bedzie to to na tvp 2?; oooo Kiedy , o której gdzie????????????????????????????????????
Ja w tamtym roku pisałam maturę i na jednym z egzaminów mieliśmy taką komisję i dało się ściągać na końcu. Ja nie ściągałam to ode mnie ściągali niektórzy tzn. podpowiadałam im. Dobrze, że u nas nie było żadnych nieprawidłowości. Powinna komisja za to odpowiadać nie młodzież w końcu na to przyzwolili, nie wierzę, że nic nie zauważyli. U nas udawali, że nic nie widzą jedna nauczycielka czasem się uśmiechała słysząc szepty.
Za błędy się płaci i już. Trzeba było nie ściągać. A wyobrażasz sobie maturzysto-ja , gdyby komisja wyrzuciła ściągających? (jeśli już by interweniowała, to musiałaby wyrzucić). To dopiro by młodzież i rodzice wieszali psy na nauczycielach. Pamiętaj kij ma 2 końce. Na przyszłość nie ściągać, a jeśli już to z głową a nie bezmyślni spisywać. Przecież to mądra młodzież.
Zrozumcie że większość tych dzieciaków naprawde nie sciagała , zostali wrzuceni do jednego kociołka z paroma osobami które sciągały. Przypisuje im sie coś czego nie zrobili, dlatego podnosza taki szum. Oke postanowiła zrobić pokazówkę i zamiast unieważnić 6-7 prac to uniewaznili 53 na podstawie wyssanych z palca argumentów.
Popieram z całą mocą wypowiedź z 18:28, to jest pokazówka, zbiorowe unieważnienie na podstawie bardzo wątpliwych przesłanek, co do zasady nie można wykluczyć zjawiska ściągania, ale zapewne taka skala nie miała miejsca. Na dzień dzisiejszy już wiemy, że Pan Sawicki z CKE zrobił z siebie zwierzątko wełnodajne. Poczytajcie dzisiejsze ogólnopolskie wydanie GW str. 5, tam autorzy podręczników do chemii nie kryjąc własnych nazwisk komentują "zarzuty" dotyczące zadania nr 31 i popełnionych tam błędów. Ktoś polował, ktoś strzelał, ktoś dostał postrzał, najważniejsze, że wszyscy przeżyli. Szkoda tych 53 lat życia, ale pewnie ktoś za to ....
Brawo...bo,tak właśnie komentowano unieważnione matury:niebieski,szafirowy,granatowy,błękitny,lazurowy...itd
Wszyscy fajnie sie wypowiadali, tylko dziewczynę trema chyba zjadla ;d bo tak nieskladnie
Uwazam , ze nie masz racji. WSzyscy wypadli dobrze. Ciekawe czy Ty bylbys tak wyluzowany.
super wypadli, tv ogólnopolska, program na żywo, stres napewno duży a dali radę...