22 osobom z chemii i 2 z polskiego... Ale porażka...
Tak się składa, że matury w Chreptowiczu i Broniewskim, unieważnili głównie synalkom i córkom "z dobrych domów"...wizja kontynuacji tradycji lekarzy, adwokatów itp.. oddaliła się o rok.. o ile w następnym roku, znów nie będą korzystać z pomocy innych...
Według mnie, dobrze się stało. Od lat nauczyciele walczą z plagą ściągania (mówię w swoim imieniu), a uczniowie traktują ich jak szaleńców. Przecież wszystko jest w internecie, w brykach, szkoda czasu na samodzielne myślenie. Teraz może młodsi "cwaniacy", którym się wydaje, że oszukują nauczyciela, zastanowią się nad tym, do czego służą szare komórki. Szkoda tylko szkół.
A jak udowodnisz że ktos ściągał? W imię tzw. "lustrzanych błędów " ? Przecież nas, uczniów, uczą ci sami nauczyciele, i jeśli uczymy się czegoś z błędem, to wiadomo, że wszyscy z takim samym :/ to jest żart i kpina.
Nie prawda że w Bronku tyle unieważnień!
Nie dziwne, że Staszic "najlepszy" skoro ponad połowa uczniów zdawała tylko 1 przedmiot na poziomie rozszerzonym. A ja np. 4(w Bronku oczywiście)
a skąd wiesz kto jaki poziom zdawał? W Staszicu dużo osób zdawało polski , angielski, niemiecki, chemię, biologię, historię jako przedmioty rozszerzone. I świetnie nam poszło. I nikomu nie unieważniono żadnej pracy. A teraz rekrutacja. Absolwenci Staszica, życzmy sobie powodzenia!
Staszic najlepszy:):):):):):P:P:P:D:D:D:D:D::D:D:D
och ach i ech "Chreptus" i "Bronek" takie cool i jezzzi och ech bleeeeeeeee,
To teraz zaszpanujcie ilością niezdanych matur, argumenty, ze uniewanzione matury maja osoby siedzace w pirwszych ławkach sa bez sensu. Albo "31 os sciaglao od siebie?" nie sparwdzali czy 31 od siebvie a moglo 10 od siebie i kolejen 10 od siebie i kolejne 10 miec takie same bledy inne od tamtej dziesiatki!
Brawo STASZIC, tylko jedna jedyna poprawka z polskiego, za to wszyscy pozostali zdali...
Taki sukces kolejny już raz..
haha Staszic nie ściągał absolutnie......tylko co się na matmie podst działo to nie będę mówić. Poprostu komisja z chemii była dość dziwna a że u nas mało osób zdawało chemie to się udało i tyle. Uczniowie z tego co wiem to w każdej szkole ściągali każda szkoła siebie warta.
u nas w Staszicu to cóż trzeba przyznać nauka chemii to masakra poprostu nie mamy dobrych nauczycieli więc kto i z kogo miał ściągać....
te gościu to zdecyduj się u nas w staszicu, czy u nas w chreptowiczu, bo z Twojej wypowiedzi wynika, że byłeś i tu i tu jednocześnie.....początki schizofrenii ?????
Myślę , że post pisał kiepski nauczyciel ze chreptowicza, który myśli nie potrafi sformuować, a na chemii z poziomem podstawowym to lekcje wychowawcze robi.....
zdecyduj się z której szkoły jesteś czy ze staszica czy z chreptowicza bo z wypowiedzi wynika , że chodziłeś i tu i tu
Zadania na chemii nie były tak do końca typowe, miały w sobie pewną trudność a mianowicie trzeba było logicznie pomyśleć i umiejętnie wykorzystać dotychczas zdobytą wiedzę. Dużo ludzi ułożyło do zadań z treścią po prostu jedną proporcję (błędną) - wydaje mi się że stąd to zamieszanie
Szanowni Państwo, wiecie może, jacy nauczyciele byli w komisjach w Chreptowiczu i Broniewskim podczas matury z chemii na poziomie rozszerzonym?
Niech zgadnę. Choć to tajemnica poliszynela...
W komisjach byli głównie / na zasadzie wymiennej / przedstawiciele z tych dwu liceów, bo innych już od kilku lat nie dopuszczali, gdyż nie chcieli oni tolerować stosowanych tu praktyk ... mylę się ?
Pusty śmiech ogarnia :/ szczególnie jak słyszę oburzone głosy rodziców ! Dzień po maturze wszyscy mówili jak pod Chreptowiczem w samochodach ludzie z laptopami siedzieli i podawali rozwiązania... Nikt nie wiedział? Teraz winny dyrektor i komisje? Pewnie - komisje za słabo pilnowały... ale kto tym wybitnym przyszłym lekarzom kazał ściągać? Są dorośli - odpowiadają przed sądem jak dorośli, a nie jak dzieci. Zastanowcie się kogo wychowujecie? Krętaczy i oszustów!