Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Matury - 2011

Ilość postów: 534 | Odsłon: 70579 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Matury - 2011

No i stało się!!! Prokuratura w Łodzi wszczęła śledztwo w sprawie przekroczenia uprawnień przez dyrektora OKE w Łodzi.

Gość_pradis
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No to teraz rodzice mądrali będą mieli co chcieli. Prokuratura sprawdzi bilingi połączeń i wyjdzie szydło z worka...... zamiast coś zyskać stracą.....

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

do gościa z 8:40- jak piszesz takie rzeczy to bądź łaskaw się podpisać imieniem i nazwiskiem, w przeciwnym wypadku wychodzisz na typowego zawistnego, nienawidzacego wszystkich trolla.

Gość_olek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ja jestem zawistny, ja powtarzam głośno to o czym wszyscy wiedzą, bo niektórzy się tym po maturze chwalili..... ale wiara niektórych w obiecanki adwokatów jest co najmniej dziwna. Czy myślisz, że OKE to odpuści i nie wynajmie jeszcze lepszych prawników i wszystkiego nie sprawdzi. Gdyby tego nie zrobiła i nie utarła nosa oszustom, to co roku byłby festiwal procesów sądowych dotyczących unieważnienia matur .....

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Aha, bez rozpoczęcia śledztwa OKE nic nie mogła zrobić. Teraz wszystkie metody śledcze stoją otworem - bilingi, przesłuchania. Jak ktoś ma czyste sumienie to może spać spokojnie a jak jednak ściągał przy użyciu nowoczesnych metod przesyłania danych to ......

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Część maturzystów. którzy poprawiali maturę jest zgorszona tym, jak niektóre osoby ściągały na oczach wszystkich, a teraz zapierają się publicznie że nie ściągali,to jest smutne...

1 sierpnia 21.35

A co by się stało gdyby prokuratura, a chyba ma do tego prawo, sprawdziła bilingi połączeń z telefonów 53 uczniów piszących maturę z chemii z dnia 18 maja między 14.00 a 16.30? Ciekawe czy znalazłyby się takie. Jeśli tak to z kim?

28 lipca 22.17

O nie tylko ja o tym słyszałem - nie śledziłem tego wątku. I co myślisz, że Ci wkurzeni nieprawidłowościami nie kontaktowali się z OKE? No to jesteś naiwny.....

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

jesli choć jeden z pięćdziesięciu trzech został decyzją OKE skrzywdzony to działania zmierzające do wyjaśnienia mają sens, a tak naprawdę jeśli Pani Dyrektor OKE miała "pewność" to dlaczego, jako urzędnik państwowy ma przecież taki obowiązek, nie zawiadomiła prokuratur??? Przecież unieważnienie dotkneło powyżej 50% zdających, więc zgodnie z orzeczeniem OKE na sali był "jarmark". Jeśli był "jarmark" to jakim cudem część zdających ma prace ważne???

Gość_olek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Oj olek olek nie jarmark tylko bluetoothy w uszach i rozwiązujący zadania poza szkołą. Poza tym , nie znasz psychologii tłumu? Skoro niektórym ktoś "mądry" podpowiada to musza mieć dobrze. Gdy ta wiadomość dotarła jakimś sposobem do piszących samodzielnie, presja psychiczna poprawienia była tak duża, że to zrobili. Stąd unieważnienia u tych nieuczciwych i u tych uczciwych, którzy tej presji psychicznej nie wytrzymali Ale dobrze się stało bo wyjdzie prawda i w przyszłym roku będą się 10 razy zastanawiać czy warto ściągać. Akurat w tych szkołach to się bardzo przydało. Zresztą znając sytuacje z poprzednich lat to była tylko kwestia czasu...

Podstawowa zasada nie wierz nikomu, licz na siebie......

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No i może mienią się przepisy na takie, że podejrzenie ściągania będzie zgłaszane do prokuratury tylko ...... kto na tym zyska. Uczeń? Co mieć lepiej ? Unieważniona maturę czy rozpoczęty proces sądowy. Nie wmówisz mi, ze jesteśmy uczciwym narodem. Ściąganie uważane jest u nas w kraju za coś najnormalniejszego pod słońcem. A tu okazało się, że są z tego powodu problemy....

