Szukam mieszkania do wynajęcia, 2 pokoje w rozsądnej cenie, oprócz 4 piętra. Wszystkie portale z ogłoszeniami przejrzane.
Ja już wynajmowałem pewnej kobiecie garaż.Nie zapłaciła mi za 8 miesięcy.Dałem sprawę do komornika,a okazało się,że kobita zakręciła-ma mały dochód i nie ma jak odzyskać pieniędzy.Również wynajęcie mieszkania to jest wielkie ryzyko,bo skąd wiadomo,że Ktoś będzie regularnie płacił za czynsz,nie zniszczy mieszkania,itp?Najlepiej wynająć mieszkanie komuś znajomemu,chociaż i to nie jest pewne.
To chyba ty masz coś z głową,bo już nie czaisz kto pisze.
Mnie znajoma zdewastowa i zasłużyła.... I nawet słowa przepraszam nie usłyszałem...
16.59, wystarczy spisać odpowiednią umowę,najlepiej z pomocą prawnika i zgłosić umowę do US. Przed zniszczeniem zabezpieczasz sie pobraną kaucją, zniszczone- nie oddajesz kaucji jak lokatorzy chcą sie wyprowadzić. A jak chce się wszystko ominąć, umowa na tzw gębę, to tak to się kończy, ze zamiast zyskać, tracimy.
Była umowa na wynajęcie garażu i cóż z tego?Kobita zamotała z dochodem i nie ma jak odzyskać pieniędzy.
bierze się pieniądze z góry za cały rok tak jak ja z umową podpisaną
Kaucja na ogół nie pokryje zniszczen
W dzisiejszych czasach raczej wszyscy podpisują umowy i co z tego? Jak ktoś nieuczciwy to nic to nie zmieni.
W Londynie np.przy podpisaniu rocznego kontraktu na mieszkanie kaucja za kawalerkę wynosi 1150 f.Dla nas to jest dużo,ale oni płacą taki czynsz na miesiąc.Nawet gdy przerwiesz ten roczny kontrakt,to kaucja przepada nie mówiąc o zniszczeniu mieszkania.Mieszkanie jest wynajmowane przez agencję.
Po to właśnie powstała umowa o najem okazjonalny, która chroni właściciela mieszkania. Osoby, które nie płacą komornik po prostu wyrzuca na podstawie pisma złożonego u notariusza.
Tak komornik wyrzuci z mieszkania,jak ma problem ze ściągnięciem zadłużenia za zaległe opłaty garażowe.
Mamy chore państwo i chore prawo.Trzeba się Bardzo zastanowić komu wynająć mieszkanie,bo litując się nad kimś będziesz miał póżniej problemy z pozbyciem się mola.