Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Matury - 2011

Ilość postów: 534 | Odsłon: 70615 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 176

Odp.: Matury - 2011

Ostrowiec juz byl w tvn-ie???

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Matury - 2011

Bronek ma znajomości w tvn-ie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 179

tam było o vice staroście, jeżeli mnie pamięć nie myli.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Małe sprostowanie,nauczyciele w komisjach na pisemnych maturach pracuja w ramach etatu, czyli nie mają grubo płacone.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

małe sprostowanie - maja pracować, a nie udawać, że pracują

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 182

Czy maja grubo czy chudo palcone nie ma najmniejszego znaczenia. Fakt jest taki ze biora za to pieniadze. Sami wybrali taki zawod wiec powinni wykonywac go sumiennie jesli nie to ZASILEK

Gość_brak narzekania
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 183

Fakt też siedziałam w komisji za darmo w dodatku z zatruciem i ludzie uwierzcie mi nie ma ściągania,albo nauczyciel uczący tak tłumaczył ,że były podobno błędy i dlatego osoby siedzące miały jak najdalej niby te same błędy,albo ten co sprawdzał uznał ,że nie i koniec.Sprawa pewnie się wyjaśni-i niepotrzebne emocje szkoda tylko tych co pisali sami i to rozszerzoną a tu taki bum -Staszic niech się nie chwali bo zdawalność ma słabszą a rozszerzona ok-bo mało kto się podjął.Trzymajmy kcuki za pozytywne załatwienie tego szumu za tych co byli uczciwi!!!

Gość_Bum
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W Staszicu tylko jedna osoba nie zdała, więc nie pierdziel:P

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

skoro komisja siedzi i nie ma prwa się ruszać - to ci w srodkowych rzedach zżynają jak nie wiem

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 188

SPROSTOWANIE. W Staszicu tylko jedna osoba ma poprawkę. Jak w innych liceach?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 186

to sie nazywa płatna protekcja :D .. Pani Ewa S. i jej Wojtuś wiedzą o czym mowa :P

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

byłoby dobrze, gdyby ich tak nie szykanowano na każdym kroku. to dobrzy nauczyciele, zasługują na minimum szacunku

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 190

Drodzy "Pechowi Maturzyści", obawiam się, że niestety niewiele zdziałacie w poniedziałek w związku ze spotkaniem z Panią Dyrektor OKE w okręgu łódzkim w Kielcach. Niestety od decyzji, która już zapadła nie ma możliwości prawnego odwołania się. I odwołania nie będzie, chociażby ze względu na innych maturzystów. Powiedzmy sobie szczerze, OKE/CKE nikogo nie chciało celowo "uziemić". Najzwyczajniej postanowiono ukrócić od dawna stosowany już, niechlubny proceder "posiłkowania sie" na egzaminie dojrzałości. No cóż, trzeba wyciagnać konsekwencje, ale uważam, że nie tylko od tych nieszczęsnych maturzystów, ale również od dyrekcji (!) i nauczycieli zasiadajacych w komisji (!). Jednoczesnie rozumiem rozgoryczenie "poszkodowanych" i jedyne, co mogę powiedzieć, to walczcie, chociażby o przegraną sprawę, bo prawdziwym przegranym jest tylko ten, kto nie walczy.

Gość_pseud. Szary
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Na logikę , OKE w Łodzi unieważniła na terenie swojego działania czyli w łódzkim i świętokrzyskim 54 matury z chemii z tego 53 w Ostrowcu.22 w Chreptku i 31 w Bronku. W jednym i drugim ponad 50% zdających.To śmierdzi na odległość. Ostrowiec ma monopol na ściąganie chemii? Tym się powinien zająć prokurator a nie rodzice.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tylko z chemii, z matematyki łódzkie i świętokrzyskie idą łeb w łeb pod względem unieważnień:

http://www.komisja.pl/pobierz/matura/raporty/sprawozdanie_matura_2011.pdf

A swoja droga czy w tym kraju nikt nie ma odwagi wziąć winy na siebie, tylko zawsze szuka się winnych na zewnątrz ..... prokuratura, komisje sejmowe...... szkoda pisać .....

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Śmierdzi, śmierdzi....;/

http://www.ostrowiectv.pl/index.php?tv=video&id=1280&kat_id=1

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

..... szukanie sensacji i zwalanie winy na innych ..... sorry nie będę cytował maturzystów jak opowiadali na mieście jak ściągali, powtarzam sami się chwalili ........ ktoś mógł się wkurzyć napisać do OKE, ta wzięła matury z tych szkól pod lupę i ...... mamy to co mamy...

Kto narobił smrodu? Maturzyści. A teraz cierpią winni i niewinni, szuka się winnych ale .... jak mawiał Eistein wszechświat i głupota ludzka są niezmierzone...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Oczywiście, że zajmie się tym prokuratura, nie pozwolę sobie na wmawianie mi ściągania, skoro z innych przedmiotów mam ponad 80%, a z biologii na poziomie rozszerzonym prawie 90%, chyba lekka przesada, skoro jestem pewna, że nie postawiłam nawet kropki, w tym miejscu, w którym zrobił to ktoś inny, siedzący obok mnie, tym bardziej, żesiedziałam w pierwszej ławce, tuż przed szkolną komisją, gdyby wszyscy ściągali i byliby pewni, że to ich wina, to nie poszliby w zaparte, że tego NIE ROBILI, bo mimo wszystko mamy prawo do wglądu i gdyby wyszło na jaw, że błędy są rażąco 'lustrzane' wyszliby na idiotów w oczach wszystkich, którzy odwołanie składają, jeśli nie da nic poniedziałkowe spotaknie niestety będzie musiała zająć się tym prokuratura, wiadomo, że w tym momencie, nic nam to nie da, bo jest już 2 lipca, a rekrutacje się kończa około 7 na większości wyższych uczelni, aczkolwiek, w moim przypadku sprawa honoru i tego, że gdyby mi tę maturę sprawdzili miałabym z niej ponad 80%. Jesteście teraz wszyscy mądrzy, bo nie dotyczy Was ta sytuacja, do samego końca byłam pewna swojej wiedzy jeśli chodzi o ten przedmiot, bo czułam się z niego najbardziej 'na siłach', jesli to jest błąd sprawdzającego, to na pewno czyjaś posada legnie w gruzach, bo skala unieważnień jest za wysoka. Maturzyści? w jakim celu są w takim razie komisje w szkole, ktore nadzorują przebieg egzaminu w czasie jego trwania? ktore napisały sprawozdania, że wszystko przebiegało bez zastrzeżeń? po cóż sa w ogóle powoływane, skoro nikt im nie wierzy? gdyby złapali kogoś za rękę, na gorącym uczynku, wyrzucili z sali, to mogłoby być uzasadnienie, dziwne jest także to, że nigdzie w Polsce nie miał miejsca podobny incydent, i poleciały akurat pracetych uczniów, ktorzy mieli z próbnych matur z chemii ponad 80%, to nie sa osoby, które inne przedmioty mają zdane na poziomie 30%, a wszystkie wyniki świadcza o tym, że inne przedmioty poniżej 80% nie schodzą, więc błądtkwi jednak w sprawdzających, gdzie jedna osoba sprawdza, a nastepna weryfikujac wierzy w to, że ta pierwsza miala rację, i tak po kolei, aż do podpisania tego przezCentralna Komisję.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 89111314 ... 27282930
Przejdź do strony nr
42 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę