dziewczyny, ktore zostana mamami na przelomie sierpnia, wrzesnnia, dzielcie sie tu swoimi zmianami, spostrzezeniami, slabosciami:)w koncu najpiekniejszy okres w zyciu przed wami;)
może i piękny okres w życiu, ale i bardzo trudny, życzę dużo sił
w tych czasach to ja współczuję
poleci Wam po portfelach za 9 miesięcy dziewczyny, oj poleci :-(
ja mam termin na koniec sierpnia ale jak pomyśle ile to jeszcze czasu ale wiem ze warto czekać. tylko teraz mam ciagłe bóle brzucha i nie mogę spac w nocy
moje bole minely,choc budzilam sie w nocy...czesto, piersi uroslya to pluuusik i oprocz tego w sumie zadnych objawow nie mam. to poczatek.podchodze sceptycznie.. a kiedy i jak sie dowiedzialyscie? kiedy wizyta u lekarza i jakiego wybralyscie? ja chyba frydecka albo martynowska...
ja rodzę w maju ale koleżance z 16:39 polecam bardziej Martynowską niż Frydecką.
gratuluje;) maj piekny miesiac. no ja mam sam poczatek, wybralam dr Martynowska, oczytalam sie, fora, porady, zasiegnelam opini dziewczyn, ktorych ciaze prowadzila. mysle, ze to lekarz dla mnie. pozdrawiam mamusie
ja sie dowiedziałam przed świętami poszłam do gina bo bardzo bolał mnie brzuch i spóźniał mi sie okres i juz się bałam ze to jakis guz ale lekarz stwierdził ze takie bóle są w czasie ciąży i badanie potwierdziło to chodzę do gr Szczepaniaka
Hej:) Ja urodziłam synka w sierpniu 2012:)Przyszłym mamom mogę powiedzieć, że najgorszy jest III trymestr, bo przypada w lato i upały strasznie wtedy dokuczają. Ja dodatkowo w ostatnim miesiącu zaczęłam chrapać niemiłosiernie;)a najfajniejszy jest okres wiosenny, mdłości mijają i czujesz się fantastycznie;)mały daje znać o sobie w brzuszku:) u mnie to było 8 kwietnia czyli w I dzien Świąt Wielkanocnych. Jakbyście miały jakieś pytania to chętnie odp.:)
Ps. ja chodziłam do Martynowskiej i przy porodzie natrafiłam na nią. Świetna babka i przy drugiej ciązy na pewno do niej też się udam:)
dziewczyny ja juz po 1 usg!!!wszystko w naeprzym porzadku 8 tydzien porod na poczatku wrzesnia!!! chodze do dr Martynowskiej. cudowna kobieta. a wy jak????
Mnie Martynowska przyjmowała do porodu, świetny lekarz, chociaż najwięcej to i tak robi położna , a one za fajne nie są. Jedno mogę wam powiedzieć drogie mamy wrześniowo - sierpniowe nie bójcie się porodu, nie ma czego, mam naprawdę jak najlepsze wspomnienia. Powodzenia
ja mam termin na początek lipca a dowiedzielismy po spóźniającym się okresie i zrobienie testu z moczu w laboratorium ja wybrałam doktora Karolika. A tak to nic mi nie dolega żadnych mdłości wymiotow
Ja mam termin na ostatnie dni lipca wiec mogę się na sierpień załapać.
Dowiedziałam się po zrobieniu dwóch testów z kilkudniową przerwą. Oba pozytywne.
Na chwilę obecną okropnie pobolewa mnie krzyż ale nie wiem czy to ma związek z ciąża, może to ma inną przyczynę. Dopiero teraz zaczynają się nudności i wymioty, okropnie bolą mnie piersi od samego początku i KOCHAM CYTRYNY! :-)
Witam
Tydzień temu zrobiłam test. Spóźniał mi się okres i strasznie bolały mnie piersi a szczególnie sutki, ale nie tak jak zwykle przed okresem. Dwie kreski, byłam w lekkim szoku. Dopiero za dwa tygodnie umówiłam się na badanie. Mojemu facetowi już powiedziałam. Zadziwiająco spokojna reakcja. Trochę mnie zaskoczył. Pozytywnie;-) Przestałam panikować.
Od tygodnia mam problemy ze snem, ale to chyba raczej stres (mam nieciakawą sytuację z pracą, która teraz dopiero może się poważnie skomplikować). No i wszystkie staniki mam zaciasne! Sama jestem ciekawa, jakie będą kolejne objawy. Chciałabym tylko, żeby dziecko było zdrowe. Nie ma znaczenia, dziewczynka czy chłopiec:-)
A termin... pewnie koniec września.
No i mam kolejny objaw... Zgaga! Wypróbowuję wszystko, co sie da! Kupiłam migdały i imbir, zobaczę czy to coś pomoże.
Macie może jakieś sprawdzone sposoby? Pomocy.
Gościu z 21:44, w kółku parafialnym się udzielasz, że takie szczegóły cię interesują?