nie każdemu hybryda trzyma się jednakowo!!!nie jest regułą,że u każdej będzie 3tyg na paznokciach.i nie wiem co wam wasze panie manicurzystki naopowiadały ale hybrydowy też niszczy paznokcie!!!!!czym go ściągacie??chyba "specjalnym płynem" czyli acetonem.to chyba wiecie jak on działa na naturalną płytkę,poza tym hybryda to też chemia.po zdjęciu lakierożelu niestety efekty są podobne jak po tipsach.
Przyznajęrację. Uważam, że hybrydowy lakier super, gdy jedziesz np. na wczasy, dłuższa delegacja, święta. Ja zrobiłam pod rząd 2 razy i teraz rozdwajają się równo. Po pierwszym razie było super,ale po drugim masakra, jeszcze musiała maniciurzysta ściągać go w kilku miejscach polniczkiem, bo aceton nie ruszył. Czekam aż odrosną. Hybryda to tak jakbym żel czy akryl nakładałą na paznokcie. Zrobie, gdy będę wyjeżdżała latem. NIE hybrydzie często!
Jak manicurzystka nie mogła ci go ściągnąć tylko musiała piłować pilnikiem, to i lepiej że nie próbowała go ściągać patyczkiem bo by ci poodrywała całą płytkę. Mi kosmetyczka też niemogła ściągnąć hybrydy acetonem.
Już nigdy sobie nie zrobię hybrydy jakichś beznadziejnych firm za 40 zł!!!
Paznokcie wyglądają jak po tipsach albo jeszcze gorzej!!! Hybryda badziewiarskich firm może trzyma się dobrze ale poco ja robić jeżeli wrzera się w płytkę jak prawdziwy żel i niszczy płytkę??? To już prawdziwy żel jest lepszy.
Ja sobie robiłam w Kielcach sheelac i byłam bardzo zadowolona ( zapłaciłam 75 zł ) i trzyma się dobrze i schodzi tak że się cały sam rozpuszcza nie trzeba go odrywać patyczkiem płytka jest bardzo mocna i nie niszczy sie jak w przypadku innych firm. W ostrowcu też słyszałam że już jest sheelac z czego się bardzo cieszę bo wcześniej go tu nie było.
Inne firmy niech się schowają!!!
Ps. W ostrowcu płacę 65zł za sheelac i jestem bardzo zadowolona.
Ja sama przekonalam się że lepiej nie oszczędzać na hybrydzie. Zainwestowała w sprzet z semilaca lakiery świetne ładnie schodzą i nie uszkadzają płytki ale gdy kupilam z artlaka coś mnie podkusilo opiniami że jest ok to nawet aceton nie ruszył nie stery musiała go ściągnąć na siłę i czekam az odnośnie mi prawidłowa płytka...
Polecam semilaca.
A w Białej orchidei naTargwej ile kosztuje hybryda?
Zrobiłam ostatnio hybrydę ale już po tygodniu zaczęła mi odpadać na końcówkach. I zastanawiam się czy jest sens ponownie zrobić hybrydę czy może lepszy bedzie żel na naturalnych paznokciach. Czy któraś z was dziewczyny miała lub ma żel na naturalnych paznokciach i może coś więcej napisac jak się trzyma, jak z odrostami itd itp.
Mam żel na swoich paznokciach już od paru lat,paznokcie mam ładne i wygladaja naturalnie .Odrosty robie raz w miesiacu,takze polecam.
Nie jestem zachwycona tym salonem przy targowicy ( p. Kinga- pazurek). Na stronie internetowej informuje ze uzywa wysokiej klasy materialów do sterylizacji narzedzi, a niestety miałam problem z uwierzeniem gdy weszłam do jej gabinetu. Radze przyłożyc sie do sprzatania tej pani, bo to odstrasza klientki, gdy np. podkładka na dłonie i blat stołu jest cały w resztkach po piłowaniu paznokci ( byc może po poprzedniej klientce-ale nie przetarła nawet).
Ja robię sobie sama, efekt świetny, wytrzymałość do miesiąca (jednak wtedy już odrost widać). Lampę dostałam kiedyś w prezencie a żele kupiłam na Allegro w bardzo przyzwoitych cenach. Piękne mają kolory. I nie muszę wydawać kasy na kosmetyczkę.
Po każdej klientce stolik i podkladka jest przecierany środkami do dezynfekcji a jeżeli robi się paznokcie to jest naturalne że powstaje pył w trakcie pracy. Po i przed wykonaniem pracy zawsze jest czysciutko. A co do narzędzi droga kolezanko aniu ( kosmetyczko ) czy ty masz w swoim jakby to nazwać gabinecie ? autoklaw? Bo tylko taka sterylizacji jest w 100% pewna że nie zarazisz żółtaczką czy wirusem hiv itp!!! Głowice do mikrodermobrazji i cazki do skorek pakujesz w torebki chirurgiczne i dolanczasz pasek testowy do każdego narzędzia osobno( dla każdej klientki po wykonanej sterylizacji ) w 134°C? Wątpię !!! Bo tylko taka sterylizacja daję ci gwarancję że nikogo niczym nie zarazić droga kolezanko !!!
Pozdrawiam cię anju.
Ps. Przeszkadza ci pyłek? Nie rób sobie paznokci!!!
Zgadzam się. W każdym gabinecie kosmetyczny powinien być autoklaw . Wymogi w gabinecie kosmetyczny powinny być tj. w gabinetach jak u stomatologa czy ginekologa wtedy nie byłoby tyle ludzi chorych.
Takie psikanie na cazki nic nie pomoze bo tylko zabija bakterie tj grzyby itp a gdzie dezynfekcja ktora zabija choroby przenoszone przez krew typu żółtaczka i wiele innych gorszych świństw?
Bardzo pięknie żel i hybryde robi Kinga. Tel: 501-097-308.
Sama zobacz :
www.kingab-pazurek.blog.onet.pl
A wie ktoś gdzie w Ostrowcu robią takie wzorki http://www.efektmotyla-krakow.pl/manicure-hybrydowy/ Bardzo podobają mi się te granatowe z rozjaśnieniem.