Tak , tak będzie wyglądał marsz poparcia rządzącej parti PIS. wypisz wymaluj PZPR bis. Przypomnienie czasów Gomułki i Gierka. Towarzysze pomożecie....
Do wczoraj 17;59 to wlasnie w marszach kodu widze twarze z pzpr wiec nie odwracaj kota ogonem i to jest pzpr bis.
U nich odwracanie kota ogonem to normalność.Jeszcze niedawno polską flagę wkładali w kupe i sprawiało im to radość a dzisiaj udają jacy to oni patrioci.
Popytaj się lub przypomnij sobie wiece poparcia dla rządu w Radomiu , jak zwykłych ludzi nazywano warchołami . W tej chwili zaczyna się dziać to samo. PIS= PZPR.
Tylko hasło inne. Mochery , kibole ...pomożecie...
TO DOD = PZPR
19;44 NATAPILA POMYLKA PRAWDZIWY WPIS TO KOD=PZPR.
Przynależności do KOD-u nie da się pogodzić z praktyką wiary katolickiej, z przyjmowaniem komunii świętej. KOD związany z obecną opozycją, a poprzednią władzą, popiera to, do czego poprzednia władza dążyła i dąży nadal, jako opozycja. Czyli do osłabienia państwa polskiego na rzecz "mafii", oligarchów, służb specjalnych i budowania na gruzach Polski pewnego rodzaju kondominium rosyjsko-niemiecko-izraelskiego - mówi w wywiadzie opublikowanym w serwisie fronda.pl ks. Stanisław Małkowski.
Z wiarą katolicką nie da się w żaden sposób pogodzić działań i wypowiedzi ks. Małkowskiego, czemu wielokrotnie już dała wyraz kuria warszawska.
"12 marca na kolegium redakcyjnym Izabela Leśkiewicz i Magdalena Siemiątkowska zostały poinformowane przez szefa newsroomu, że TVP Info nie pokaże na żywo przemówień podczas marszu (przeciwko nieopublikowaniu wyroku TK - przyp. red.)" - czytamy w oświadczeniu dziennikarzy.
Dalej byli pracownicy TVP wyjaśniają okoliczności decyzji ich przełożonych: "Według szefa newsroomu takie ustalenia zapadły poprzedniego dnia na spotkaniu kierownictwa TAI (Telewizyjna Agencja Informacyjna - przyp. red.) z prezesem TVP S.A (Jackiem Kurskim - przyp. red.). W odpowiedzi na sprzeciw wydawcy usłyszeli, że w tym czasie TVP Info ma transmitować konferencję Episkopatu Polski".
Z relacji dziennikarzy wynika, że wydawcy zaproponowali, by odwrócić kolejność transmisji, ale na to nie zgodził się dyrektor TAI Mariusz Pilis. "Dostali również polecenie, aby zlecić dziennikarzom realizację dwóch materiałów: o tym, jak KOD-owcy hejtują zwykłych ludzi oraz o tym, jak za rządów Platformy Obywatelskiej w czasie manifestacji strzelano do ludzi z broni gładkolufowej" - piszą dziennikarze.
To jest ta dobra Pisowska zmiana. Dodam ,że zmiany następują też w radiowej Trójce.
Media miały być wolne , niezależne a zrobiła się tuba propagandowa PIS.
O co Ci chodzi gościu 11:24? Ja jako obywatel widzę same dobre zmiany. Na pewno teraz dla mnie jest lepiej niż za peło.
Patriota Grzegorz Schetyna PO poinformował wczoraj, że będzie rozmawiał w Brukseli z politykami Europejskiej Partii Ludowej o kształcie rezolucji Parlamentu Europejskiego o sytuacji w Polsce. - Sytuacja dojrzała do tego, żeby PE przyjął rezolucję - oświadczył. Będzie s.... we własne gniazdo, byle odzyskać koryto.
Taka polityka doprowadziła kiedyś do rozbiorów. Brawo!
za Lisem, Tadlą też nie płakałem..
Lisa zwolniła poprzednia władza TVP, a mimo to próbował się kreować na męczennika
reżimu pis
Ja za to płaczę za zwolnionymi z Trójki. I nie poznaję programów Beaty Michniewicz - zapewne zastraszanej...
Oj, żeby Ci żyłka nie pękła Lili81. Tak, wszyscy są zastraszani, żyjemy pod dyktaturą, jest okropnie... W jakim świecie Ty żyjesz? W matrixie? Ja dopiero teraz z optymizmem patrzę w przyszłość. Pierwszy raz od wielu lat będziemy mogli wyjechać z dziećmi na wakacje. Brawo PIS!
Dyrektor TAI Mariusz Pilis o kulisach awantury w TVP Info
"Próbowano wymusić pokazywanie wyłącznie KOD, non-stop, od rana do nocy"
"Gdzieście byli, kiedy kontrolowana przez ekipę PO Telewizja Publiczna odmówiła nagrania plączącego się w zeznaniach przed sądem Komorowskiego? Gdzieście byli, kiedy TVP tuż po wybuchu afery NIK udawała, że nie ma tematu? Pamiętam jak dziś, kiedy w dniu wybuchu afery w głównym wydaniu Wiadomości TVP1 oraz Panoramy na TVP2 tematowi poświęcono okrągłe ZERO minut czasu antenowego. Mowę wam wówczas odjęło, czy jak? Czy tak miały wyglądać "wolne media"?! Warto o tym pamiętać, szczególnie teraz, kiedy w dyskursie publicznym spór o telewizję publiczną w Polsce będzie przybierał na sile."
http://niewygodne.info.pl/artykul6/02895--Obroncy-wydawcow-TVP-Info-a-embargo-ws-Komorowskiego.htm
BTW
Nie wiedziałem że pracę w TVP dostaję się dożywotnio
Z pewnością. ważniejszą informacją bylo spotkanie episkopatu lub msza.