stań pod latarnią
znajdz sponsora proste
Wszystko to kwestia czy jesteś po prostu leniwa, czy tylko nie masz pomysłu dla siebie? Może poszukaj jakieś zawodu, który będzie ciekawy i pozwoli godnie żyć. Potem idź na szkolenie/studia aby zdobyć wiedzę, a potem praktykę w danym zawodzie.
Masz ten komfort, którego większość osób nie ma. Idą do pracy, zakładają rodzinę, biorą kredyty i do końca życia pracują bo muszą, najczęściej w kiepskiej pracy za kiepskie pieniądze.
Jak wyjść wyłącz kompa.
miałam podobnie do 28 roku na utrzymaniu, ale w wieku 29 znalazłam pracę i pracuję tam do dziś (ponad 8 lat), także nie należy tracić nadziei, nie należy się poddawać tylko walczyć o swoje
na początek poszukaj pracy jakiejkolwiek, nawet roznoszenie ulotek, sprzątanie, zbiór owoców, nie ma to jak niezależność finansowa
"Znajdź pracę, weź kredyt, wyprowadź się od rodziców" - Bronisław radzi :)
...zmień pracę...weź kredyt ..... :)
Może Pismen i PO odpowiedzą w temacie???
Mialam sponsora to pogonilam bo byl chytry
Weź kredyt i zmień pracę.
Jak to co ??
Weź kredyt i zmień pracę - tak by Ci doradził Prezydent RP Bronisław KomoroWSkI.
I tacy właśnie ludzie głosują na PIS: nie chce im się pracować tylko czekają na kasę najlepiej na zasiłek, który PiS im da, a potem z tego nieróbstwa na emeryturę najlepiej w wieku 50 lat. Nienawidzę ludzi, którzy myślą, że jak już się urodzili to wszystko im się od Państwa należy. Ja skończyłem jedne studia magisterskie i przez dziesięć lat się bujałem żeby jakąkolwiek pracę znaleźć zarówno w Ostrowcu, Warszawie, ale też w Niemczech, Holandii, Czechach, Włoszech - gdziekolwiek, aż w końcu poszedłem na inne studia i wyjechałem do Niemiec, teraz pracuję w swoim zawodzie, sprawia mi to satysfakcję zarówno zawodową jak i finansową, nie jestem dla nikogo obciążeniem, po roku pracy mam już umowę na czas nieokreślony i mam opłacane wszystkie niezbędne składki. Cieszę się, że nie muszę się wreszcie prosić o pracę na pół etatu, a pracować musiałem cały dzień oczywiście na śmieciówce. Teraz wiem, że żyję i Ostrowiec mam głęboko w d...ie. W Ostrowcu mam rodziców, ale mam też duży dom, który musiałem zostawić, ale nie żałuję i do Ostrowca jeżeli kiedykolwiek wrócę, to na emeryturę.
weź kredyt zmień pracę
ryzykowne kiedys by to zadziałało teraz faceci jak sie dowiedza ze tatusiem zostaja to uciekaja gdzie pieprz rośnie.
Nie macie racji . Od alimentów ucieczki nie ma. Komornik jak siądzie to nie popuści.Fundusz płaci a dłużnikowi komornik do końca zycia bedzie kasę ściągał. Więc taki facio z dwojga złego zostanie z taką i bedzie robił na nia do końca życia.Próżniak od dzieciństwa nie zmieni się nigdy zwłaszcza jak ma już 20+. No i zmarnowane życie z taką. Dlatego trzeba uważać na takie panniska próżniaczki.