Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Mam tylko 1 dziecko, rodzina chce więcej, ja nie :-)

Ilość postów: 3 | Odsłon: 843 | Najnowszy post
  • Mam tylko 1 dziecko, rodzina chce więcej, ja nie :-)

drodzy forumowicze ile macie dzieci???ja mam jedno.rodzina moja i męża jest liczna i nasze rodzeństwo cioteczne kuzyni, kuzynki mają najmniej 2. ostatnio wręcz z oburzeniem ciocia zapytała kiedy będzie następne dziecko u nas bo akurat trzy kuzynki urodziły niedawno swoje kolejne. jedna ma 3, druga 2, trzecia 3.Na nic się zdają odmowy czasem obracane w żart, czasem dość ostre. doszło do tego że ja unikam rodziny męża.my chcemy mieć jedno tak postanowiliśmy i tak będzie. mieliście kiedyś podobną sytuację???bo na mnie to patrzą jak na przenośny inkubator.czy mi się przypadkiem brzuch nie powiększył:) najlepiej wg nich żebym rodziła co rok. "bo dzieci to skarb" ale nikt oprócz nas tego skarbu nie wychowuje, a wszystkie kochane cioteczki przychodzą na kilkunastominutową inspekcję i na tym się kończy ich obcowanie ze skarbem. na mojego męża też patrzą wilkiem że być może nie bardzo jest męski(w tym sensie że nie jest w stanie mnie zapłodnić), albo chore insynuacje że nam się nie układa bo mamy TYLKO jedno dziecko:)z mężem śmiejemy się z tego, wymyśliliśmy nawet przezwiska dla rodzinki(wujek "Testosteron", cioteczka "Przy nadzieji",ciocia "uwielbiam jak Martusia jest w ciąży"-marta to jej córka, ale czasami czuję się tak jakbym tam nie pasowała, klan "wielokrotnych mam" nie rozmawia o niczym innym jak o połogu, mleku, żylakach, celulicie, porodach, smółkach, krwawieniach. można oszaleć. jak im dać do zrozumienia żeby się nie wtrącali. ostro?tak żeby się poobrażli???

Gość_mama jedynaczki:)
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Mam tylko 1 dziecko, rodzina chce więcej, ja nie :-)

A w jakim wieku masz dziecko? :) ja też póki co mam jedno ale planujemy drugie - wydaje mi się że w przyszłości fajnie jest mieć brata czy siostrę

Gość_MamaTymka
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Mam tylko 1 dziecko, rodzina chce więcej, ja nie :-)

ostro z nimi, dac do zrozumienia ze nie mają prawa sie wtrącać, miałam podobną sytuację - mnie na takich serdecznych ciociach nie zależy

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty