PROPONUJE MEBLE POD WYMIAR. J. PASTUSZKA
gotowe meble - np. Castorama na pewno taniej niż robione na zamówienie co do estetyki rzecz gustu. Wszystko zależy od tego jaki budżet.
Rzepka Artur 693 703 411 meble na wymiar, mebloscianki itp... Bralam osobiscie od niego meble i jestem bardzo zadowolona... Polecam
A czy wycena i projekt mebli kuchennych jest płatna w takich salonach? Czy sprzedawcy doradzają i proponują, czy pytają co chcemy miec? Chodzi mi o dobranie koloru mebli, płytek i sprzętu, najlepiej projekt w 3D, czy jest to możliwe w Ostrowcu?
W emce na pułankach mi robili projekt 3D, swoją drogą jestem bardzio zadowolona z kuchni :)
nie polecam ost meble na stawkach bardzo drogo i Pan jak to powiedział ma wizję kuchni blatu .... to moja kuchnia i moje meble i "wizja" ma być moja a swoją wizję niech dla siebie zostawi nie zapytał mnie jak ma wyglądać kuchnia jak ją sobie wyobrażam tylko pomierzył i pojechał koszt "na pewno nie 6 - 7 tys" zamówiliśmy naszą wizję u konkurencji koszt 6 tys.
Poszukuję dobrej firmy wykonującej naprawdę ładne i dobre meble kuchenne,interesują mnie fronty lakierowane,mechanizmy na dobrym poziomie...W Naszym kochanym mieście fachowcy ceny podają "warszawskie",przy bliższej rozmowie niestety wychodzi brak kompetencji...najważniejsze narzucić jak największą marżę i kolejny klient...Proszę o kontakty
Skoro oczekujesz mebli na poziomie "warszawskim" to nie oczekuj,że w Ostrowcu sami frajerzy co za darmo robią.Wymagasz wszystkiego co najdroższe to i zapłać za to,proste.
Macras jeśli chcesz dobrej jakości, na dobrych systemach to niestety to kosztuje...za powiedzmy "chinszczyzne" zapłacisz połowe taniej, ale takie systemy góra dwa lata jak pochodzą, a tej dobrej jakości mają dożywotnią gwarancję i zrobisz je naprawdę na lata, ale to tanie nie jest. Coś za coś.
Bzdura jakich mało, wątek napędzany przez lokalnych stolarzy.
Lokalne firemki kupują gotowe zestawy ze znanych firm jak brw, kronopol itd. Następnie dorabiają jedną czy dwie szafki z tej samej płyt aby to wszystko wlazło. A cały montaż to powieszenie szafek na listwie, spasowanie. Docięcie blatu i przykręcenie listw od ściany.
Nikt nie robi szafek kuchennych z płyty od początku bo fronty mają gotowe i tu nie mogą poszaleć.
Z tego co wiem to stolarze gotowe kupują tylko fronty. Bo jeśli mięli by maszyny i zajmowaliby się jeszcze dodatkowo wywarzaniem frontów to wtedy zobaczył byś ceny jeden z drugim. Resztę sami muszą docinać i składać. I nie jest prawdą, że kupują gotowe zestawy. Gdyby stolarz musiał najpierw zrobić płytę, potem obkleić ją okleiną, wytworzyć blaty do tego fronty to ta kuchnia wyszła by cenowo jak drewniana. Dlatego korzystają z pewnych półfabrykatów. Porównać to można do krawcowej, która owszem uszyje piękny strój ale materiał musi zakupić,bo nie zajmuje się wytwarzaniem go, ani nie produkuje nici czy nożyczek.