Drogi gościu 11:53 błagam, nie dodaj linków z niezależnej która jest cholernie zależna ;) Jeśli chodzi o rządy sprzed 8 lat, pragnę przypomnieć, że oni nawet w mniejszości być nie mogli bo nikt z nimi rozmawiać nie chciał. Nawet śp. Lepper! Uważam, że Wy dajecie się manipulować każdego dnia spijając z dzióbka niejakiemu preziowi. Po pierwsze obecna władza łamie prawo! najpierw się ukłonili ku komisji weneckiej a kiedy ta wydaje nieprzychylne im opinie, obraża komisję i członków w niej zasiadających i nie stosuje się do zaleceń. mają w poważaniu wyroki, orzeczenia sędziów TK, profesorów prawa z całej Polski. Czemu w Waszych reżimowych mediach cisza jest o tym że 100 prokuratorów odeszło z polskich sądów? A jak bezczelnie zwolnili dyrektorów stadnin w Janowie i Michałowie wsadzając na stołki swoich "specjalistów" gdzie Polska była elitą w hodowli koni arabskich na świecie ? kolejna sprawa, dlaczego w TVP1 wielokrotnie sama słyszałam debaty i reklamy przedwyborcze z obietnicą "pincet zł na KAŻDE dziecko", obniżenie wieku emerytalnego, podwyższenie kwoty wolnej od podatku, i darmowe leki dla seniorów! co my z tego mamy ? figę z makiem! media stały sie pisowskie, dziennikarze odchodzą, zostają jedynie Ci popierający Pis. Następna sprawa : Bula i Rudego można było obrażać, życzyć mu śmierci w najbardziej perfidny sposób. Ale Dudy i innych pisiorów już nie można bo zaraz pod sąd! macie wolność słowa? po zbóju! na koniec poruszę temat Rydzyka i jego milionów! No nóż się w kieszeni otwiera! Jak można dać się tak zmanipulować i w obecnej sytuacji jeszcze popierać PiS ??! Moi drodzy, nie idźcie tą drogą! Proszę Was o rozsądek!
Lilly81 dla nich zawsze my jesteśmy zmanipulowane, a oni wiedzą najlepiej bo są natchnieni przez słowa prezesa, prezydenta i premierki. A my, gorszy sort- cóż my możemy wiedzieć?
Ale jest takie przysłowie- plujesz świni w oczy a ona mówi, że deszcz pada.
Nie chodzi mi o to, żeby Po wróciło, ale żeby było normalnie. A to co teraz się dzieje, z normalnością ma tyle wspólnego , co ja z baletem.
Kasandra a czemu powtarzasz jak mantrę słowa o gorszym sorcie, skoro wszyscy już dookoła wiedzą, że była to manipulacja słowem i stwierdzenie wyrwane z kontekstu? Samo przez się stawia Cię to na pozycji osoby, której nie można poważnie traktować. Niedawno miałem analogiczną sytuację jak w przypadku Twojej osoby. Zatrzymał mnie policjant twierdząc, że przejechałem na czerwonym świetle. Ja mu tłumaczę, że przejechałem na zielonym, a żółte mignęło mi kątem oka, gdy mijałem sygnalizator. On nadal swoje, no to ja mu pokazałem nagranie z kamerki, bo tak się sklada, że nagrywam na wszelki wypadek. Obejrzał, widział ewidentnie co się nagrało i dalej swoje, że da mi mandat za przejechanie na czerwonym. To samo jest z Tobą. O tej manipulacji słowami "gorszy sort" już setki razy pokazywano całą wypowiedź, a Ty nadal swoje :)
To powiedział Kaczyński „To powrót do metod 2005-2007, a także z czasów rządu Jana Olszewskiego – też naszych, to był też rząd PC. To się powtarza. Ten nawyk donoszenia na Polskę zagranicą. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków. Ten najgorszy sort Polaków jest niesłychanie aktywny, bo czuje się zagrożony. Wojna, komunizm, transformacja temu typowi ludzi dawała szanse”
Nie uważam się za nikogo z tych , o których on mówi, ale się nie zgadzam z jego polityką. Co jednak stawia mnie prawie an równi z tymi osobami,niestety.
A wracając do tematu wątku- będzie ta manifestacja?
Na równi z tymi osobami? Z Lisem się na równi stawiasz, bo nie zgadzasz się z polityką Kaczyńskiego? Ja w PiS nie wierzę, bo to jedna z tych partii, które w polityce są od dłuższego czasu jako jedne z najbardziej wpływowych i mają w swoich szeregach osoby, które są politykami dla samej polityki. Nie zmienia to jednak faktu, że podłe, chamskie i poniżej krytyki wypowiedzi Lisa na Twitterze oraz jego wypłakiwanie się za granicą i konfidencja jego i pobratymców zostały nazwane przez Kaczyńskiego celnie. A media przekręciły to tak, że nagle zrobił się gorszy sort.
Kasandro, Mnie też chodzi o to tylko żeby było normalnie. Żyję w tym kraju, chcę pracować, wychowywać dzieci. Ale jak? Nienawidzę jak ktoś zbija kapitał politycznych na niewiedzy i biedzie ludzi którym żyje się źle. KOD - oni widzą tylko jednego gościa alimenciarza. Nie widzą tych setek tysięcy, za chwilę milionów, obrońców demokracji. Zobaczcie, kto zasiada w ławach PiS? jacy znawcy? jacy doradcy? Krystyna, Antoni, Jarosław... to jest elita? Jakim trzeba być człowieczkiem żeby zbijać kapitał polityczny na katastrofie w Smoleńsku? Przeraża mnie to wszystko. i te epitety sypiące się zewsząd jeśli tylko myślisz inaczej niż ONI! życzą nam śmierci, chorób... Gdzie ta miłość do bliźniego?
a wiesz dlaczego rząd olszewskiego został pieronem w nocy odwołany przez m.in. obecnych po-wców ? hę ? bo mogło wyjść, że cała ta klika pookrągłostołowa to jedna wielka agenturalna klika ?
Został odwołany i bardzo dobrze, że tak szybko.
Równie szybko należy doprowadzić do zmiany obecnego rządu i Prezydenta.
Z tą różnicą Kasandro z 10:53, że w Grecji korzystali i oszukiwali na dobrobycie unijnym wszyscy. Emeryci mieli emerytury porównywalne z tymi w zachodniej Europie. U nas robili to uprzywilejowani w polityko-biznesie. Reszta spychana była coraz bardziej na margines.
Trzeba pamiętać zawsze o tym, że "jaka róża taki cierń"....))
Padł 8 lat temu bo mysleli, że wygrają wybory i pozbędą się LPR i Samoobrony z koalicji.
Kto z rządu PO-PSL miał własną firme, żeby wiedzieć jak zarządzać gospodarką?
Czy PO-PSL nie zadłużały kraju?
Hipokryzja niektórych poraża.
ani po ani pis, tylko kukiz w koalicjinz korwinem, albo zmiana na system prezydencki
Dlaczego nie dacie temu rządowi spokojnie pracować,tylko ciągle podjudzanie.Rozliczycie ich za 4 lata i z jeszcze większą zajadłością zagłosujecie przeciw jak wam się nie spodoba,wy co tak ciągle szczekacie.Ja też jeśli mnie zawiodą na nich nie zagłosuję.Zostali wybrani większością w demokratycznych wyborach więc dajcie im spokojnie pracować.
dokładnie 11:00 i póki co to jeszcze poprzednicy nie beknęli za 8lat "rządów". Żeby nie było, nigdy nie głosowałam za pis a dziś bym to zrobiła i ludzie zaczynają widzieć jak wygląda Polska i co "dobrego" zrobili poprzednicy.
Słuszna uwaga Kasandro66 z 10:53 dotycząca okresu rządów PIS 2005-2007 - "kto z tych zasiadających w rządzie miał swoją firmę, żeby wiedzieć jak zarządzać ...". Jest takie przysłowie mówiące "aby się napić piwa nie trzeba kupować browaru. Coś mi się wydaje, że nie masz pojęcia sama o zarządzaniu. Nie wiem czy mieli firmy czy nie. Wiem natomiast, że jeśli mieli to nie uwłaszczyli się tak jak postkomuna na majątku nas wszystkich, czyli państwowym. Nie jest wielką filozofią dostać za przysłowiową "złotówkę" majątek wart miliony i z dnia na dzień stać się biznesmenem. A teraz "szlachta" drży o własną ..... i prawidłowo, bo ma o co. KOD - Ratuj!
Co do pojęcia o zarządzaniu własną firmą to chyba raczej nie masz ty gościu z 11:45. Ja mam swoją firmę i dobrze wiem, ile czasu zajęło mi wypracowanie właściwych kontaktów,zdobywanie klientów tak, abym mogła wreszcie powiedzieć , ze jest ok i udało się. Dlatego tak uważam, że kto nie miał pojęcia o zarządzaniu własną działalnością, spółką, gospodarstwem, czymkolwiek, to nie powinien obejmować stanowiska. Jedynym człowiekiem na właściwym miejscu wydaje się być pan Morawiecki, z jego doświadczeniem. Ale to jeszcze czas pokaże.
A jaką firmę miał Kiszczak, Jaruzelski, Miller czy Tusk? Bo zdaje się Kasandro to Twoja bajka ... ?
A tak na marginesie to z ta Twoją firmą to ściemia ...?
Nie, nie ściema z moją firmą. Po co miałabym kłamać? No ale każdy sądzi według siebie ........
Co do panów wymienionych powyżej- ani mnie ziębią ani grzeją.
Nie wiem o co wam chodzi ,pis dokładnie mowil co będzie robil ,ze będzie robil porządek trybunal miał orzekać 15 toma a nie 13 toma sędziami i o co chodzi >????maLO TEGO PODPISALO SIE TYLKO POD TYM CO SOBIE WCZORAJ WYMYSLILI 12 A NIE JAK NAKAZUJE KONSTYTUCJA 15 TU.