Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Mapa lotnicza Ostrowca Św. z lat 199x - czy ktoś jeszcze ją posiada?

Ilość postów: 25 | Odsłon: 2055 | Najnowszy post
  • Mapa lotnicza Ostrowca Św. z lat 199x - czy ktoś jeszcze ją posiada?

Cześć.

Czy ktoś z was posiada lotniczą mapę wykonaną w latach 199x ? Jeżeli tak to prosił bym o wstawienie na chomika lub inny serwer. Jak dobrze pamiętam mapa miała dużą rozdzielczość więc trochę zajmuje.

Szukałem mapy w internecie ale bezskutecznie...

Pozdrawiam :-) i dziękuje :-)

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Mapa lotnicza Ostrowca Św. z lat 199x - czy ktoś jeszcze ją posiada?

Chyba chodzi jednak zdjęcie satelitarne a nie mapę lotniczą...

Po co komu takie zdjęcia skoro jest takie coś jak google maps? Znacznie bardziej aktualne, dokładne i obejmuje cały świat a nie tylko jedno miasto.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Mapa lotnicza Ostrowca Św. z lat 199x - czy ktoś jeszcze ją posiada?

Mam je, postaram sie wrzucic gdzies pozniej. Nie jest to zdjecie satelitarne jak wielu nawet do dzis twierdzi, tylko wlasnie z samolotu. Zajmuje 7,5mega na tamte czasy to bylo bardzo wiele i kompy ciezko zaczytywaly tak duza rozdzielczosc, teraz nie ma problemu:) Rozdzielczosc 9152 x 9088

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Również czekam :-) ciesz się że jest odzew. Posiadałem to zdjęcie ale nie pamiętam gdzie się zapodziało przeszukałem wszystko ale bezskutecznie.

Pamiętam jak się czekało aby otworzyć to zdjęcie...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

gdzieś mam

dk79
      Zgłoś
      Odpowiedz

dk79 świetnie by było gdybyś je udostępnił na jakimś serwerze bo na maila mi to chyba nie wejdzie. :-)

A dla tych co pytaj po co to napiszę że dla sentymentu, zdjęcie lotnicze...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

może chce porównać co się zmieniło na przestrzeni lat?

Gość_M
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

http://img20.imageshack.us/img20/539/6xgf.jpg Mapa do pobrania

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Zdjęcie będzie z lat 1996-1998 choć wydaje mi się, że najprawdopodobniejszy będzie rok 1997. Budowana już była obwodnica, więc rok 1997 jest najbardziej prawdopodobny.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nawet Jeszce nie stoi ówczesny Minimal czyli dzisiejszy Leclerc :P

Gość_M
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Zauważ że kończą budowę patronackich

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

nie wiem kiedy kończyli budowę Patronatów. Stoi za to już nowy dworzec PKS, który oddano do użytku w 1998 roku, również budują blok na ul. Słonecznej na Rosochach, który był budowany właśnie w latach 1996-1998.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Dziękuje. Super że poświęciłeś trochę czasu. :-) Dzięki wielkie :-)

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Pamiętacie ten chodniczek w kształcie napisu HO na ogrodach ?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

a macie jakieś skany map Ostrowca (nie ważne z którego roku)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

w internecie, obecne na geoportalu a historyczne musiał bym poszukać - od 1900 do obecnych

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Tak, widziałem nawet tu w zakładce Zdjęcia. CO do GeoPortalu to chyba z 2000 roku są tę skany. A może ktoś ma swoje zeskanowane papierowe.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

http://www.mapywig.org/m/wig100k/A45_B33_OPATOW.jpg

Tą widziałeś ?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma: