by mieć intuicję wystarczy przedszkole, nie interesują mnie sądy tym bardziej TK. Jakie jest prawo to widać.
Ciebie pewnie nic nie interesuje, skoro nie wiesz że większość wyroków TK dotyczy spraw obywateli i służy właśnie im. Chociażby wyrok z ubiegłego roku nakazujący politykom podwyższenie kwoty wolnej od podatku. Niestety jak to pokazuje obecna władza to właśnie politycy nie są skłonni działać w imieniu obywateli respektując wyroki TK (projekt podwyższenia progów złożony w tej kadencji został odrzucony głosami strony rządowej)
Jak to się ma do braku wykonań 48 wyroków TK w czasie rządów PO? Wtedy można było tak? Rozumiem, że zabranie Polakom pieniędzy z OFE i wydłużenie ich wieku emerytalnego tez było dla ich dobra? Nie ośmieszaj się 07:53.
To właśnie nazywa się dzieleniem społeczeństwa, sugerujesz że nie powinni głosować?, a co z demokracją?
BTW podaj źródło skoro powołujesz się na statystyki.
Przypominam że PiS wygrał ostatnie wybory w całym przekroju społecznym
http://wiadomosci.wp.pl/kat,140716,title,Wybory-parlamentarne-2015-tak-glosowali-Polacy-wg-wyksztalcenia,wid,17933492,wiadomosc.html?ticaid=116a61
Lilly81 a wiesz co wskazują jeszcze statystyki? Otóż, jeśli idę z moim psem na spacer to statystycznie mamy po trzy nogi ;) Daj już sobie spokój. Na PIS głosowało wielu wykształconych ludzi więc to co piszesz jest żałosne.
Zaczyna się...
"W dniu dzisiejszym, tj. 14.03.2016 r. Komitet Obrony przed Sektami i Przemocą złożył do Prokuratora Okręgowego we Wrocławiu (drogą e-mailową) zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa poprzez: 1) znieważenie Jarosława Kaczyńskiego, byłego Premiera RP, 2) znieważenie Andrzeja Dudę, Prezydenta RP – przekonuje Komitet. O znieważeniu świadczą fragmenty tekstu naTemat pod tytułem: "Władysław Frasyniuk do Jarosława Kaczyńskiego: Stoisz tam, gdzie został tylko Putin i Łukaszenko!”.
Cytowane przez nas wypowiedzi pochodzą z wywiadu, którego były opozycjonista udzielił TVN 24. W zawiadomieniu znalazły się ostre sformułowania, takie jak: "Zdradziłeś żołnierzy AK, swego brata, kolegów z Solidarności". Komitet za uwłaczające uznał też słowa dotyczące prezydenta. Chodzi o wątpliwość, że "ktoś o tak słabym charakterze mógł zaproponować sensowne rozwiązanie" i o sformułowanie, że Duda pozostanie "Andrzejem Du*ą". "
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/nowoczesna-zlozyla-bubel-prawny-sad,51,0,2027315.html , oto czyje interesy są dla petru najważniejsze i dlaczego nie protestowali jak TK zaakceptował kradzież pieniędzy z OFE i podwyższenie wieku emerytalnego. ps. nadal głosujcie na tych prożydowskich pożal się Boże polaków.
Gościu z 11:48 jesteś antysemitą? Uważaj bo takie obrażanie podchodzi pod paragraf i rychło możesz trafić do sądu.
sps. prawda zabolała, że mnie straszysz.
Nie, nie zabolała tylko stwierdziłem na podstawie twojego tekstu ,że jesteś antysemitą. I nie straszę cię , po prostu na takie obrażanie w sieci są na szczęcie odpowiednie paragrafy.
Zgłos 997, jak znajdziesz paragraf na mój wczesniejszy post.
paragrafy są ale na działalnosć PO i petru za np. OFE
Powiedz r...jaką wiarę wyznajesz?
Żałosne pytanie. Pewnie nie trawisz PISu, bo Jarek tam rządzi i wolisz być nadal okradany przez poprzednią ekipę.
Ps. zacznij myslec samodzielnie.
Okradany ...mocne stwierdzenie. Ja takiego nie zaryzykuję. Nie podoba mi się sposób rozdawnictwa obecnej władzy. Miliony złotych na prywatne fundacje Rydzyka , Światowe dni młodzieży chrześcijańskiej , fundusz kościelny , subwencje dla partii które są w sejmie , konkordat i wiele innych pomysłow obecnej władzy. Z pewnością zauważyłeś , że poprzedni rząd w podobny sposób wydatkował Nasze podatki także nie kojarz mnie z miłością do PO.
Co do ubliżania w sieci to jest na to paragraf:
Art. 216 Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania , podlega grzywnie , karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Ja cię nie straszę tylko ostrzegam przed pisaniem obraźliwych tekstów. Tak na przyszłość...
Jeszcze z 5 razy przeczytaj moje posty i zacytuj zniewagę i obrażanie kogokolwiek, ewentualnie niech ci w biurze wytłumaczą.
Rozumiem że rozdawnictwo PO Ci się podobało?
Dziecko, żadnej kradzieży pieniędzy z OFE nie było, nie powtarzaj bzdur. A podwyższenie wieku emerytalnego to naturalna konsekwencja wydłużania się czasu życia i nie jest to problem z którym tylko my się spotykamy ale wszystkie kraje rozwinięte na świecie. I chwała za to, że wreszcie zostało to u nas zrobione.
Aha, PO tak powiedziało, PO-bis to popiera.