „SK KSZO” Kibicowski Marsz Niepodległości. Spod stadionu ruszamy w ok. 150-200 os. z reprezentacyjną flagą KSZO na czele pochodu oraz piłkarzami i działaczami KSZO. Miejscem docelowym był pomnik Marszałka Józefa Piłsudskiego w Parku Miejskim, gdzie oddajemy hołd Marszałkowi oraz wszystkim Polakom walczącym o wolność i niepodległość Rzeczypospolitej Polskiej. Składamy wraz z piłkarzami wieńce, zapalamy znicze i odśpiewujemy cały 4-zwrotkowy hymn RP w asyście rac. Mamy nadzieję, iż tego typu uroczystości patriotyczne na stałe wpiszą się w „kalendarz kibica KSZO” i wspólnie będziemy kultywować tradycje i wartości patriotyczne wśród naszego kibicowskiego środowiska."

videorelacja: http://www.youtube.com/watch?v=CDcgQCNqV-I

kibiceKSZOcom
      Zgłoś
      Odpowiedz

miejmy też nadzieje, ze za rok zrozumiemy, ze jesteśmy z jednego miasta i da sie wam dolączyć do uroczystości miejskich, nie postadionowych, po meczu..

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Kolejny filozof...ludzie nie szukajcie na siłę jakichś nieczystych intencji bo to nudne się robi.

Gość_Kapsel
          Zgłoś
          Odpowiedz

do kolegi wyżej:daj spokój nasze społeczeństwo jest takie a nie inne,zawsze szuka dziury w cały żeby nie wiem jakie ktoś miał czyste intencje to i tak cię ktoś skrytykuje. Ja byłem ,widziałem (podejrzewam że ty pewnie też)i myślę że akcja na wielki +. Niestety zawsze się znajdzię ktoś kto skrytykuje.Pozdro

Gość_dawno po gimnazjum
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 78

Dołączylibyśmy już teraz, gdyby nie fakt, że uroczystości te zaplanowano na tą samą godzinę co mecz KSZO - Busko. Niestety nasza interwencja w Urzędzie Miasta odnośnie przełożenia pory rozpoczęcia uroczystości odbiły się głuchym echem.

Jeszcze jakieś pytania?

kibiceKSZOcom
          Zgłoś
          Odpowiedz
5 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę