Dzisiaj Naczelnik KUSZEWSKI w kablówce twierdzi że sprawa uniewaznienia matur z chemii jest kontrowersyjna i zajmuje sie tym pare instytucji i NIK. Ciekawe co wyniknie.
a ja wam powiem,że znaczna przesada jest z tym unieważnianiem matur za ściąganie.jak ja zdawałam mature to każdy uczeń ściągał,jak komuś brakowało czegoś to nawzajem po cichaczu sobie podaliśmy ściągi,nauczyciele o wszystkim wiedzieli i widzieli,przymykali oko.w toaletach wszędzie ściągi były pochowane.kżdy mature zdał,studia skończył i każdy ma bardzo dobrą pracę.wyolbrzymianie za ściąganie.nawet na studiach się ściąga,żadnego problemu nie ma.Nie powinni robić nauczyciele problemu z niczego,bo sami też ściągali nie raz tylko publicznie do tego ciężko im się przyznać. Gwarantuje wam,że gdyby ściągało dziecko jakiegokolwiek nauczyciela to spara byłaby przemilczana i udawaliby wszyscy ,że wszystko jest w jak najlepszym porządku i matura byłaby zdana.
Gościu z 11.50 unieważniają nie nauczyciele tylko egzaminatorzy z Łodzi - bo Ci sprawdzają ostrowieckie matury. W Polsce ściąganie to istna plaga, która powoduje, ze w tym kraju jest takie dziadostwo. No bo jak pani urzędniczka chwali się, że ona studia skończyła nic się nie ucząc tylko ściągając .... POZOSTAWIĘ BEZ KOMENTARZA. I tak ściąganie wykańcza wszystkich - uczniowie ściągają, urzędnicy ściągają z przepisów bo sami nie są wstanie podjąć zdroworozsądkowej decyzji, ludzi oczekuję ściągawek od kościoła, polityków jak żyć ..... tragedia...
Według mnie, dobrze się stało. Od lat nauczyciele walczą z plagą ściągania (mówię w swoim imieniu), a uczniowie traktują ich jak szaleńców. Przecież wszystko jest w internecie, w brykach, szkoda czasu na samodzielne myślenie. Teraz może młodsi "cwaniacy", którym się wydaje, że oszukują nauczyciela, zastanowią się nad tym, do czego służą szare komórki. Szkoda tylko szkół.
Ale myślę, że walczymy z wiatrakami. Przecież większość z uczniów chce sprawdzianów teoretycznych - bo da się ściągnąć. Te na myślenie, moim zdaniem łatwiejsze, budzą przerażenie - bo trzeba myśleć, a to takie trudne .....
Brawo I, III, IV LO. Jeśli to prawda, że w Chreptowiczu unieważniono matury z matematyki to wspaniała wiadomość. W końcu może dojdzie do niektórych, że nie wolno ściągać na państwowym egzaminie. Powinno się wyciągnąć konsekwencje w stosunku do członków komisji egzaminacyjnych w tym "szacownym" liceum. Ale powtarzam, jeśli to prawda.
Podobno tylko w Staszicu nie ma unieważnień.
Obecni maturzyści posiadają mniej wiedzy niż uczniowie, którzy kiedyś kończyli ośmioklasową szkołę podstawowa. Przykre ale prawdziwe.
A jeszcze bardziej przykre jest to, że nie potrafią tej wiedzy wykorzystać w praktyce. Wg większości to czego uczą się w szkole im się w życiu nie przyda.....
Gościu z 11.57 owszem na maturze ściągałam i się tego nie wstydze i każdy ktozdawał w tamtym momencie mature ściągał i też się do tego przyzna.Za to na studiach jest pora nauki przez cały okres 5 letnich studiów nie miałam pisemnego egzaminu same ustne i też zdałam.ja kończyłam 8 letnią podstawówke i powiem szczerze,że widząć młode dziewczynki które robią z siebie lampucery to mi ich szkoda u nas w szkole w wieku 14 lat to było nie do pomyślenia
Jak się tego nie wstydzisz to...... przykro mi bo oszukiwałaś i na oszustwie zbudowałaś całą swoja karierę. To przez takich jak Ty - co się nie wstydzą, króluje ściąganie i łatwiej mają nie Ci co się uczą i rzeczywiście coś reprezentują tylko głąby, które ściągają, a później jeszcze tym się chwalą. Żenada.... Ludzie tępcie ściągających to oni później zabierają wam pracę !!!!!
A jak udowodnisz że ktos ściągał? W imię tzw. "lustrzanych błędów " ? Przecież nas, uczniów, uczą ci sami nauczyciele, i jeśli uczymy się czegoś z błędem, to wiadomo, że wszyscy z takim samym :/ to jest żart i kpina.