Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Matura - 2012 - jaką obstawiacie lekturę?

Ilość postów: 26 | Odsłon: 3874 | Najnowszy post
  • Matura - 2012 - jaką obstawiacie lekturę?

Dziś skończyłem przypominać sobie treści wszystkich lektur. Głowa mi dymi i boli, na dodatek zaczęło mi się wszystko mylić. Jaką obstawiacie lekturę na pisemnym pol drodzy forumowicze? Ja swoim nosem wyczuwam "Zbrodnię i karę" :)

Pozdrawiam!

Gość_Nikodem
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Matura - 2012 - jaką obstawiacie lekturę?

potop albo wesele podobno w tym roku matura bedzie trudna tak bynajmniej mowia w lodzi

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Nikodemie Rz. - Będze Inny Świat:)

Gość_lkgg
        Zgłoś
        Odpowiedz

jak się ktoś uczył przez 3 lata to nie musi nawet sobie przypominać. Nie rozumiem nauki na kilka tygodni przed egzaminem. A będziesz mieć taką lekturę której sobie nie "przypomniałeś". Powodzenia. Ps. a głowa boli chyba od próby wtłoczenia wiedzy na siłę. Czym się przejmujesz najwyżej napiszesz że Wołodyjowski z Ojcem Goriot i Raskolnikowem wytłukli Krzyżaków.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Zdolny człowiek pojmie w miesiąc to czego inni musieli się uczyć 3 lata. Nic w tym niezwykłego, poza tym, że miał więcej luzu.

Gość_www
            Zgłoś
            Odpowiedz

Uczyć się a przypominać sobie to różnica:)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

W sumie z historii zrobiłem powtórkę w 2 tygodnie a z polskiego podszedłem z marszu i było ok.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

i tak nie zdasz

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

zdałem maturę parę lat temu, nie bój nie bój :)

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

ja miałem taką panią od polskiego, ze nic kompletnie nie umiem, jedyne co mi zostało to popracować chwilkę ze streszczeniami i liczyć na fart :) cóż takie życie.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

To nie zależy od "pani" tylko od ucznia. Jak ktoś chce się uczyć to i tak będzie. A nauczycielka raczej nic nie winna że nic nie umiesz. Jak wam nie odpowiadała w ciągu roku szkolnego i rzekomo nic was nie uczyła to trzeba było zgłosić to do dyrekcji. A tak to miało się spokój, a teraz się płacze. streszczenia??siedź po nocach i czytaj całe książki jak się nie chciało wcześniej.jak się jest gamoniem to nawet fart nie pomoże.ale takie to społeczeństwo liczą na fart a potem się cieszą jacy to zdolni że maturę mają.Wasza matura to jak klasówka.Taka dobra rada: nie chwal się synu na forum publicznym że masz niedociągnięcia w wiedzy i podstawowych informacji nie posiadasz i nie potrafisz ich przyswoić.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Do dziś krytycy i znawcy literatury spierają się nad znaczeniem wielu utworów, wieć nie pisz że wystarczy czytać lekt

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 24

Odp.: Matura - 2012 - jaką obstawiacie lekturę?

Do dziś krytycy i znawcy literatury spierają się nad znaczeniem wielu utworów, wiec nie pisz że wystarczy czytać lektury, bo tak nie jest. Rudolf Staszewski, wiesz kto to ???? Choć Wyspiański pojechał po nim jak po świni w Weselu to ten jego sztuce dał najlepsze recenzje, bo nie kumał o co tam chodzi. To że obejrzał sztukę nic nie znaczy i tak samo jest z uczniami. Gdyby tak było to takie belfry jak ty są niepotrzebne,

Gość_+30
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Nikodemie, a Ty w tym roku przecież nie przystępujesz?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Moja matma woła o pomstę do nieba. W gimnazjum nauczycielka na lekcjach piła kawę na zapleczu i przez 3 lata praktycznie niczego nie nauczyła, potem w LO były problemy, ledwo zostałam dopuszczona do matury. Polski, Angielski, Biologia i chemia pójdą gładziusieńko, ale matematyka (?). Rodzice majątek na korki wydało, niby coś dało, ale przyjdzie co do czego i jak zwykle będzie problem. Oby chociaż te 15pkt było. (Boże, zlituj się nad maturzystami)

Gość_Katarina
      Zgłoś
      Odpowiedz

Jakim cudem chemia bez matmy tak gladziusienko pojdzie?

pismen
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

ja daje 70% na "Dżume" i "Inny Świat" - ponieważ za rok nie będzie ich już w kanonie lektur maturalnych i to jest ostatnia okazja, tym bardziej, że Dżumy nigdy nie było. Proponuje przypomnieć sobie Nad Niemnem, Ludzi Bezdomnych, Lalkę, Wesele, Potop, Dziady, Kordian, Zbrodnia i kara jeszcze.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ludzie wy to jacyś dziwni jesteście!!!!Przecież jak was nauczycielka nie uczyła a w trakcie lekcji piła kawę ( o ile to jest prawda) to idzie się z tym wyżej. A teraz płacz przed maturą. Z drugiej strony jeśli tak zaciekle uczęszczasz na te korki i idzie na nie fortuna to może problem nie tkwi w nauczycielu????Babka ze szkoły nie umie cię nauczyć bo pije kawę, a prywatny nauczyciel w domu co robi??gra na psp w czasie zajęć????Oj dziewczyno egzamin dojrzałości za pasem a tu sianko.Ponawiam pytanie pismena: jak masz zamiar zdać chemię bez matematyki????skoro kulejesz z jednego przedmiotu powiązanego z drugim to wniosek nasuwa się sam że chemia też wcale tak "gładziusieńko" nie pójdzie!!!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę