Cześć.
Czy ktoś z was posiada lotniczą mapę wykonaną w latach 199x ? Jeżeli tak to prosił bym o wstawienie na chomika lub inny serwer. Jak dobrze pamiętam mapa miała dużą rozdzielczość więc trochę zajmuje.
Szukałem mapy w internecie ale bezskutecznie...
Pozdrawiam :-) i dziękuje :-)
Chyba chodzi jednak zdjęcie satelitarne a nie mapę lotniczą...
Po co komu takie zdjęcia skoro jest takie coś jak google maps? Znacznie bardziej aktualne, dokładne i obejmuje cały świat a nie tylko jedno miasto.
Mam je, postaram sie wrzucic gdzies pozniej. Nie jest to zdjecie satelitarne jak wielu nawet do dzis twierdzi, tylko wlasnie z samolotu. Zajmuje 7,5mega na tamte czasy to bylo bardzo wiele i kompy ciezko zaczytywaly tak duza rozdzielczosc, teraz nie ma problemu:) Rozdzielczosc 9152 x 9088
Również czekam :-) ciesz się że jest odzew. Posiadałem to zdjęcie ale nie pamiętam gdzie się zapodziało przeszukałem wszystko ale bezskutecznie.
Pamiętam jak się czekało aby otworzyć to zdjęcie...
gdzieś mam
dk79 świetnie by było gdybyś je udostępnił na jakimś serwerze bo na maila mi to chyba nie wejdzie. :-)
A dla tych co pytaj po co to napiszę że dla sentymentu, zdjęcie lotnicze...
może chce porównać co się zmieniło na przestrzeni lat?
http://img20.imageshack.us/img20/539/6xgf.jpg Mapa do pobrania
Zdjęcie będzie z lat 1996-1998 choć wydaje mi się, że najprawdopodobniejszy będzie rok 1997. Budowana już była obwodnica, więc rok 1997 jest najbardziej prawdopodobny.
Nawet Jeszce nie stoi ówczesny Minimal czyli dzisiejszy Leclerc :P
Zauważ że kończą budowę patronackich
nie wiem kiedy kończyli budowę Patronatów. Stoi za to już nowy dworzec PKS, który oddano do użytku w 1998 roku, również budują blok na ul. Słonecznej na Rosochach, który był budowany właśnie w latach 1996-1998.
Dziękuje. Super że poświęciłeś trochę czasu. :-) Dzięki wielkie :-)
Pamiętacie ten chodniczek w kształcie napisu HO na ogrodach ?
a macie jakieś skany map Ostrowca (nie ważne z którego roku)
Są w internecie, obecne na geoportalu a historyczne musiał bym poszukać - od 1900 do obecnych
Tak, widziałem nawet tu w zakładce Zdjęcia. CO do GeoPortalu to chyba z 2000 roku są tę skany. A może ktoś ma swoje zeskanowane papierowe.
http://www.mapywig.org/m/wig100k/A45_B33_OPATOW.jpg
Tą widziałeś ?