Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Masa do babeczek

Ilość postów: 7 | Odsłon: 817 | Najnowszy post
  • Masa do babeczek

    Macie sprawdzony przepis na mase do babeczek?

    Gość_Marysia
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Masa do babeczek

      Ja robię babeczki z bitą śmietaną i owocami:)

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

      Odp.: Masa do babeczek

      Od lat u mnie w domu królowały babeczki, które znikały w mgnieniu oka :

      Do babeczek wkłada się gorący budyń ( na babeczke po łyżce stołowej, smak najlepiej śmietankowy lub waniliowy), jak przestygną na wierzch kładzie się kosteczki galaretki ( nawet po trzy kosteczki w 3 kolorach, żeby było kolorowo) a w okół każdej babeczki na linii brzegowej dekoruje się kremem ( krem maślano-śmietanowy). Potem dobrze schłodzić. Są pyszne.

      Wygląda to mniej więcej tak, jak widać można dodać owoce http://majaretka.blogspot.com/2013/06/sodkie-babeczki.html

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

      Odp.: Masa do babeczek

      ja gotuję domowy budyń z masłem i jeszcze ciepłą masą przekładam babeczki, dekoruję świeżymi owocami

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Masa do babeczek

        13:15 robię tak samo czyli

        1/2 l mleka, 1i1/2 łyżki mąki pszennej oraz 1 i 1/2 łyżki budyniu waniliowego oraz 1 łyżka cukru waniliowego.Ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć 1/2 kostki masła i 1/2 kostki margaryny z 1/2 szklanką cukry pudru na puszystą masę i dopiero wtedy powolutku dodawać wystudzony budyń. Krem przepyszny i do babek i do rurek.

        Całkiem inny wariant: ubić bitą śmietanę i dodać lekko tężejącą galaretkę. Udekorować owocami lub kawałkami galaretki. Też pyszna masa, bardziej kwaskowa. Polecam obie.

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

      Odp.: Masa do babeczek

      A ja robie inna procz tradycyjnej, kupuje mase krówkowa rozpuszczam ja w rondelku i do teo wsypuje orzechy wloskie pyszne sa po dwoch dniach jak orzechy zmienkna

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Masa do babeczek

        ja ostatnio robiłam z gotowej masy krówkowej kajmakowej z puszki bez podgrzewania jest szybka i smaczna do tego do dekoracjii owoce i gotowe. polecam

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę