chyba Ty
Szanse są jeśli wychodzisz z domu a nie siedzisz tylko przed komputerem. Jestem po 30tce i poznalam miłość swojego życia całkiem niedawno. On też jest po 30tce i nie jesteśmy tredowaci a dojrzali i odpowiedzialni za siebie nawzajem
Żal mi Cię gościu 00:06 z takim podejściem do życia.
Nic nie zrozumiałeś z mojego posta gościu 11:02. Pokrótce Ci więc to wyjaśnię. Celem życia każdego człowieka jest pozostawienie po sobie potomstwa (swoich genów) i to w taki sposób aby jak najdłużej się one zachowały. Aby mogło się to udać należy znaleźć odpowiednią partnerkę a potem wraz z nią WYCHOWAĆ to dziecko w taki sposób aby miało wpojone odpowiednie wartości i aby mogło powtórzyć to samo, co zrobiliśmy my. Oczywiście to wszystko w dużym uproszczeniu. Cały Twój wywód jest dla mnie śmieszny ale możesz sobie myśleć co chcesz. Śmiejesz się z rzeczy, o których pojęcia nie masz. U mnie w rodzinie akurat zawsze sprawdzało się stare powiedzenie o bochenku chleba, które dziecko przynosi ze sobą na świat. Nigdy w życiu z MOPSU nie korzystałam, mam dwójkę dzieci. Oczywiście teraz 500 + pobieram skoro jest ale bez tego też nie było na co narzekać. Nigdy nie patrzyliśmy na dzieci przez pryzmat pieniędzy bo gdyby tak było to pewnie do tej pory nie mielibyśmy żadnego. Do żadnej patologii nie nawołuję. Znam jednak rodzinę wielodzietną z czwórką dzieci i to nie jest żadna patologia tylko normalna, kochająca się rodzina. Twoim problemem jest zbytnie upraszczanie i generalizowanie. Dla mnie dwójka dzieci to absolutne minimum. To jest prawdziwy cel życia. Oczywiście możesz myśleć inaczej, nikt Ci nie broni ale natury nie zmienisz. Kiedyś się zestarzejesz i umrzesz, jak wszyscy.
Znam taka co tak wybrzydzala bo nie ma studiow i jak dzieciom cos na komputerze wytlumaczy. A ze chlopak byl pracowity i fajny to znala tylko przywiez itd. W koncu wziela mlodszego bez studiow obrazalskiego jak 14 latka chrabiego ktory leniem patentowym na calego jest. Bez prawajazdy jezdzil samochodem co uwazam za calkowity debilizm. Chciala ksiecia to ma ktory przejdzie obok ciebie i cie nie widzi. A ciebie rena az dziw ze nikt nie podrywa tu ;-)
15:25.Jesteś wyjątkowo cynicznym, złośliwym, zakompleksionym typem, nie godnym żadnej uwagi.Trzeba tylko współczuć każdemu, kto jest zmuszony na kontakty z tobą.Od takich na kilometr z daleka.
To jest Ostrowiec, w tym mieście ludzie napędzają się i żyją życiem innych. Interesują się tym co Krysia spod 3ki robi cały dzień i czy Ania spod 7ki ma już jakiegoś faceta, czy się puszcza albo czy może planuje ślub. Interesują się też tym w jakim kto wieku wyszedł za mąż, a jeśli ma powyżej pewnej niepisanej granicy i nie ma dwójki dzieci i żony/męża to od razu go stygmatyzują i przyszywają łatki starego kawalera, starej panny, dziwki itp. Małomiasteczkowe stereotypy i ograniczone szablonowe myślenie są przerażające.
19:06. Legalny, przestań się kompromitować z tymi teoriami naukowymi, bo jesteś żałosny.Nie umiesz ułożyć sobie życia, sam twierdzisz, że jesteś złośliwy i nie znasz uczucia empatii ale jak najbardziej chciałbyś mieć dziecko.Przecież, to co piszesz jest chore.Dziecku potrzebne są uczucia zdrowego psychicznie rodzica, a nie jakiegoś socjopaty. Po co takiemu osobnikowi dziecko?To wręcz niebezpieczne.Jak można unieszczęśliwiać niewinną istotę przekazując jej geny zaburzonego człowieka? Co na ten temat mówią fakty naukowe?Nie wiesz przypadkiem?Jedyne pocieszenie, że nigdy nie znajdziesz kandydatki do realizacji swoich chorych pomysłów.
ha ha a co z Twoim celem życiowym, tym udowodnionym naukowo?
Masz dziwne podejście do związku gościu 20:36.
legalny jest pozerem ?
20:14.Oczywiście. Ja nawet wiem kto to jest ale......nie moje małpy, nie mój cyrk.:):)
20:20. Oj, tak, tak w tym przypadku.Szkoda, że chora mamusia nie leczy się teraz psychiatrycznie, jak dawniej, bo może inaczej może by wszystko wyglądało.
Legalny twoje inicjały to K.W. ?
A może to tołdi
Legalny twoje inicjały to K. W ?
A gdzie jest legalny ?
15:27. No i twój problem.Kogo to obchodzi?