Witam wszystkich.Niedawno przeprowadzilismy sie z mezem do swojego mieszkania i pomalu je urzadzamy.Intetesuje mnie gdzie moge kupic fajne meble kuchenne.Prosze o rade
Rzepka Artur 693 703 411 meble na wymiar, mebloscianki itp... Bralam osobiscie od niego meble i jestem bardzo zadowolona... Polecam
W zależności ile kasy przeznaczasz na urządzenie kuchni ,najtańsze to gotowe meble z marketu.W Biedronce widziałem podstawowy zestaw chyba za 200 lub 300 złotych.Jak duża kuchnia? jak wygórowany masz gust? z jakich materiałów chcesz mieć mebelki? z jakiego materiału drzwiczki? (moda na lakierowane)zawiaski(blum jest dobry ),uchwyty ,prowadnice szuflad i wiele innych ???? niby nic a kosztuje.Lodówka,kuchenka ,piekarnik i inne to sprzęt wolnostojący czy w zabudowie ? zlewozmywak wpuszczany w blat czy nakładany na blat.Blaty z jakiego materiału (marmur w modzie)
gotowe meble - np. Castorama na pewno taniej niż robione na zamówienie co do estetyki rzecz gustu. Wszystko zależy od tego jaki budżet.
Spokojnie możesz taniej skompletować pojedyncze szafki w każdym sklepie meblowym.Ps.Nie reklamujcie się tak bardzo z tymi meblami na zamówienie!Pewnie nawet ekspozycji mebli nie macie!
Kuchnie mam dosc spora,nie chce mebli z castoramy.Wiadomo kazdy chciałby miec coś ladnego a nie wydac na to kupe kasy
Nie słuchaj śmiesznych podpowiedzi o kupnie pojedynczych szafek i kompletowaniu,szczyt dziadostwa.Jedna szafka będzie z Prus a inna z Rus ...chyba nie o to chodzi.Gotowe komplety w sklepach są najtańsze lecz nie zawsze pasują do wymiaru pomieszczenia a dorabianie na wymiar jeden lub dwu szafek w ściśle określonym kolorze i stylu często bywa niemożliwe bo każda większa wytwórnia mebli zaopatruje się u różnych producentów (najwięksi producenci u Chińczyków) Pozostaje ci chyba znależć kogoś kto wykonuje mebelki
na wymiar. Z mych orientacji w Ostrowcu jest dużo wykonawców ,ja tez kiedyś je wykonywałem ,stąd znam tematykę.Musisz poszukać ,popytać znajomych ,kto i gdzie wykonuje ładnie i solidnie.Ważne aby gościu wykonywał terminowo i dokładnie. Rozpiętość cenowa jest chyba dość duża,nie znam Twych oczekiwań od mebli i dlatego nie mogę dokładniej podsunąć rozsądnych rozwiązań.Ewentualnie określ dokładniej z jakich materiałów chcesz mieć meble na maila robert-land@wp.pl
Siostra zamawiała meble kuchenne z Radomska.Firma ma biuro w Starachowicach,możliwe że ma i w Ostrowcu.Meble stylowe,super.Za swoje zapłaciła/stół,stołki,szafki+projektowanie ok.5 tys.W biurze mają katalogi do wglądu.Jeżeli to cię zainteresuje zdobędę namiary na tę firmę.
A czy wycena i projekt mebli kuchennych jest płatna w takich salonach? Czy sprzedawcy doradzają i proponują, czy pytają co chcemy miec? Chodzi mi o dobranie koloru mebli, płytek i sprzętu, najlepiej projekt w 3D, czy jest to możliwe w Ostrowcu?
W emce na pułankach mi robili projekt 3D, swoją drogą jestem bardzio zadowolona z kuchni :)
Ja tez szukam mebli ok. 3,7 m długości.
Dostałam Ostrowca jedna ofertę fronty mdf, szuflady Blum - 3 szt. - koszt ok. 5 000 zł.
Oferta ze Ślaska z alegro, równie z od sprawdzonego stolarza, 2200 zł z dostawą.
Dlaczego taka różnica ?
Nigdy w życiu za 2200zł nie zapłacisz za niemal 4 mb kuchni z mdfu z blumem i jeszcze z dojazdem!!!!No co najwyżej będą to standardowe szafki,z płyty laminowanej 16 lub 18mm-korpusy i fronty,szuflady a'la blum no i bez montażu.Cudów nie ma.Z mdfu z blumem licz średnio 1100-1200 za mb.
wejź na stronę ikei tam znajdziesz program do projektowania kuchni dobierzesz sobie jakie chcesz szafki (czy drzwiczki czy szuflady, jaki szerokości) potem dobierasz do tego fronty. robisz listę zakupów napiszą w niej gdzie co na jakim regale leży. jedziesz zabierasz płaskie paczki i w domu rozkładasz. jak nie masz za dużo kasy kupujesz część resztę zawsze dokupisz bo mają wymiary standart. nie musisz miesiącami czekać na meble jedziesz i od ręki kupujesz. możesz też w sklepie z panem doradcą porozmawiac on ci doradzi jakie szafki gdzie ustawić zrobi listę co masz kupić.
nie polecam ost meble na stawkach bardzo drogo i Pan jak to powiedział ma wizję kuchni blatu .... to moja kuchnia i moje meble i "wizja" ma być moja a swoją wizję niech dla siebie zostawi nie zapytał mnie jak ma wyglądać kuchnia jak ją sobie wyobrażam tylko pomierzył i pojechał koszt "na pewno nie 6 - 7 tys" zamówiliśmy naszą wizję u konkurencji koszt 6 tys.