Właśnie jako rodzic muszę pochwalić Pana Dyrektora z Broniewskiego, ponieważ nikt nie pomógł nam w tej sprawie tyle co On! W rozmowach z rodzicami uczniów z Chreptowicza, którzy bardzo narzekali na tamtejszego dyrektora z powodu braku zaangażowania w tę sprawę, widzę, że dokonuje na wszelkie sposoby by pomóc nie tylko uczniom ze swojej szkoły ale i z Chreptowicza! to jest juz mało normalne. Więc uważam, że ten kto wie o sprawie tylko tyle co usłyszał, niech nie komentuje, bo na przykładzie swojej córki złego słowa nie pozwolę powiedzieć.
Ciekawe, gość z 18:40 zabiera głos jako rodzic, a podpisuje się jako maturzystka.
Dyrektor Chreptowicza działa w tej sprawie od początku. Przed nikim się nie ukrywał. Nie trzeba go było szukać.
Wielkie dzięki dla DYREKCJI III LO , po prostu za wszystko co do tej pory uczyniliście dla maturzystów, również i tych z II LO.
co wy chcecie żeby dyrektor zdawał maturę za wasze dzieci? szok
To życzę Ci gościu z 19;39 żebyś i Ty miał kiedyś taki problem bo najlepiej jest od razu wydać wyrok nic nie wiedząc dokładnie o sprawie.
Zgadzam się P.z g.19.24. Jestem egzaminatorem i wiem, że sprawdzanie prac maturalnych nie jest łatwe. Jednak skrzywdzić ucznia łatwo skrzywdzić. Ci, którzy to zrobili, jeżeli popełnili błąd, zniszczyli plany młodych. Nie wierzę, że ściągali wszyscy.
Muszę złożyć wyrazy uznania dyrekcji 3 lo za wsparcie i zaangażowanie w sprawę unieważnionych matur naszych dzieci. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem właśnie kompetencji dyrekcji, działania zgodnie z prawem ( nie udostępnili nam rodzicom danych osobowych uczniów którzy mieli unieważnione matury), wysłuchali i pokierowali (tak Dyrektor jak i zastępca) dalszymi działaniami w rozwiązaniu naszego problemu. Oby tylko z pozytywnym skutkiem; liczymy że będziecie z nami dalej!
A cóż takiego w III LO zrobiono?
jak to co sama dyrekcja pisze o sobie, zeby opinie podreperowac
to prawda, cytat: "Za prawidłowy przebieg egzaminu odpowiada Dyrektor szkoły.Ze zdumieniem oglądałam Telefakty TV Ostrowiec.Pan Dyrektor Bronka nie był zainteresowany poinformowaniem rodziców o unieważnieniu matury z chemii.Dowiedział się o unieważnieniu matury z chemii jak wychodził ze szkoły do domu.?. To kto wydawał świadectwa maturalne absolwentom szkoły ? .Dyrektor powinien być odwołany ze stanowiska.Nie po raz pierwszy Dyrektor nie stanął na wysokości zadania.Dla rodziców uczniów niewiele miał czasu zawsze" wychodzi szydlo z wora lepiej sie lansowac
Nie jestem poszkodowana, ale zastanawia mnie ta złośliwość w stosunku do wszystkich i wszystkiego, którą zieje większość wypowiadających się. To jest magiel a nie forum.
W Bronku szli w zaparte ile się dało, a teraz się uaktywnili?
Dyrektorzy obu L.O. i nauczyciele powinni być razem z dzieciakami i rodzicami bo jadą na tym samym wózku. Jaka pewność że kiedyś taka sprawa się nie powtórzy i wasze dzieci nie zostaną tak załatwione.
Gosć z 19.55 - zgadzam sie:"Nie wierzę, że ściągali wszyscy." To jest poprostu niewykonalne (nawet biorac pod uwage akceptacje komisji na "cwaniactwo")... jakim sposobem uczniowie dwoch szkol moga miec te same bledy??!!! jakim sposobem... mogli w chreptowiczu uniewaznic matury uczniom z dwoch sal..... To jak oni sciagali?jeden wyszedl z sali nr1, napisal swoje rozwiazania na tablicy w sali nr2 i wrocil do sali nr1????!!! a z kolei w broniewskim, wszyscy na sali sportowej siedzieli w zwartej kupie?????!!!! Gdzie tu sens?gdzie tu logika???!!
Gościu z 20;44 to tylko Ty tak myślisz trzeźwo i logicznie. Dzięki, że nam wierzysz i nie życzę nikomu, żeby kiedyś znalazł się w takiej sytuacji.
Przez dwa dni lokalne media "trąbiły" o Chreptowiczu, bo dyrektor podszedł o sprawy uczciwie i niczego nie ukrywał.
O Bronku było ciiiiichutko. A potem okazało się, że 31 unieważnień.
I to jest fair?
Ja mysle, ze z calej tej sytuacji najbardziej korzysta staszic, ktory przypomnijmy ze w ubieglych latach mial uniewaznienia, moze pojedyncze (ale pojedyncze jest gorsze od takiego "zbiorowego" wg mnie). Nie zapomnijamy takze, ze chreptowicz jesli chodzi o wyniki matur podstawowych, ma 6 miejsce w wojewodztwie(olbrzymi sukces), 1 w miescie, a broniewski 10 w wojewodztwie a 2 w miescie. Pozostalym liceom daleko do tych dwoch....;/;/;/
Ps Pisze to jako absolwentka chreptowicza. Moge przyznac, ze nie zawsze w tej szkole dzialo i dzieje sie dobrze, ale jesli chodzi o przygotowanie do matury...jest najlepsze...;)) Jesli ktos chce "pochodzic" do liceum przez 3 lata to wybierajcie I i IV LO, a jesli chcecie sie jezcze czegos nauczyc (fakt faktem, nauczycie sie takze, ze sprawiedliwosci na swiecie nie ma:P) to wybierzcie II albo III lo.
Apropo sciagania, to znajac moja szkole, za pewne bylo kilka osob, ktore sciagaly.. ale nie wierze w to, ze zrobila to az taka grupa uczniow... Jest to niemozliwe. Albo zostali zle nauczeni, albo (hahaha) ktos napisal im rozwiazania na tablicy i polowa to przepisala , a polowa robila sama(nierealne;D).
Wierze w niewinosc tych maturzystow, nie dam sobie ucicac reki za wszystkich, ale to jest NIEMOZLIWE aby pojawily sie takei same bledy u ponad 50 osob, w obu szkolach!!! To tyle w tym temacie. Dziękuję.;)