Fajna klasyfikacja, miara miasta "smieciowe" jedzenie czy market. Jak dla mnie obie instytucje nie sa konieczne a ich budynki po prostu brzydkie, szczegolnie MD, bo galeria to barakowy standart sklepow.
mi nie przeszkadza. nawet jeszcze nie bylam ;P
Mnie też nie przeszkadza ale trzeba z żalem przyznać że to miasto jest zacofane
Tesco i galeria jest wyznacznikiem poziomu miasta? Ciekawe kryterium.
"Fundacja Ochrony Konsumentów w Sao Paolo nałożyła karę około 1,3 miliona euro na sieć restauracji Mc Donald's za nakłanianie dzieci do zakupu swoich produktów przy użyciu zabawek.
Według Sądu dołączanie zabawek do zestawu "Happy Meal" prowadzi do utrwalenie wśród dzieci niezdrowego stylu odzywania się. Już w 2009 roku sąd w Brazylii zarekomendował McDonald's oraz innym sieciom fast food by odstąpiły od praktyki załączania zabawek do zestawów dziecięcych. Pomimo tego ta najbardziej znana na świecie amerykańska sieć restauracji wyświetliła 18 kampanii reklamowych skierowanych do dzieci, w których pojawiały się zabawki."
Osobiście nie zauważyłem żeby prezydent jakoś "specjalnie" chwalił się McDonaldem. W ciągu ostatnich kilku miesięcy przeczytałem kilka wywiadów z Wilczyńskim i w pytaniach dotyczących inwestycji mówił o hali, rewitalizacji Śródmieścia czy też o blokach na Sikorskiego. O McDonaldzie nie było tam raczej mowy.Ja jednak nadal zostaje przy swoim- jak ma być w tym miejscu McDonald- niech będzie. Lepsze to niż to co było tam do tej pory- kałuże, błoto i chwasty. Mam nadzieję, że ta inwestycja przyciągnie na działki obok innych inwestorów i jako tako to "centrum" będzie wyglądało.
Bo to nie byla zadna inwestycja miejska, inwestor kupil dzialke, zgodnie z planem zagospodarowania ja zabudowal, placi jakies tam podatki i tyle to prezydenta obchodzi i slusznie. A moze na dodatek nie jest milosnikiem takiego sposobu zywienia.