Sredni zawsze bedzie sredni tego sie nie przeskoczy
jak to kto od kogo ściągał? skoro ja nie ściągałem, a mam unieważnioną maturę? i nie wiem dlaczego mam zero procent, gdyby ciebie dosięgła taka niesprawiedliwość, jak podejrzewam - pomyłka, nie byłbyś szcześliwy, bo to przedmiot zawsze zdawany najlepiej i najbardziej licznie.
sprawdzimy może matury z łodzi i kielce - nasi nauczyciele chemi mają wakacje i dużo czasu
ale nawet jesli nie ściagasz, musisz sie pilnowac, żeby inni z ciebie nie sciagali, jesli nie bylo takiej sytuacji to wowczas rzeczywiscie to niesprawiedliwosc
W Chreptku unieważnili też dwie matury z polskiego. Ludzie siedzieli w dwóch różnych końcach sali. Wyobrażacie sobie dwie identyczne prace z polskiego? Może mieli w takim samym wyrazie taki sam błąd ortograficzny. Te unieważnienia to jakaś kpina.
aby skończyć dyskusję od decyzji Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej nie ma odwołania. On baaaardzo długo się zastanawiają nim wydadzą decyzje o unieważnieniu matur i maja raczej niepodważalne argumenty ale ....... pomarzyć możecie....
nauczyciele z innych szkol nie ingerują tylko dlatego, żeby w ich szkole był spokój...
Gościu z 12,14. OKE i CKE już popisało sie w tym roku przygotowując mature. Błedy w arkuszach z geografii z polskiego afera z zadaniami z matmy w Hoffmanowej w W-wce . Tacy z nich profesjonaliści. Mieli okrągły rok na przygotowanie pytań na maturę , plama za plamą. Tysiące matur sprawdzają w miesiąc. Może też błysneli intelektem. Ciekawe dlaczego tylko Ostrowiec.
Trzeba się może zastanowić,czy te same błędy nie były wynikiem takiego samego przygotowania,przez jednego nauczyciela.Wtedy faktycznie należy wykluczyć ściąganie.Cóż ludzie są omylni...............
Nie ma się nad czym zastanawiać. Bezczelne ściąganie i basta! Kiedy będzie w Polsce tak, jak na przykład we Francji, gdzie ściąganie to po prostu przestępstwo. Tam ludzie nawet nie wiedzą, że istnieje coś takiego jak ściąganie. Uczciwość i jeszcze raz uczciwość to podstawa normalnego społeczeństwa. Wstydzę się za moje liceum im. W. Broniewskiego. Chyba komisja egzaminacyjna też dała plamę. Winni są uczniowie, rodzice i komisja. No i dyrekcja, bo nie zapanowała nad tym przestępczym procederem.
Myślę,że ta opinia o francuskiej szkole jest przesadzona. Mam rodzinę w Paryżu i wiem, jak to wygląda naprawdę. Moi siostrzeńcy chodzą do renomowanego liceum i nie wygląda to tak różowo. Siostra ma ciągle obiekcje co do sposobu przekazywania wiedzy i poziomu zajęć. Oczywiście u nas jest zgoda na cwaniactwo i to jest wina nas, dorosłych. Jednak nie gloryfikujmy Zachodu.
A ja wstydzę się za moje- J. Chreptowicza i pana dyr. który odwrócił sie do nas plecami!! taka prawda!!
Za prawidłowy przebieg egzaminu odpowiada Dyrektor szkoły.Ze zdumieniem oglądałam Telefakty TV Ostrowiec.Pan Dyrektor Bronka nie był zainteresowany poinformowaniem rodziców o unieważnieniu matury z chemii.Dowiedział się o unieważnieniu matury z chemii jak wychodził ze szkoły do domu.?. To kto wydawał świadectwa maturalne absolwentom szkoły ? .Dyrektor powinien być odwołany ze stanowiska.Nie po raz pierwszy Dyrektor nie stanął na wysokości zadania.Dla rodziców uczniów niewiele miał czasu zawsze .
daj spokój "cygan zawinił a kowala powiesili"
winna jest młodzież i tyle w tym temacie