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

bluetoothy???? naprawdę koń Cię kopnął !!! co najgorsze trafił i noga go teraz boli ...

Gość_olek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Prokuratura sprawdzi, mnie to mało obchodzi. Moje dzieci tak jak ja nie wierzą nikomu i liczą na siebie i jak na razie dobrze na tym wychodzą. A Ty jak chcesz dalej bujać w obłokach to bujaj. Przecież o tym co piszę, wie pół miasta .....

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

zaraz przeczytamy argument "cała Polska widziała!!!", ale przecież Ciebie to cyt. : mało obchodzi. Pomawiać łatwo, powtarzać brednie jeszcze łatwiej, zwłaszcza na forum gdzie można się skryć za parawanem niejawności. Nie wierzę w to, że ponad połowa maturzystów pracowała niesamodzielnie.

Gość_olek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie wierzysz - Twoja sprawa. Ja nie wierzę w uczciwość - to bardzo rzadko spotykana cecha.

Mało mnie to obchodzi, bo mnie to nie dotyczy. Nie zauważyłeś, że u nas w kraju ci nieuczciwi robią z siebie często kozłów ofiarnych systemu i wszyscy im wierzą...

Kończę dyskusję, bo najważniejsza jest prawda. Myślę , że teraz po rozpoczęciu śledztwa i znając rzetelność urzędników z OKE w Łodzi prawda wyjdzie na jaw. Ale czy będzie ona dobra dla maturzystów i szkół w których unieważniono matury - wątpię.

Myślę że te , jak nazywasz pomówienia, znajdą potwierdzenia w śledztwie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 542

Odp.: Matury - 2011

Tak, bo pół miasta było na tym egzaminie... Niech Pan/Pani lepiej zbastuje, bo nie zna szczegółów sprawy jak i przebiegu samego egzaminu. Jedynymi osobami, które mają prawo do wypowiadania się w tej kwestii są jedynie uczniowie z tych szkół. Po za tym, sam byłem uczniem do nie dawna, i wśród rówieśników, jak komuś uda się ściągnąć to jest zajebisty itd., tak więc chwalić dzieci się nawet mogły, bo to potrafiło wywołać zawiść u innych, którzy potem żyliby w obawie że napisali słabiej niż "Ci", którzy sciagali. A jak było naprawdę? Na egzaminie dojrzałości, szczególnie na egzaminach nadobowiązkowych żeby MÓC ściągać, nie tyle ściągać, co mieć tylko taką możliwość, to trzeba mieć niesamowitą ilość szczęścia. Bo powiedzmy sobie szczerze, na przedmioty nadobowiązkowe decydują się osoby które naprawdę znają świetnie materiał i liczą na dobre studia. Po za tym na przedmiotach ścisłych typu matematyka, chemia, fizyka nie ma czasu na ściąganie. Tyle w tym temacie, zejdźcie już z tych ludzi :/

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Taaa nie chwalili się. Chwalili się i wymieniali uwagi w której szkole było łatwiej ściągać. To dzieci, niemądre dzieci albo dosadniej mówiąc szczeniaki.

My z tych ludzi zejdziemy, ale wejdzie na nich prokuratura nie wiem co lepsze ......

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 545

Fakt. Do niedawna

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 547

do 9.47

"Po za tym, sam byłem uczniem do nie dawna, i wśród rówieśników, jak komuś uda się ściągnąć to jest zajebisty itd., tak więc chwalić dzieci się nawet mogły, bo to potrafiło wywołać zawiść u innych, którzy potem żyliby w obawie że napisali słabiej niż "Ci", którzy sciagali. A jak było naprawdę?"

Czyli szczeniactwo do kwadratu dojrzali młodzi ludzie. A czy Wam do głowy nie przyszło, że ktoś wkurzony przechwałkami doniósł do OKE, a te wzięła pod lupę matury właśnie z Waszej szkoły.

Wyłazi na wierzch polska głupota, bezmyślność i przechwalanie się jaki to ja jestem , jak to ująłeś "zajebisty" .....

Przykro się czyta takie wypowiedzi....

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 25262830
Przejdź do strony nr
42 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę