kontakt... pierdonka@interia.pl
ja choruję już 20 lat, zachorowałam jak miałam 16 - po prostu trzeba ją zaakceptować, niestety jest nieuleczalna ale można uzyskać okresy remisji i koniecznie staraj się o grupę (stopień umiarkowany) - jak nie można się tego pozbyć to trzeba chociaż to wykorzystać. Leczę się u Pobratyn
Jest dużo w necie na ten temat .
objawy to łuszczenie naskórka najczesciej na łokciach, kolanach,w okolicach kości ogonowej i głowie. Łuszczyca nie jest chorobą zakaźną.
Ja się leczę u dr. Pobratyn .Obecnie po prawie 20 latach zaczęła się mocniejsza jej remisja . Będąc dzieckiem miałam najbardziej zatakowane plecy oraz skórę głowy. Obecnie przyjęła postać wysiękową w najbardziej trudnych do leczenia miejscach. Miejscowo smaruję przpisanymi masciami na sterydach . Znika wtedy na chwilę i wraca znów .Nie da się jej wyleczyć można zaleczyć .Ale remisja zawsze będzie . Obecnie staram się o niej nie myśleć. Chodź w momentach gdy następuje " Jej atak " bywam na nią zła . Staram się też jeść jak najmniej ostrych potraw . A napytanie jak zyjecie z nią :) Żyję z nią normalnie jak i bez niej :) Tylko jak widać ona czasem przypomina o sobie :)
Przeciez to choroba genetyczna,co ci ziola pomogą.
Chyba nie wiesz co to jest choroba autoimmunologiczna.Dietą się tego nie da wyleczyc.
łuszczycy nie da się wyleczyć-jedynie ją kontrolować, można doprowadzić do długotrwałej remisji choroby. Zioła jako jedyne leczenie-raczej mało daje, ale zioła jako dodatek do leczenia to ok.