Gdzie ten gość. Który twierdził że pisowi rosnie..Teraz nawet Jarosław w panice.
Nie martwcie się o PIS.Sondaże to nie wszystko.Przy urnach jest właściwy sondaż.
PiS rośnie w siłę Brawo panie prezydencie Andrzej Duda brawo pani Beata Szydło damy radę
PIS rośnie w siłę bo opozycja marniutka. Poza tym, bardzo dobrze rządzą i mają bardzo dobre prognozy.
przynajmniej nie jestesmy kolonia niemiec bez wlasnego zdania
popieram rzad !
tusk - czlowiek bardzo zdolny i zreczny polityk, ale jednak ZDRAJCA polskich interesow - tak jak cale PO KOD i Nowoczesna
Kolonią Niemiec nigdy nie byliśmy, wkrótce możemy w ramach sukcesu stać się kolejną republiką.
Do znawcy-kolonią Niemiec nie będziemy ale na pewno Putina!
A Solidarność (PIS)...i bolek===załamka zmiana historii!!!!
zaBOLało wstrętny bolku!!!
20.34 pis wygral tylko dlatego ze wiekszosc ludzi nie poszla do wyborow, przy kolejnych sie troche zdziwisz
Czyli uważasz, że praktycznie nikt z ponad połowy obywateli nie zagłosowałby na pis? Uważasz, że osoby, które nie brały udziału w głosowaniach to niemal w 100% elektorat po? Cóż za obywatelska postawa w czasie wyborów...
Dziwi mnie tylko to, że podważasz wynik wyborów, ale wierzysz w rosnące poparcie po w sondażach wykonywanych na zlecenie i przeprowadzanych na próbie ok 1000 osób. :)
Żebyś się Ty nie zdziwił gościu 12:22. Pójdą też tacy co nie byli ale teraz zagłosują na PIS. Osobiście znam takie osoby. Spora grupa nie pójdzie też w ogóle.
Aty się nie dziwisz ze ciągle tak mało poparcia dla zdrajców
Mało jestem na forum, bo pracuje i nie mam po prostu czasu, ale nasuwa mi się parę uwag do waszej wymiany zdań, bo dyskusja trudno to nazwać. Do Czarnego, nazywanie kogoś zdrajcą to poważne oskarżenie i trzeba mieć na to dowody. Ty ich nie masz a tylko powielasz informacje z jakiś propagandowych PiS-maków. Ludzie nie dają się już na to nabierać. Kompromitacja członków rządu jest oczywista tylko inaczej myślących może to uważać za "dobrą zmianę". Populizm nie popłaca, po0niewarz coraz mniej ludzi daje się na to nabierać.
Żadnej kompromitacji nie widzę Borneo. Za to poprzedni rząd skompromitował się okropnie i dlatego przegrali wybory. Jak dla mnie teraz jest o wiele lepiej. Widzisz więc że każdy może mieć swój punkt widzenia. Będę ponownie głosował na PIS bo podobają mi się ich rządy. Może nie są idealne ale ideału nie zapewni nikt, a już na pewno nie obecna opozycja.
Nadreprezentacja PIS w Sejmie w stosunku do wyniku wyborczego wynika z metody podziału mandatów.
Wadą metody d'Hondta jest promowanie (sztuczne wzmacnianie) większych ugrupowań (dla niektórych wada ta jest zaletą).
W końcowym efekcie wybranym kandydatem wcale nie musi być ta osoba, która uzyskała najwięcej głosów w wyborach.
Przy dużym rozproszeniu drobnych partyjek miało to ułatwić tworzenie koalicji rządzącej.
Gdyby lewica nie była taka arogancka i podzielona uzyskałaby swoje mandaty a znacznie mniej posłów miałby PIS i KUKIZ nieco mniej PO i Nowoczesna.
Teraz mamy absurd w którym samodzielnie rządzi partia nie mając poparcia większości wyborców.
PiS nie będzie w stanie powtórzyć takiego podziału jeśli lewica odzyska swoje poparcie po wystawieniu jednej listy.
nie ważne jak się głosuje,ważne kto liczy głosy.