Czy tak rzeczywiście jest drogo i tak tam doradzają, bo nie bardzo rozumiem? Drogo bo 6-7 tys. aczkolwiek nie wie na pewno a zapłacone 6 tys. gdzie indziej?! Tylko pomierzył a zdążył mieć swoją wizję?!
Poszukuję dobrej firmy wykonującej naprawdę ładne i dobre meble kuchenne,interesują mnie fronty lakierowane,mechanizmy na dobrym poziomie...W Naszym kochanym mieście fachowcy ceny podają "warszawskie",przy bliższej rozmowie niestety wychodzi brak kompetencji...najważniejsze narzucić jak największą marżę i kolejny klient...Proszę o kontakty
Skoro oczekujesz mebli na poziomie "warszawskim" to nie oczekuj,że w Ostrowcu sami frajerzy co za darmo robią.Wymagasz wszystkiego co najdroższe to i zapłać za to,proste.
A ja zgadzam się z brakiem kompetencji meblarzy i na dodatek brakiem uczciwości. Robiłam meble wiosną u nie powiem kogo. Ceny materiałów wzrosły po zadatkowaniu, a niektórych materiałów zmieniły parametry czy jak to nazwać, oczywiście w dół. Miało być wszystko pięknie, a potem okazało się, że się nie da zrobić tak pięknie. Potem jeszcze wzrosły ceny uchwytów, a one same już zmieniły kolor i stały się "łaciate". Listwa łącząca blat ze ścianą już się odkleja. Nie spisywaliśmy umowy ustalając szczegóły, bo uwierzyliśmy. Przestrzegam was- bierzcie wszystko na piśmie. Na dodatek, jak mu było nie na rękę cos to zwyczajnie kłamał - tak, to ta płyta, o której mówiliśmy, chyba się pani wydawało, zapamiętała pani inaczej, ale to naprawdę to. Szkoda gadać.
Macras jeśli chcesz dobrej jakości, na dobrych systemach to niestety to kosztuje...za powiedzmy "chinszczyzne" zapłacisz połowe taniej, ale takie systemy góra dwa lata jak pochodzą, a tej dobrej jakości mają dożywotnią gwarancję i zrobisz je naprawdę na lata, ale to tanie nie jest. Coś za coś.
ja kupiłam meble do kuchni w meblowym obok samolotu na pułankach totalna porazka po miesiacu okleina z szufladu zaczeła sie odklejac montaz miał byc a nie było a takze wykonczenia metalowe blatów musielismy sobie dokupic osobno a miały byc w cenie
Bzdura jakich mało, wątek napędzany przez lokalnych stolarzy.
Lokalne firemki kupują gotowe zestawy ze znanych firm jak brw, kronopol itd. Następnie dorabiają jedną czy dwie szafki z tej samej płyt aby to wszystko wlazło. A cały montaż to powieszenie szafek na listwie, spasowanie. Docięcie blatu i przykręcenie listw od ściany.
Nikt nie robi szafek kuchennych z płyty od początku bo fronty mają gotowe i tu nie mogą poszaleć.
Bzdury piszesz Kamil jakich mało,może Ty tak robisz?Kolor możesz sobie wybrać u stolarza dowolny na korpusy z kilkuset dostępnych a w gotowych meblach masz 2-3 standardowe kolory więc jak takim jak tobie, jak kolor spasuje to pewnie tak robisz :) Nie oceniaj wszystkich przez swój pryzmat bo to co piszesz jest prymitywne
Z tego co wiem to stolarze gotowe kupują tylko fronty. Bo jeśli mięli by maszyny i zajmowaliby się jeszcze dodatkowo wywarzaniem frontów to wtedy zobaczył byś ceny jeden z drugim. Resztę sami muszą docinać i składać. I nie jest prawdą, że kupują gotowe zestawy. Gdyby stolarz musiał najpierw zrobić płytę, potem obkleić ją okleiną, wytworzyć blaty do tego fronty to ta kuchnia wyszła by cenowo jak drewniana. Dlatego korzystają z pewnych półfabrykatów. Porównać to można do krawcowej, która owszem uszyje piękny strój ale materiał musi zakupić,bo nie zajmuje się wytwarzaniem go, ani nie produkuje nici czy nożyczek.
Jest mniej-więcej tak jak napisał Kamil, kupują fronty i patrzą co chciałby klient - np. cargo lub kosz na drzwiach, wtedy wystarczy je tylko dokręcić. Klient głównie płaci za montaż tego wszystkiego na miejscu i na przykład docięcie blatu tak aby pasował do krzywej ściany. Ostatnio popularny i modne stały się "Meble na wymiar" bo brzmi to tak ekskluzywnie i nie każdego na nie stać.
Sztuką jest zrobić z czegoś zwyczajnego produkt z najwyższej półki i wmówić ludziom, że mają coś, o czym przeciętny Kowalski może pomarzyć.
firme GIE-MAR polecam, meble robione na wymiar.