Witam
Znacie może jakiegoś dobrego mechanika w Ostrowcu ew w woj. świętokrzyskim od AUDI A6 C5 silnik 2.4 ??
Przy odpalaniu przez około 2 minuty w silniku słychać jakieś stuki, tarcie, nie wiem jak to opisać, poźniej to ustaje i silnik pracuje idealnie.
Ew jak ktoś się z tym spotkał, to co to może być.
Dzięki za odpowiedzi
TO MOZE JUZ GO NIE ODPALAJ ZANIM ZNISZCZY SIE CALKOWICIE ,może to być odłamek np. od peknietego pierścienia ,ale najlepiej to już go sprzedaj ,naprawa takiego silnika nie ejst tania przyjemnoscia,Jaki ma przebiego ,sprawdzales stan oleju i jego gestosc.Pozniej wszystko się rozgrzewa i jest inaczej
Dlatego szukam mechanika który móglby zobaczyć co się z silnikiem dzieje i go naprawić
mam nadzieje 16,47 że go kupisz i będziesz zadowolony POlaku
Jedź do pierwszego lepszego 2.4 to tylko pojemność a zasada działania ta sama w każdym!
spoko -to nie musi być silnik!przy zapalaniu silnika mnie dzwonił i trzeszczał tzw. napinacz[rolka] paska alternatora.było strachu ,ale po wymianie jest ok.najpierw diagnoza!
może niema dobrego smarowania , pompa niezdążyła jeszcze podac oleju i przez chwilę słychac rozrząd po uruchomieniu na zimnym,może być filtr oleju do wymiany lub coś z pompą oleju
A może po prostu popychacze zaworowe się tłuką ????
Acha dodam że rozrząd wymieniany był 8 tys km temu, a olej ok 1000 km z filtrem. 10w40 motula
Podpowiedzcie do jakiego mechanika jechać, żeby mi to zdiagnozował
ja znam dobrego mechanika ale nie w Ostr,jezdze tam choc to ok 50km
To podajcie dokładne adresy i telefony.
To nikt nie zna dobrego mechanika w Ostrowcu ew w woj świętokrzyskim i ościennych żeby mógł to zdiagnozować ???
Ja polecam Pana Soję młody chlopak ale ma pojęcie.Sacjonuje on na Iłżeckiej bodajże 213
Ma pojęcie o takim silniku? To jest V6