Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Macierzyństwo w wieku 35+

Ilość postów: 18 | Odsłon: 1 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostępne są posty sprzeczne z Zasadami Forum. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „Macierzyństwo w wieku 35+”.
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Macierzyństwo w wieku 35+

Pierwsze dziecko najlepiej urodzić przed trzydziestym rokiem życia. Im wcześniej, tym lepiej. Może jednak Ci się uda. Powodzenia!

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Jestem w pierwszej ciąży i mam 39 lat. Za mną już sześć miesięcy i wszystko jest w porządku. Wykonałam bezpłatne badania prenatalne w pierwszym i drugim trymestrze, wyniki są prawidłowe. Jestem szczęśliwa. Wcześniej bardzo chciałam mieć dzieci, ale z jakiegoś powodu nie udawało się. Być może przyczyna leżała w moim nastawieniu psychicznym - obsesyjnie myślałam o macierzyństwie. W końcu "odpuściłam" godząc się z myślą, że to macierzyństwo nie jest mi dane i dwa miesiące później okazało się, że będę mamą:) Podczas wykonywania badań prenatalnych spotkałam kobiety przed czterdziestką i jedną w wieku 43 lat, wcale nie wyglądały na swoje lata - uśmiechnięte, zadbane, pełne optymizmu. Mój lekarz pogratulował mi i powiedział, że to jeszcze dobry czas na ciążę. Życzę powodzenia Tobie i wszystkim kobietkom, które starają się o dziecko. Nie ma co oglądać się na innych, a myśleć o sobie. Pozdrawiam:)

Gość_Klara
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

tu wypowiedzieli się - do tej pory - ci co mają dzieci w późnym wieku i które urodziły się zdrowe. .... hm .... proponuję udać się wam do szkoły specjalnej na iłżecką i rozejrzyjcie się wkoło, popytajcie ile to dzieci niepełnosprawnych /down, wodogłowie/ urodziły matki 35+

moje zdanie jest takie /i nie atakujcie mnie za to/,

1. że Bóg jest mądrzejszy od nas. dał kobiecie odpowiedni czas na ciążę i nie tłumaczmy tego , że jeszcze czas, że praca, że studia, że coś tam. z naturą się nie dyskutuje, bo i po co. sama mam dziecko niepełnosprawne i uwierzcie mi, że wiem co mówię.

2. urodzenie dziecka np w wieku 40 lat. --- otoczenie: babcia to czy matka? --- zdrowie: /skrajnie/ rodzic umiera np w wieku 55lat, dziecko ma wtedy 15 lat :( w rodzinie mam taki przypadek, powiecie, że no i co? a to, że żyjący rodzic powtórnie się ożenił i :( jest źle.

skrajne przykłady? tak, ale niestety nie rzadkie, nie nierealne. po co więc kusić los na i tak ciężkie życie? bo mamusia chce dzidziusia, bo tatuś chce synusia? toż to samolubne.

wiem, że to ciężkie dla niemających dzieci, ale każdy ma jakiś swój krzyż, bo jakoś życie nie chce być różowe. uważam, że trzeba się najlepiej jak się da urządzić w tym swoim życiu, ale nie patrząc przez pryzmat "ja", ale ponad to.

choć jednoczesnie szanuję decyzje innych i jeśli się już dzidziuś urodzi to niech się zdrowo chowa i daj mu Boże szczęście :)

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

9:27 gorszych bzdur nie czytałem dawno :) W jakiej ty epoce żyjesz????????????????

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście zastosowano krytykanctwo wobec osoby, firmy, produktu lub usługi (krytyka dla krytyki, negatywna krytyka bez podania argumentów, wytykanie pomyłek i braków); na tym Forum krytykę powiązaną z negatywną oceną należy popierać argumentami, np. negatywnie oceniona jakość wykonania usługi lub produktu musi być poparta faktami, danymi, uzasadnieniem itp.; nie należy upominać za drobne pomyłki w pisowni, ponieważ Forumowicze nie mają możliwości edycji napisanych przez siebie postów i ewentualnego poprawienia błędów.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    Gość
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

to teraz norma wsródk kobiet, bo najpierw stabilizacja, dorobienie sie czegoś, dom, samochów, kariera. a potem płacz i załąmywanie rąk bo się nie udaje.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

myślę, że wiek na macierzyństwo to każdego indywidualna sprawa, ważne, zeby dojrzeć do tego macierzyństwa, ja dojrzałam już w wieku 19 lat i jestem bardzo szczęśliwa , mam dwoje dzieci nastolatków mając 35 lat mam już trochę inne problemy niż pieluchy, i nie żałuję, że zdecydowałam się na macierzyństwo w tak młodym wieku, świadomie to zrobiłam, to nie była żadna wpadka, tylko zaplanowane macierzyństwo z moim ukochanym, teraz mam mnóstwo czasu dla siebie i mam też wsparcie ze strony dzieci już prawie dorosłych, życzę powodzenia przyszłym mamom, bo mnóstwo pracy przed wami drogie mamy, oj mnóstwo i też całe mnóstwo cierpliwości i wyrzeczeń, niestety nie da się inaczej

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 42

Egzaminuję studentki oraz studentów i niejednokrotnie słyszałem podobne niedorzeczności, że dzieci powinno rodzić się do 35 roku życia. Nie zaliczam tych odpowiedzi i odsyłam po uzupełnienie wiedzy. Ktoś tu mądrze poradził, by dokształcić się nim zabierze się głos w dyskusji.

Gość_pracownik uczelni
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 43

Pracowniku uczelni, coś mi się wydaje że ty dużo wykładasz ale płytek w posadzce ;) Po co zabierasz głos? Nie masz pojęcia pisząc takie bzdury.

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście zastosowano krytykanctwo wobec osoby, firmy, produktu lub usługi (krytyka dla krytyki, negatywna krytyka bez podania argumentów, wytykanie pomyłek i braków); na tym Forum krytykę powiązaną z negatywną oceną należy popierać argumentami, np. negatywnie oceniona jakość wykonania usługi lub produktu musi być poparta faktami, danymi, uzasadnieniem itp.; nie należy upominać za drobne pomyłki w pisowni, ponieważ Forumowicze nie mają możliwości edycji napisanych przez siebie postów i ewentualnego poprawienia błędów.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    Gość
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

Tylko,ze jakoś nie widać,żeby te starsze mamy miały chore dzieci, a młodych mam z niepełnosprawnymi pociechami jest bardzo dużo

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 57

Server, bo ci bogaci mają na antykoncepcę, która nie jest tania, mają też na "cichą" aborcję. Biedny woli dać dzieciom jeść niż wydać 30zł na tabletki. A natura ma swoje prawa...

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 59

Bzdury, bzdury...

Gość
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 62

Czy mam rozumieć, że dziecko z chorobą genetyczną to tragedia dla dziecka i rodziców? Czy takie dziecko jest gorsze? Wielu rodziców stara się o dziecko dla siebie samych i dziecko rodzi się jako owoc ich miłości. Ileż jest dzieci zdrowych, które sprawiają tak wielkie problemy rodzicom, że ci nie radzą sobie i wychowanie przejmują instytucje. Zmieniły się czasy i kobiety tuż po dwudziestce nie są przygotowane jeszcze do macierzyństwa. Wiele z tych dzieci wychowują rodzice tych kobiet, czyli babcie i dziadkowie. I chwała im za to. Jeśli ktoś wyszydza matki, które w wieku czterdziestu lat decydują się na macierzyństwo, robi to z niewiedzy, lęku albo kompleksów.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 63

Widać na tej uczelni medycznej studiowali też lekarze, którzy albo opuścili wykłady, co był na nich Gość z 19:21, albo bezmyślnie zdecydowali się na późne macierzyństwo - bo jakże inaczej wytłumaczyć fakt, że w samym Ostrowcu jest kilku lekarzy, którzy zostali rodzicami w wieku czterdziestu lat?

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 65

Nie godzę się z wami odnośnie tego, że bogaci mają mniej dzieci ze względu na antykoncepcję. Oni nie chcą mieć więcej dzieci z własnego wygodnictwa. Ludzie, którzy są biedni, są z reguły pogodzeni z tym faktem i po po prostu szukają innego szczęścia, bo dzieci to skarb i szczęście największe.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 66

Gościu 22:12 nie trzeba stosować antykoncepcji, żeby nie mieć dzieci. Można wykorzystywać do tego naturalne metody, które są tak samo skuteczne, jeśli umie się je stosować. Jestem tego doskonałym przykładem. Rację ma Alexis, nie wszyscy przeliczają wszystko na pieniądze.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 69

No i co w tym takiego dziwnego, gościu z 01:31, to żaden argument. Lekarze na pewno zdają sobie sprawę z ryzyka ale wiadomo, że mają łatwiejszy dostęp do diagnostyki, badań prenatalnych itp.,a może to też osoby które leczyły się z niepłodności - skąd wiesz?

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 70

"wiele rodziców stara się o dziecko dla samych siebie" - to szczyt egoizmu, dziecko to nie zabawka. Dzieci wychowujemy dla świata a nie dla siebie, one nie są naszą własnością, nie mamy ich dla własnej przyjemności, leczenia samotności czy zaspokajania ambicji. Dzieci upośledzone czy chore to dzieci często cierpiące, bez szans na samodzielne szczęśliwe życie.Jeśli rodzice decydują, że będą mieć dziecko wiedząc, że będzie ono chore to przede wszystkim powinni myśleć o tym jakie ono będzie miało życie. A jeśli rodzice są starsi to tym bardziej myśleć co będziez takim dzieckiem jak ich zabraknie.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 73

O dzieciach: "nie mamy ich dla własnej przyjemności, leczenia samotności czy zaspokajania ambicji" - DOPRAWDY? Zróbmy sondę i zapytajmy rodziców, co było powodem poczęcia ich dzieci.

Gość
    Zgłoś
W tym wątku znajdują się 10 postów, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę