Będąc dokładnym to raczej PiSowi nie maleje, a jeśli nawet to niewiele. To PO rośnie, a to za sprawą tego że przejęła niemal całkowicie elektorat Nowoczesnej
Mam nadzieję, że pójdą do lamusa lamusy razem ze swoją kaczką :-)
Masz rację gościu 14:16. Nowoczesna się nie sprawdziła i podzieli los Palilkota. Wyborcy PO wrócili do siebie. PIS nadal trzyma się mocno.
Maleje, przynajmniej zasób limuzyn.
kolejna do blacharza
Szkoda waszego bazgrania o rzekomym spadku poparcia dla PiS.Nareszcie cos dzieje sie pozytywnego.DOBRZE BY SIE STALO GDYBY PO PRZESTALO ZAWRACAC WODE KIJEM.TO WASZ KONIEC KOCHANI
02:03 A czy mógłbyś napisać w której dziedzinie Ci się tak polepszyło? Bardzo proszę o uzasadnienie w punktach.
Same pozytywne informacje.
Szkoda tylko, że w mediach co do których trudno powiedzieć, że odbiegają poziomem od radia erewań.
No nareszcie ludzie zaczęli mądrzeć.
Twardego elektoratu nie ubywa tylko POLSKI żal..tylko Wojska żal.. itd.
Hej wyborcy PiSu co tak chwalicie ten rząd.Bardzo proszę o wymienienie w punktach w których dziedzinach tak Wam się życie polepszyło przez te 1,5 roku.Pisanie jak to jest dobrze ogólnikowo nic nie znaczy i to nie są argumenty.
Nie ma co płakać za wojskiem amerykańce już jadą i oni nas obronją a Donald Tramp wystawi nam fakturę za ochronę.
Skoro poparcie dla PiS maleje to wyliczanka - co dla Polski zrobiła Platforma Obywatelska
1. Podniosła wiek emerytalny
2.,Sprzedała stocznie
3. ..................
4....................
Dopisz
1. Wprowadziła złotówke za złotówke przy zasiłku rodzinnym.
2. 1000zł wychowawczego przez rok dla bezrobotnej, studentki, uczennicy po urodzeniu dziecka.
3. wydłużyła urlop macierzyński z 20 tyg do 1 roku.
Jako mały przedsiębiorca zwiększyli limit do VAT ze 150 do 200tys,za małą reklamówke leków dla babci zapłaciłem 46zł bo większość refundowana,dla dzieci 500+ to tylko z brzegu przykłady dlaczego widzę poprawe.Jeszcze jak by tylko dali im rządzić spokojnie a rozliczyli przy urnach zamiast szczuć co chwile to myśle że każdemu było by lepiej.
Nie ma, nie było i nie będzie idealnego rządu. Każdy rząd zrobił coś dobrego i każdy w pewnym stopniu się skompromitował. To samo tyczy się obecnego. Są oczywiście plusy które i ludzie to odczuli (500+). Są minusy - opinia o Polsce w świecie. Dla mnie najgorsze jest podejście obecnego rządu "kto nie z nami ten przeciwko nam". Obecne podejście: kto negatywnie mówi o PiS to ubek, złodziej, sprzedawczyk, zdrajca nieprawdziwy Polak, niemiecki szpieg itp. jest typowe dla prawicowców i tego nigdy nie zaakceptuję. Dlatego to jest dla mnie fundamentalne i dlatego nigdy nie zagłosuję na PiS. I tutaj zwolennik pis mnie wyzwie od najgorszych... bo wolę inny wybór. A liberał zwolennikowi pis w takim przypadku powie: jest wolność możesz głosować na kogo chcesz, mamy demokrację i tyle. Lubię ludzi mających takie podejście i chcę aby rządzący mieli takie podejście. Ręce na prawdę opadają gdy czyta się prawicowe teksty, artykuły - nienawiść, obwinianie, roszczenie sobie praw wyłączności do oceniania kto jest Polakiem a kto nie... Najgorsze z najgorszych dla mnie jest wciąganie patriotyzmu do polityki. Gdy widzę sąsiada ubranego w odzież patriotyczną, który albo wyjeżdża pracować na czarno do Niemiec, albo siedzi na garnuszku państwa i wypowiada się z pozycji "prawdziwego Polaka" plując na innych i nazywajac zdrajcami tych którzy nie zagłosowali na pis albo kukiza...
Słuchajcie, nasuwa mi się pewna refleksja, jak partia będąca u władzy produkuje ustawy pod zamówienie polityczne naczelnika Jarosława. Ustawa o zgromadzeniach jest niezgodna z Konstytucją, ale dla PiS-u to nie ma znaczenia. Najważniejsze jest dobro partii a przede wszystkim nadprezesa. I to mnie niepokoi, ponieważ przyjdzie inna partia do władzy i będzie "produkować" ustawy pod zamówienie partyjne, a Konstytucja najważniejszy akt prawny będzie tylko "ładnie oprawioną książeczka pełną frazesów". PiS wielokrotnie zdeptał Konstytucję, która między innymi gwarantuje obywatelom wolność zgromadzeń, ale dla PiS-u to nie ma znaczenia. Ich prezydent "dla picu" wysłał ustawę do "PiS-owskiego Trybunału Konstytucyjnego", Trybunał nie dostrzegł w niej łamania Konstytucji Prezydent czym prędzej ją podpisał. Prezydent "Strażnik Konstytucji" o zgrozo. Czekam tylko co będzie się działo 10 kwietnia i kto będzie przestrzegał niekonstytucyjną ustawę.
Teraz to pisowski TK, ale jak po kradła pieniądze z ofe to TK (złożony w całości z "sędziów" wybranych przez po) był tak bardzo niezawisły...