Chciałabym, ale nawet decyzji nie mam. Czy tam trzeba jechać i się pytać? Mija 3,5mc. Niestety mam daleko, ponieważ zameldowana jestem gdzie indziej. Jak było u Was z decyzją?
Dopóki decyzji nie odbierzesz osobiście będziesz mieć zatrzymane wszystkie wypłaty i tak być może jest w twoim przypadku bo rozpatrzenie wnioski to max 30dni roboczych.
13:03 ale jak mam odebrać decyzję? Mieli do mnie dzwonić. Muszę jechać 50km.
Składałam wniosek, dowoziłam zaświadczenie o zarobkach za 2mc(zmiana pracy) i nic. Trzeba czekać, mają dzwonić.
Zadzwoń i się dowiedz czy jest już decyzja. Co do zmiany odnośnie zarobków z tego co widzę na swoim przykładzie nic sobie z tego nie robią, składałam kopie umowy i zaświadczenie o zarobkach miesiąc temu bo podjęłam nową lepsza prace z o wiele większą wypłatą. Miała być zmiana do decyzji wysłana pocztą na adres we wniosku, do dzisiaj decyzji nie ma a po mojej wizycie osobiście pani powiedziała, że wszystko jest w porządku i zostaje bez zmian. Z tego co widzę dla MOPS`u w tym roku (a może i do końca decyzji) ważny jest rok podatkowy 2014 a nie obecna sytuacja finansowa. Nie wiem jak oni działają, jak obliczają ale mniejsza z tym. Pieniądze mam, dziecko ma nowy pokój a teraz zbieram na dobry komputer dla niej bo na pewno się przyda :)
Musisz sama się pofatygować. Twoja decyzja leży pewnie już na portierni i czeka na odbiór.
Ale wniosek o 500+ pani powinna składać w miejscu zamieszkania a nie zameldowania czyli jak pani mieszka w Ostrowcu to tu powinna pani złożyć wniosek
mieszkam tu na chwilę, za dwa mc wracam i nie chciałam składać tu.
Nie ma żadnych kontroli i nic nie zabierają, w skrajnych sytuacjach dostaną bony, więc nie stresuj się. Nie dostałeś/aś bo ci się nie należało i chciałbyś aby i innym nie dali?
są kontrole na 100%, może jeszcze nie miałaś, albo wydajesz wyłącznie na dzieci
Przelewy dzisiaj więc pieniążki na koncie będą pewnie wieczorem ;)
Ja nie bo mam 1 dziecko i niewiele przekroczony dochód Zaś Uchodzcom 500 przysluguje
jeszcze nie ale spokojnie, wpłyną pewnie po 15 albo 18