Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Matury - 2011

Ilość postów: 534 | Odsłon: 70580 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
              • Odp.: Matury - 2011

Dzisiaj Naczelnik KUSZEWSKI w kablówce twierdzi że sprawa uniewaznienia matur z chemii jest kontrowersyjna i zajmuje sie tym pare instytucji i NIK. Ciekawe co wyniknie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Odp.: Matury - 2011

O 10:18 już wiadomo?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Tak do szkoły listy przyszły już rano......

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

A jak w Bronku?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

a ja wam powiem,że znaczna przesada jest z tym unieważnianiem matur za ściąganie.jak ja zdawałam mature to każdy uczeń ściągał,jak komuś brakowało czegoś to nawzajem po cichaczu sobie podaliśmy ściągi,nauczyciele o wszystkim wiedzieli i widzieli,przymykali oko.w toaletach wszędzie ściągi były pochowane.kżdy mature zdał,studia skończył i każdy ma bardzo dobrą pracę.wyolbrzymianie za ściąganie.nawet na studiach się ściąga,żadnego problemu nie ma.Nie powinni robić nauczyciele problemu z niczego,bo sami też ściągali nie raz tylko publicznie do tego ciężko im się przyznać. Gwarantuje wam,że gdyby ściągało dziecko jakiegokolwiek nauczyciela to spara byłaby przemilczana i udawaliby wszyscy ,że wszystko jest w jak najlepszym porządku i matura byłaby zdana.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Gościu z 11.50 unieważniają nie nauczyciele tylko egzaminatorzy z Łodzi - bo Ci sprawdzają ostrowieckie matury. W Polsce ściąganie to istna plaga, która powoduje, ze w tym kraju jest takie dziadostwo. No bo jak pani urzędniczka chwali się, że ona studia skończyła nic się nie ucząc tylko ściągając .... POZOSTAWIĘ BEZ KOMENTARZA. I tak ściąganie wykańcza wszystkich - uczniowie ściągają, urzędnicy ściągają z przepisów bo sami nie są wstanie podjąć zdroworozsądkowej decyzji, ludzi oczekuję ściągawek od kościoła, polityków jak żyć ..... tragedia...

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

A jak w Bronku? Podobno najlepszym z liceów.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Chyba nie bardzo bo się nie chwalą......

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Według mnie, dobrze się stało. Od lat nauczyciele walczą z plagą ściągania (mówię w swoim imieniu), a uczniowie traktują ich jak szaleńców. Przecież wszystko jest w internecie, w brykach, szkoda czasu na samodzielne myślenie. Teraz może młodsi "cwaniacy", którym się wydaje, że oszukują nauczyciela, zastanowią się nad tym, do czego służą szare komórki. Szkoda tylko szkół.

Gość_nauczycielka
                Zgłoś
                Odpowiedz

Ale myślę, że walczymy z wiatrakami. Przecież większość z uczniów chce sprawdzianów teoretycznych - bo da się ściągnąć. Te na myślenie, moim zdaniem łatwiejsze, budzą przerażenie - bo trzeba myśleć, a to takie trudne .....

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Brawo I, III, IV LO. Jeśli to prawda, że w Chreptowiczu unieważniono matury z matematyki to wspaniała wiadomość. W końcu może dojdzie do niektórych, że nie wolno ściągać na państwowym egzaminie. Powinno się wyciągnąć konsekwencje w stosunku do członków komisji egzaminacyjnych w tym "szacownym" liceum. Ale powtarzam, jeśli to prawda.

Gość_XZY
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

unieważniono z chemii nie z matematyki

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

Podobno tylko w Staszicu nie ma unieważnień.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Obecni maturzyści posiadają mniej wiedzy niż uczniowie, którzy kiedyś kończyli ośmioklasową szkołę podstawowa. Przykre ale prawdziwe.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

A jeszcze bardziej przykre jest to, że nie potrafią tej wiedzy wykorzystać w praktyce. Wg większości to czego uczą się w szkole im się w życiu nie przyda.....

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

Gościu z 11.57 owszem na maturze ściągałam i się tego nie wstydze i każdy ktozdawał w tamtym momencie mature ściągał i też się do tego przyzna.Za to na studiach jest pora nauki przez cały okres 5 letnich studiów nie miałam pisemnego egzaminu same ustne i też zdałam.ja kończyłam 8 letnią podstawówke i powiem szczerze,że widząć młode dziewczynki które robią z siebie lampucery to mi ich szkoda u nas w szkole w wieku 14 lat to było nie do pomyślenia

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Jak się tego nie wstydzisz to...... przykro mi bo oszukiwałaś i na oszustwie zbudowałaś całą swoja karierę. To przez takich jak Ty - co się nie wstydzą, króluje ściąganie i łatwiej mają nie Ci co się uczą i rzeczywiście coś reprezentują tylko głąby, które ściągają, a później jeszcze tym się chwalą. Żenada.... Ludzie tępcie ściągających to oni później zabierają wam pracę !!!!!

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

A jak udowodnisz że ktos ściągał? W imię tzw. "lustrzanych błędów " ? Przecież nas, uczniów, uczą ci sami nauczyciele, i jeśli uczymy się czegoś z błędem, to wiadomo, że wszyscy z takim samym :/ to jest żart i kpina.

Gość_maturzysta
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
1245 ... 27282930
Przejdź do strony nr
42 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -