Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Matematyka - klasa 4 podstawówki

Ilość postów: 21 | Odsłon: 5230 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Matematyka - klasa 4 podstawówki”.
  • Matematyka - klasa 4 podstawówki

Witam.... Rodziców i nie tylko.. ja z zapytaniem jak w Waszych -różnych, szkolach wyglądają zajęcia z przedmiotu matematyki? czy dzieci maja zadawane każdego niemal dnia po 5-6 zadan? czy kazda lekcja to kolejne matematyczne zagadnienie?czy co tydzien sa niezapowiedziane kartkowki? z ktorych nie wolno się poprawić?

a kiedy jest czas na poznanie trudności z jakimi borykają sie z uczniami, i "ich" wyrównywanie...na prywatnych korepetycjach?

czwratoklaśći tak mają juz niezłą "czapę" : bo nowy wychowawca, bo nowi nauczyciele, bo nowe przedmioty i kazdy wazny...

ehhhhh.....

Gość_:(
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Matematyka - klasa 4 podstawówki

cofnij dzieciaka do przedszkola bo w 4 klasie się męczy i ma za dużo zadane ,cyrk ale niezłą pusta czapę to ty masz

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ty masz pustą czapę. Moja córka też jest w 4kl. jeśli chodzi o matematykę to jest akurat ok, ale z przyrody to jakiś kosmos, po kilka kartek do domu mają po każdej lekcji i do tego aż 3razy w tg. Polski też koszmar, bo pani "ambitna" chce zrobic z dzieci geniuszów zadając dużo. Swoją drogą wg mnie na niektórych lekcjach nie robią prawie nic a dzieciak musi się uczyć sam.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Matematyka - klasa 4 podstawówki

u nas sporo zadawane, częste kartkówki

ale mnie to odpowiada

dziecko przynajmniej umie matematykę - co mam nadzieję zaowocuje w przyszłości

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

w 4 klasie jest przeskok - jeśli dziecko miało panią 1-3 która trzymała się twardo podstawy i nie robiła nic na wyrost to wtedy jest ciężko - jest bardzo dużo materiału na raz i nie da się mieć zaległości

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

U nas są prawie na każdej lekcji kartkówki, dużo zadane,ale córka zadowolona

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

z matematyka jest tak im wiecej samemu w dom u zrobisz tym wiecej umiesz. 5-6 zadan to nie ma tragedii, ja co prawda w liceum mialam z dnia na dzień po 100 do przejrzenia.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Lekcje są po to, żeby uczniowie poznawali nowy materiał, a prace domowe po to, żeby materiał utrwalać.Czym wiecej nauczyciel zadaje tym więcej ma roboty-sprawdania.Ilość zadawanych prac świadczy i o nauczycielu i o uczniach.Jeśli uczniowie radzą sobie dobrze z materiałem ilość prac domowych jest mniejsza.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nauczyciel sprawdza pracę domową 3uczniom a to głównie szkoła ma uczyć, a nie dom, niestety widzę, że jest odwrotnie. I co jeśli rodzic jest po zawodówce, jak sobie da radę z programem?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Program 4 klasy to strasznie trudna rzecz, oj strasznie.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Czy tu chodzi o 4 klasę podstawówki?

Czy to możliwe, że ktoś wysyła dziecko w tym wieku na korepetycję?

W głowie mi się nie mieści, by robić problem z uczciwej nauki w szkole.

Każda szkoła prowadzi zespoły wyrównawcze i tam można nadrobić jakieś drobiazgi, które umknęły w trakcie normalnej lekcji.

Robienie zarzutów z tego, że nauczycielowi chce się pracować a rodzicowi już nie jest nie na miejscu. W domu też ktoś powinien dopilnować pracy ucznia.

W jedynce jest Ok. Moja córka chodzi do 4 klasy i nie ma żadnych kłopotów z matematyką i jej sposobem nauczania przez nauczyciela.

