Czy ktoś może powiedzieć jak będzie wyglądało to "Mama4 +"? Moja mama(dziś 61lat) urodziła i wychowała 5 dzieci i nie ma żadnego dochodu czy też będzie się mogła ubiegać o takie wsparcie???
jak nie pracowała to jak miała mieć dzisiaj dochód,siedziało się w domku a teraz wyciąga pieniądze
masakra jakaś , kobiet pracują mając dzieci ,a ona siedząc w domu chce potem pieniędzy nie wnosząc żadnych podatków,bezczelność
Oczywiscie, ze Twojej mamie bedzie sie nalezało chyba ponad 1000 zł.
Nie pytałam o ocenę mojej mamy, bo nikt nie zna jej życia!!! Poświęciła się dzieciom i my jej to teraz oddajemy (a podatki są większe dla państwa od naszej piątki niż sama by sobie wypracowała)
Teraz pomyśl ile kobiet miało 4 dzieci i wypracowały sobie emeryturę. Jak ciężko było im pogodzić pracę zawodową z wychowaniem dzieci i co one czują w takiej sytuacji. Mają poczucie niesprawiedliwości a twoja mama miała świadomość, że nie podejmując pracy zawodowej nie będzie miała emerytury. Wybrała taką drogę świadomie, a teraz cyk i prezencik.
każda matka by tak chciała siedzieć tyłkiem w domu a potem wymagać o pieniądze za siedzenie,kobiety pracują i na emeryturze za 40 lat pracy mają lekko ponad 1000 zł a ona leniuchowała całe życie i ma tyle samo za pierdzenie,każdy ma dzieci i pracuje na emeryturę,jak się tylko wami zajmuje do teraz bo już dawno nie jesteście na jej utrzymaniu to jej płaćcie emeryturę,a kto was i ją utrzymywał jak siedziała w domu
A może teraz dzieci powinny utrzymywać matkę? Zamiast 4+ trzeba wprowadzić 500+ dla mamy. Każde z dzieci da po 500 zł miesięcznie i już mama będzie miała wypracowaną przy nich emeryturę.
Za nie przesłane noce. Za wychowanie ,bo matka która pracowała nie mogła dobrze wychować dzieci i to widać na tym forum Jak najbardziej należy się tej kobiecie emerytura Bo praca z dziećmi jest ciężka. Poświęciła swoje życie żeby wychować dobrze 4 osoby Brawo A
Czasami życie tak się układa. Tata pracował na całą naszą rodzinę w różnych miastach więc nie było możliwości aby mama mogła iść do pracy bo dzieci bylyby same w domu.Gdy byliśmy w wieku szkolnym przyszła choroba mamy i już nie mogła podjąć żadnej pracy. I taka to historia przez całe te lata nie otrzymywała żadnej pomocy od państwa.
No i brawo dla mamy za wychowanie pięcioro dzieci.
Dla idiotów którzy myślą że wychowywanie dzieci to pestka puknijcie się w głowę.
No to jest emerytura taty i tak jest w wielu rodzinach. Dlaczego akurat 4 dzieci uprawnia do twego prezentu? To co robi PiS to dzielenie polaków. Twoja mama doskonale wiedziała, że nie pracując nie będzie miała emerytury, a mama mojego męża pracowała na emeryturę i nawet po ciężkiej chorobie jaką jest nowotwór piersi wróciła do pracy, aby mieć pewną emeryturę i teraz pozostaje jej wielki niesmak bo okazuje się frajerką z emeryturą 1300 zł.
Jednak ludzie są teraz zazdrośni i drugiego człowieka utopili by w łyżce wody. Przykro czytać komentarze takie jak Twój gościu 19:45.
Nie otrzymywała pomocy od państwa ??!! Chyba żartujesz przy 1 osobie pracującej gdzie dochód idzie na 7 osób? No to tata musiał baaardzo dobre pieniądze zarabiać wiec ma i napewno wysoką emeryture. Kobiety mają po 3 i wiecej i jakoś pracują. A jak dzieci sa już bliżej liceum to wybacz ale nie trzeba ich zaprowadzać i odbierać ze szkoły.
Kiedyś były inne czasy gościu 22:28 i wiele rodzin tak żyło więc nie wiem skąd Twoje oburzenie. Tak, kiedyś facet mógł zarobić na sporą rodzinę i nie było w tym nic nienormalnego.