Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Mikrofala do ok. 300 zł

Ilość postów: 14 | Odsłon: 1560 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Mikrofala do ok. 300 zł”.
  • Mikrofala do ok. 300 zł

Witam wszystkich pomóżcie mi wybrać za rozsądne pieniądze dobrą kuchenkę mikrofalową. Mam około 300zł jeśli bedzie trzeba wstrzymam się kilkadni i dołożę ale czy będzie warto? Piszcie i doradzajcie z góry dziękuję )))

Gość_:-)
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Mikrofala do ok. 300 zł

Wpisz sobie mikrofale , opinie , na pewno coś znajdziesz.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Mikrofala do ok. 300 zł

ja mam mikrofale w zabudowie

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ja mam LG która służy mi bezawaryjnie od dekady.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

wejdz na sklep internetowy ole ole i tam popatrz :)

Gość_mamana
        Zgłoś
        Odpowiedz

Mikrofale kupisz i za 120 zł i będzie odgrzewać jedzonko. A za 300zł to kup taką jaka ci sie podoba. To nie komputer że ma tysiąc parametrów, ma odgrzewać i tyle

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

na alegro

Gość_iza
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

pare miesiecy temu wziołem amice z grilem kwarcowym za taka kase testuje ja maksymalnie i nie odmawia

Gość_grilluś
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ja mam też Amicę z tym grillem dokładnie AMG23. U mnie też się spisuje bardzo dobrze. Obsługa jest banalnie prosta, a funkcje pod ręką i przydatne. Jaką ty masz?

Gość_Bruno
            Zgłoś
            Odpowiedz

I jak ci sie sprawuje ta Amica? jesteś zadowolony z użytkowania? Ja myślę nad jaką mikro z AMF ale jeszcze do końca decyzji nie podjąłem. Analizuję cały czas:O)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ja bym Ci radziła te 300zł przeznaczyc na coś innego . Mikrofale niszczą witaminy i zmieniają strukturę pożywienia co wpływa niekorzystnie na nasze zdrowie .Jedzenia nie powinno się jesc odgrzewanego tylko świeże a jeśli już to najlepiej odgrzac na zwykłej kuchni.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Nie należy podgrzewać białka w mikrofalówce, promieniowanie mikrofalowe zmienia kierunek skrętu białka. Nie wiadomo jak to wpływa na organizm.

Gość_fala
      Zgłoś
      Odpowiedz

Podczas ogrzewania mikrofalowego żywności dochodzi do szeregu zmian w składnikach odżywczych m.in.: faza tworzenia wolnych rodników podczas przemian kwasów tłuszczowych przebiega szybciej niż podczas tradycyjnej obórki termicznej, zmiany struktur cząsteczek białek i cukrów mają charakter nietypowy, dochodzi do aktywacji niektórych enzymów, jak również do deformacji struktur skrobi podczas jej przekształcania w formę rozpuszczalną oraz do wyraźnej zmiany konfiguracji aminokwasów z lewoskrętnej charakterystycznej dla przyrody na prawoskrętną[2] czyli następuje racemizacja L-aminokwasów (o konfiguracji L) na D-aminokwasy (np.:L-seryny na D-serynę, L-proliny na D-prolinę), co powoduje osłabienie strawności białek oraz zmniejszenie ich wartość odżywczej[3][4].

Gotowanie przy użyciu kuchni mikrofalowej warzyw krzyżowych np.: brokułów, powoduje znaczny spadek flawonoidów oraz pochodnych kwasu hydrocynamonowego: 97% flawonoidów, 74% pochodnych kwasu synapowego, 87% pochodnych kwasu kawoilochinowego zwanego kwasem chlorogenowym[5].

Podczas ogrzewania surowego mięsa wołowego, wieprzowego oraz mleka następuje znaczący spadek poziomu witaminy B12 rzędu 30-40% i dochodzi do konwersji (zmiany) witaminy B12 do jej biologicznie nieaktywnych produktów[6] a tylko biologicznie czynna forma holotranskobalamina spełnia swoje funkcje w organizmie[7].

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -