W kwestii punktu 3." W jaki sposób ograniczono demokrację". Demokracja to władza ludu- tak dla przypomnienia. Wybieraliśmy posłów, wybieraliśmy prezydenta a w Polsce rządzi prezes partii. Jakoś nie przypominam sobie wyborów prezesa? Gdzie więc tutaj widzisz demokrację?
A za Tuska rządził lud .... !!! Chyba, że wtedy obowiązywała zasada Lenina - Partia to ..... , ..... to Patria! To rozumiem.
Ha ha ha, ale PIS postkomunie kota pogonił ! I jeszcze pogoni. Należało się.
Demokracja ma się dobrze a nawet bardzo dobrze gościu RR jeśli tego nie widzisz to idź do okulisty.
Idzie ku dobremu, brawo PIS. http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/zus-skladki-mala-dzialalnosc-skladka,223,0,2292703.html
Uzasadnij w jaki sposób rządzi obecnie prezes partii? Nie to żebym go popierał, ani w ogóle pis, ale nie zauważyłem aby Kaczyński wprowadzał jakieś dekrety, własne prawa i ustawy, nad którymi nawet nie odbywa się głosowanie w parlamencie. Przecież to zupełnie normalne na całym świecie, ze jest partia rządząca, która wypełnia polecenia prezesa partii, bez względu na to czy jest on premierem czy nie. Nie kwestionuję dużego wpływu Kaczyńskiego na Szydło, ministrów czy nawet Dudę, ale w żadnym wypadku nie jest to łamanie demokracji (przynajmniej demokracji w jej współczesnym pojęciu).
Dla mnie łamaniem demokracji jest raczej wyrzucanie do kosza podpisów zebranych pod wnioskiem o referendum.
Zazwyczaj w każdym normalnym państwie to prezes partii zostaje prezesem, a nie chowa się za plecami innych.
@OstrWRoc wszystko w punkt. Staram się tutaj pisać o tym,ale zazwyczaj dostaję komplementy typu POwski troll i podobne.
Pozdrawiam
To dziwne. Uważasz, że normalnymi państwami nie są Francja, Wielka Brytania, Niemcy, Holandia, Włochy i praktycznie wszystkie kraje UE? Przecież w niektórych krajach nawet kandydat na premiera musi być bezpartyjny. Oj pogrążasz się coraz bardziej.
No ale jeśli już jest,to on zostaje premierem, a nie steruje z ukrycia.
Kasandra66 oto ludzie, których tak bronisz http://niewygodne.info.pl/artykul8/03699-Neumann-czyli-platformiany-czlowiek-honoru.htm Bez kszty honoru. Swoją drogą poczytałabyś czasami coś innego niż wyborczą .
Bez "krzty" miało być, zwykła literówka, żeby znowu nie dawać argumentów takim jak Kasandra66.
Piszą Ci prawdę Kasandra66, nie ma się co obrażać.
Jestem 38 letnim ostrowczaninem z urodzenia, od 19 lat nie mieszkam tam już na stałe. W O-cu bywam 2-3 razy do roku.
Jak czytam tu niektórych, a po wynikach ostatnich wyborów w mieście widać, że to większość czuję się jakbym przyjeżdżał na Białoruś, albo do Rosji. I nie o biedę idzie, ale mentalność ludzi.
Podobają się Wam PISowskie rządy? Podoba Wam się TVP, przy której Dziennik Telewizyjny to było BBC? Podoba Wam się co Macierewicz co robi z wojskiem, jak łże w żywe oczy prawie codziennie ( do końca grudnia będę helikoptery, NATo się zajmie Smoleńskiem ).Jego pycha i arogancja. Jak rozwala się na autostradzie, ucieka z miejsca wypadku i nic mu się nie dzieje? Podoba Wam się służąca Rydzyka Kempa, komunistyczny prokurator Piotrowicz, czy marszałek strachliwy milczek Kuchciński? Jesteście dumni z prezydenta, marionetki bez odwagi, który tylko się uśmiecha i wręcza ordery, który daje się poniżać Kaczorowi, Macierewiczowi, którego nikt nie traktuje tam poważnie. Górski pokazał go wzorowo w Uchu.
Wierzycie w samodzielność i decyzyjność Beatki?
To tylko zderzaki Kaczyńskiego, im dwojgu grozi Trybunał Stanu, jemu nie. Tak jak w stanie wojennym miał cykora i siedział od stołem, tak teraz woli się zabezpieczać niż brać samemu odpowiedzialność.
Podobają Wam się miliony które idą na smoleńską fobię jednego człowieka? Podoba Wam się Sejm, Senat, Rząd, które są fikcją aktualnie, a gdzie zapadają decyzje?
Podoba Wam się narracja o wstawaniu z kolan w Europie, gdzie??? Konkrety?? Wierzycie w ten propagandowy bełkot/ Ludzie miejcie mózgi i używajcie ich.
Wiem, że bieda w mieście i 500 stówek dobrze przytulać, ale spokojnie nikt Wam już tego nie odbierze.
Wiek emerytalny obniżony Wam sie podoba? Nawet PIS wie, że do ściema żeby ciemny lud to kupił, że ZUS się rozwali za 2 lata jak 60 latkowie będą emerytami. Myślicie że pozwolą Wam na emeryturze pracować? Poczytajcie sobie ustawę. W Wiadomościach tego nie mówią.
Cała Europa się z nas śmieje, Kaczor zaściankowy małostkowy, nieznający języków i świata, samotny gość, do Orbana się porównuje. Orban zjada go na śniadanie na każdym polu, a ten flustrat myślał że ma przyjaciela w Europie, 27:1 pokazało gdzie nasze miejsce.
Jesteście dumni jak naczelnik każdego inaczej myślącego nazywa komuchem, gorszym sortem, zdrajcą?
TK na koniec, nawet jak ktos nie lubi się zagłębiać w niuanse prawne na zdrowy rozsądek niech pomyśli. Uniwersytety, Komsja Wenecka, Sąd Najwyższy, a nawet o grotesko Biuro legislacyjne Sejmu wielokrotnie potwierdzało, że te wszystkie ustawy naprawcze to bezprawne buble. Trybunałem teraz rządzi człowiek ze służb Muszyński, a Przyłębska to tylko przykrywka. Tacy eksperci, że im się pomyliło jak Prezesa się wybiera, procedury głosowanie nie dotrzymali, ale co tam kto im co zrobi. Wiadomości powiedzą że to sędzie Gelsdorf z SN jest nielegalnie wybrana, ciemny lud to znowu kupi.
Mógłbym tak jeszcze długo, ale po co.
Wszystkiego dobrego i pozdrowienia dla normalnych, trzymajcie się i brońcie tego co osiągnęliśmy przez ostatnie 25 lat, a to globalnie najlepszy okres w historii tego kraju.
Tak, podobają mi się obecne rządy OstrWroc bo są lepsze niż te poprzednie. Mało tego, uważam że to najlepszy rząd jaki pamiętam a jestem Twoim rówieśnikiem. Co do TVP to nie wiem czy pamiętasz jak to wyglądało za poprzedniej ekipy ale była sama propaganda sukcesu. Z Twojego punktu widzenia nic się więc nie zmieniło. Z mojego bardzo dużo bo teraz w TVP można zobaczyć te dobre rzeczy, o których nie powiedzą w TVN'ie czy podobnych stacjach. Jakaś równowaga w mediach musi być. Żadnych kłamstw tam nie ma, nie wiem więc jak możesz porównywać tą telewizję do dziennika telewizyjnego. Być może jesteś już przesiąknięty propagandą antypisowską i stąd taki punkt widzenia, nie wiem. W każdym razie na pewno nie jesteś obiektywny. Ja też mógłbym długo pisać na temat tego jak bardzo się mylisz tylko po co ? Przecież Ciebie się i tak nie przekona więc szkoda. Twojego ostatniego zdania nie będę nawet komentował, wychodzi na to, że każdy, kto myśli inaczej niż Ty nie jest normalnym. No cóż, na szczęście to tylko Twoje zdanie i Twój punkt widzenia, bardzo subiektywny.
Kim Ty Jesteś Gościu OstrWRoc że nas pouczasz chyba musisz być powiązany z tą konstruktywną opozycją która zniszcz kraj aby odzyskać utracone KORYTA lub możliwość wygrywania przetargów.Powiedz lub wskaż to co osiągnęliśmy przez te 25 pomijając otwarcie granic i inwestycje za Unijną kasę huta sprzedana jak wiele zakładów za złotówkę starego zakładu nie ma OZMO, Wólczanka itp.Ostrowiec 25 lat temu liczył ponad 80 tys a teraz ponad 58 tys.Nie wyzywaj nas od ciemnych Ludzi bo sam reprezentujesz ich o ile wypisujesz takie ideologie Konstruktywnej opozycji