o matko jaka odpowiedz ? zastanow sie nad tym co napisalem . droga ewolucji rozumiesz to ? malpy mialy najwieksze zdolnosci manualne , konczyny chwytne itp i nie ksztalcily swoich umiejetnosci przez jedno zycie ale setki tysiace lat ewolucji na potrzebe przemiany w czlowieka kazdy jeden kolejny wynalazek stworzyl z nas gatunek dominujacy i jednoczesnie blokujacy ewentualna droge ewolucji dla innych zwierzat a Ty mi wyjezdzasz z kalekim czlowiekiem. Ten sam czlowiek w czasach neandertalczyka nie stworzylby nic .... nie przetrwalby utraty konczyn a co dopiero funkcjonowac normalnie. I nie chodzi o drwienie z Boga ale z ksiezy arcyksiezy kaplanow arcykaplanow naczelnych biskupow czy jak te stopnie sie zwa ale to akurat bez znaczenia. Prawda jest taka ze jedna i taka sama bedzie dla nas mamusia ziemia. Ty wierzysz w swoj raj a mi pozwol wierzyc w koniec. Czego dowodzisz tym straszeniem ? Pogiego strasz bajkami bo ma 13 lat moze uwierzy.
powinni jej dowalić grzywne porządną to może zmądrzeje,a tym razem grzywne zapłaci o.Tadeusz
Czytanie z Listu świętego Pawła Apostoła do Efezjan.
"Nie zasmucajcie Bożego Ducha Świętego, którym zostaliście opieczętowani na dzień odkupienia.
Niech zniknie spośród was wszelka gorycz, uniesienie, gniew, wrzaskliwość, znieważanie - wraz z wszelką złością. Bądźcie dla siebie nawzajem dobrzy i miłosierni. Przebaczajcie sobie nawzajem, tak jak i Bóg nam przebaczył w Chrystusie.
Bądźcie więc naśladowcami Boga jako dzieci umiłowane i postępujcie drogą miłości, bo i Chrystus was umiłował i samego siebie wydał za nas w ofierze..."
Czy jesteście jeszcze do tego zdolni?
do zobaczenia na następnym marszu!!
skąd te rogi?diabeł czy co?
nie,bo przejrzeliśmy na oczy i postępujemy tak jak każe nam czysty nie otumaniony przez czarnych umysł,i na tym lepiej się wychodzi,sami niecnie postępują a kogoś uczą jak postępować uczciwie hehe śmieszne
Wierzę co mi nie przeszkadza trzeźwo patrzeć swoimi oczami na rzeczywistość. Nigdy nie byłem a nawet nie czułem się otumaniany przez jakichkolwiek "czarnych", a jak sądzę mam większą praktykę w kontaktach z klerem.
Stosowanie się do Dekalogu jest we współczesnych czasach wyznacznikiem człowieczeństwa i nie zaszkodzi zarówno ateistom jak i apostatom.
nie wiem po co tyle zamieszania wokół tej TV, co komu szkodzi, żeby ona była, jak komuś nie pasuje to przecież nie musi włączać
Ale ty... czego ty właściwie bronisz, bo mam wrażenie, że nie masz bladego pojęcia czego bronisz i kogo bronisz. Przemyśl to i daj se bromu i zajmij się własną rodzina, bo oni mają w dupie to, że tobie brakuje, im nie brakuje nic - no może wiary im brakuje i miłości do bliźniego!
Nie ma nic za darmo, a media są wolne świadczy o tym nasze forum.Chyba że się komuś ubliża albo za bardzo wtrąca się do polityki /mam na myśli religię/. Marsz się odbył więc wątek należałoby zakończyc a nie "młócic słomę".
czyżby znowu ktoś tych staruszków nasłał? http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12571105,_To_byl_zamach____incydent_podczas_pogrzebu_Walentynowicz.html
"w jakim charakterze poslowie PiS pojechali na ten pogrzeb i za czyje pieniadze? od wczoraj slysze, ze glosowania w Sejmie sie dzis nie odbeda, bo poslowie pojechali sobie na pogrzeb. jak rozumiem w dupie maja swoja prace, mandat narodu i wynagrodzenie z tego tytulu. wszyscy oni oczywiscie bardzo dobrze znali p. Walentynowicz, przyjaznili sie i pomagali jej w niedoli.
zaraz wroca do Warszawy na koszt obywateli i pewnie jeszcze pobiora diety za ten wyjazd."
Chuck, kreć lepiej reklamy..ich treść na pewno zrozumiesz....