Czy możecie mi polecieć mechanika, który znajdzie usterkę w 15 letnim aucie. Silnik pracuje nie równo, przyczyn może być kilka i nie wiem czy problem jest mechaniczny czy elektroniczny, dlatego zależy mi na trafnej diagnozie. Sam sprawdziłem to co wyczytałem na forum opla, ale usterki nie znalazłem. Zależy mi na tym żeby mechanik znalazł usterkę zanim wymieni pół silnika, bo wymieniać części po kolei to sam potrafię. Czy znacie kogoś kompetentnego i uczciwego - może być z Ostrowca lub okolic.
Jedź na Koszary po prawej stronie za "Pod Różą" Powinni Ci pomóc. Chłopaki ogarniają temat.
Krzysztof Baran na Kilińskiego. U mnie bez problemu zdiagnozowali i naprawili audi 80. Przy naprawie nie wymieniono ani jednej części.
Podjedz do pana Piotra na Modrzewiowa napewno ci pomoze.
Zacznij od pana Fojcika na Bałtowskiej , niech sprawdzi ci płyn chłodniczy ,ja miałem takie objawy i poszła uszczelka pod głowicą.
Spróbuj na Kilińskiego do Krzysztofa Barana. Poradzili sobie z silnikiem w moim audi 80 nie wymieniając ani jednej części - też nierówno pracował.
Wcześniej miałem problem z peugeotem, też trafili w 10 - tu jednak konieczna była wymiana części.
byles z ta usterka gdzies?
Polecam Ci dobrych i sprawdzonych mechaników : Marek Krakowiak -Szewna Dolna,Jurek Perlik -ul Chmielna,Mirek Krakowiak -Boksycka (głównie silniki) z elektroniką najlepiej do Laskowskich w Wólczance ,tych mechaników znam ,są uczciwi i polecam.
Ta... szczególnie ten z szewny
Wymienić pół samochodu a i tak może nie trafić co było zepsute...
Ja niejestem mechanikiem i moge powiedziec ci ze np.moze sonda lambda,lub błędy w kompie albo walniety przepływomierz,spróbuj złoma zresetować najpierw,może być rozrząd lub świece lub panel zalezy co masz? czy przewody wysokiego napiecia:)
Znam potencjalne przyczyny i tak jak pisałem sprawdziłem m.in czy nie łapie lewego powietrza, czy nie ma błędów na komputerze, przewody i świece wymieniłem, rozrząd dobrze ustawiony. Ale nie chodzi o to żeby omawiać problem mojego auto, bo już próbowałem na forum technicznym i nie znalazłem rozwiązania. Dlatego nie chcę gdybać dalej, tylko chcę znaleźć fachowca, który znajdzie i usunie usterkę.
Laskowscy "brzydzą"się starszych aut.Niechętnie je przyjmują,chociaż są dobrzy.Troszkę to smutne.
każdy normalny mechanik poradzi ci aby 15 letniego Opla na szrot zacholował a porada typu : żadnej części nie wymienili (p.Baran) to do przedszkola z takimi naprawami..toć musiało nic się nie popsuć ot i diagnoza
Kamil Ruszkiewicz - najlepszy spec od elektroniki samochodowej, mechanik też dobry. Robi wszystko od staroci po nóweczki, sienkiewicza obok sklepu major