Ostrowieckie Stowarzyszenie Historyczne "Solidarność i Pamięć" organizuje wyjazd na tegoroczny Marsz Niepodległości 11 listopada. Jest ktoś zainteresowany?
Jest ;)
znow sie bedziecie trzaskac z policja?:)
Co to znaczy "znowu się będziecie trzaskac z policją"? - zastanów się, co piszesz. Po pierwsze - w/w stowarzyszenie w ubiegłym roku nie organizowało takiego wyjazdu, po drugie - z tego, co kojarzę, ludzie zgrupowani w tymże stowarzyszeniu - pełna kultura.
Oczywiście, że nie. My nie mamy nic przeciwko policji, zresztą członkiem zarządu Stowarzyszenia jest policjant. Jesteśmy gronem kulturalnych ludzi i będziemy w sposób kulturalny celebrować Święto Niepodległości. Uprzedzając kolejne pytania: nie planujemy brać udziału w walkach z lewactwem (od tego jest policja), dewastować siedzib prorządowych gazet i organizacji oraz nie przewidujemy uczestnictwa w paleniu wozów transmisyjnych tvn-u.
pamietaj ,że w tamtych czasach wiecej było lewactwa ktore odzyskiwało wolnosc niż konserwatystow nawet sam wodz był lewakiem.
A ktory marsz - sluszny czy niezluszny?
hm ja bym chetnie sie wybral na ten drugi marsz:) denerwuje mnie to co sie dzieje w tym pieprzonym panstwem
Matko jedyna, pismen! ja myślę, że to będzie z pewnością niezluszny albo nieslurzny, albo niezlużny ;)
Sluszni w nieslusznym manifestowac nie beda, bo oni manifestuja slusznosc a nie swietowanie
Ma znaczenie czy:
- "Razem dla niepodległej" z Prezydentem i organizacjami kombatantow
- "Marszu Niepodległości" z ONR i Mlodzieza Wszechpolska
choc moze jakas alternatywa, chocby "Kolorowa Niepodległa"
To ponawiam pytanie: na ktory ten wyjazd?
Ku gwoli ścisłości:
Marsz Niepodległości jest tylko jeden i w tym roku będzie organizowany po raz trzeci. Organizowany przez ONR i MW, a papierany przez kombatantów AK i NSZ.
Ten organizowany przez komorowskiego to zwyła hućpa polityczna, która będzie próbowała (hehehe) zastąpić nasz marsz. Ale mówienie o tym spędzie, że ma poparcie kombatantów jest co najmniej śmieszne, no chyba, że mamy na myśli tych ze ZBoWiD...
Jedno święto i tylko jeden obywatelski marsz. Politycznego wiecu nie można scharakteryzować jako inicjatywy obywatelskiej.
no właśnie, bo przecież będzie ich co najmniej dwa po przeciwległych stronach Wawki
Dokąd? Do 100licy ;)