Gość_Wojtek_68
      Zgłoś
      Odpowiedz

W szkole mojego dziecka też nie narzekam na matematykę, choć to dopiero początek z nowym nauczycielem, jednak wiele można już dziś zarzucić niektórym nauczycielom.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Nie zapominaj, że poza wiedzą z matematyki dziecko uczy się obowiązkowości i systematyczności w pracy. Z pewnością kiedyś to zaprocentuje. A jak dziecko sobie nie radzi, to idź do szkoły i porozmawiaj. Są na pewno zajęcia wyrównawcze. Poza tym sam(a) możesz pomóc dziecku. Materiał w 4 klasie podstawówki nie jest skomplikowany, wystarczy trochę chęci. Ważne, żeby dziecko zrozumiało, a nie uczyło się na pamięć. Co do ilości zadań, to nic innego jak uczenie pewnych schematów.

P.S

Nie jestem nauczycielem i też mam dziecko w podstawówce.

Gość_rob
      Zgłoś
      Odpowiedz

Witam serdeczne, dziekuję wszystkim,ktorzy rzetenie i konkretnie podzielili sie swymi doświadczeniami na temat w/w przeze mnie zajęć, wprost napisali jak wygladaja takie zajeca w innych szkołach....Pozostałym "udzielającym" się w kwesti oceniania mych opini i zapytań (o co nikt Was nie prosił)....

Współczuje Waszym dzieciom a, ja się dziś uśmiecham :)

Gość_:(
        Zgłoś
        Odpowiedz

Znówu odzywaja się porypani rodzice.A LEPIEJ WYCHOWAC MATOŁA? ZA DUZO ZADAJE

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

mam dziecko w 4 klasie i poprostu jestem załamana, codziennie do godz 16 siedzimy nad lekcjami( syn wraca ze szkoly o 15) codzienie jest tyle materiału ze w szoku jestem, matematyka codziennie cos do tego ćwiczymy to co było w szkole na lekcji , przyroda masakra , moje dziecko ma dwa jezyki w szkole angielski i niemiecki niemiecki doszedl od tego roku i ledwo dajemy rade myli sie jeden jezyk z drugim, polski zawsze cos,,,,,,a nie podoba mi sie to bardzo ze ma 3 razy w tyg religie a jedna godzine historii. moje dziecko zawsze chetnie sie uczyło nigdy nie byo ze nie chce mi sie, a w tej chwili nic innego nie robimy tylko sie uczymy , nie dlatego ze musi byc najlepszy czy cos takiego uczymy sie zeby nie bylo zaległosci zeby na biezaco isc z materiałem ale kiedy on ma odpoczac wyluzowac.......przesok jest tak ogromny , dlacze od 1 kl nie bylo nacisku na nauke tylko nauka przez zabawe nie naciskamy nie zadajemy a w 4 kl od pierwszych dni wymagania jak z kosmosu moim zdaniem albo robimy cos od pocztku albo dajemy troche czasu zeby dzieci ogarnely sytuacje w kl 4 a nie od razu nw wielka wode.........WTYRWAŁOSCI I POWODZENIA DLA DZIECI I RODZICOW!!!!!!!!!!!!!!! POZDRAWIAM ,

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Tak, matematyka w kl. I- III i w kl. IV to straszna przepaść. Przy 4 godz. tygodniowo tempo pracy jest bardzo szybkie, każda lekcja to nowe treści i nie ma czasy na utrwalenia. Ja też widzę problem.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

A co tak nowego jest w programie klasy 4,z czym takie problemy,co mamusie robiły w klasie 3?,moje dzieci są sporo starsze,lecz nie kojarze takich trudnych sytacji,tabliczka mnożenia i dzielenia musi być biegła,rozwiązywaliśmy też w klasie 3 w domu dodatkowe zadania ze zbioru,liczyliśmy zakupy,resztę,normalnie. z życia wzięte.............

Gość_mama
            Zgłoś
            Odpowiedz
7 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -