Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Łuszczyca

Ilość postów: 20 | Odsłon: 2688 | Najnowszy post
  • Łuszczyca

Jak żyjecie z tą chorobą , gdzie się leczycie !

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Łuszczyca

ja choruję już 20 lat, zachorowałam jak miałam 16 - po prostu trzeba ją zaakceptować, niestety jest nieuleczalna ale można uzyskać okresy remisji i koniecznie staraj się o grupę (stopień umiarkowany) - jak nie można się tego pozbyć to trzeba chociaż to wykorzystać. Leczę się u Pobratyn

Gość_LILA
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Łuszczyca

spróbuj u Pana Leszczynskiego bioterapeuty. Można tez sprobować soli i błota z MM no i podstawa dieta.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Jakie objawy ma łuszczyca?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

objawy to łuszczenie naskórka najczesciej na łokciach, kolanach,w okolicach kości ogonowej i głowie. Łuszczyca nie jest chorobą zakaźną.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ja już od 40 lat zmagam się z tą chorobą. Najgorzej było 25 lat temu gdy byłam w ciąży, to był szok! krosty rozlane i łuszczące się na całym ciele. Wtedy były robione maści cynkowe, wysuszające. Dziś mam prawie 50 lat i niestety sporo zmarszczek na twarzy. Od kilku lat wyskoczy 1-2 krosty i tylko czasem posmaruję tormentiolem i sama zejdzie ale gdzieś po 2 m-cach.Właśnie kończy swój żywot jedna na łydce :) Pozdrawiam i cierpliwości życzę.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

grupa ze względu nnia łuszczyce??

Gość_nivaaaaaaaaa
              Zgłoś
              Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Ja się leczę u dr. Pobratyn .Obecnie po prawie 20 latach zaczęła się mocniejsza jej remisja . Będąc dzieckiem miałam najbardziej zatakowane plecy oraz skórę głowy. Obecnie przyjęła postać wysiękową w najbardziej trudnych do leczenia miejscach. Miejscowo smaruję przpisanymi masciami na sterydach . Znika wtedy na chwilę i wraca znów .Nie da się jej wyleczyć można zaleczyć .Ale remisja zawsze będzie . Obecnie staram się o niej nie myśleć. Chodź w momentach gdy następuje " Jej atak " bywam na nią zła . Staram się też jeść jak najmniej ostrych potraw . A napytanie jak zyjecie z nią :) Żyję z nią normalnie jak i bez niej :) Tylko jak widać ona czasem przypomina o sobie :)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

nie mylisz czasem pojęć "remisja" i "nawrót"? Ja akurat nie mam łuszczycy a coś podobnego i da się z takimi chorobami żyć. Choć czasem jest ciężko. Radzę prosić dermatologa o maści robione(100g-8,80zł) potrafią ulżyć w dolegliwościach.

mala92
        Zgłoś
        Odpowiedz

Z dobrym skutkiem mieszaniną ziół leczą łuszczycę Bonifratrzy. Wizyta kosztuje co łaska.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Polecam o. Bonifratrów również.

aisog
            Zgłoś
            Odpowiedz

gdzie przyjmują o. Bonifratów?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Gdzie można znaleźć tych Bonifratrów?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Przychodnia Bonifratrów ,,Poradnia ziołolecznictwa"jest najbliżej w Krakowie i Warszawie.Przyjmuje mnich zielarz i lekarz medycyny konwencjonalnej razem. Dobrze jest miec ze sobą badania.

aisog
              Zgłoś
              Odpowiedz

Przeciez to choroba genetyczna,co ci ziola pomogą.

Gość_...
                Zgłoś
                Odpowiedz

Według najnowszych ustaleń, jest to choroba autoimmunologiczna, tak jak np. Hashimoto, więc jak najbardziej do wyleczenia, przynajmniej najostrzejsze stany. Ja wyleczyłam dietą.Obecnie mam niewielkie zmiany na dłoni, prawie już niewidoczne.

Gość_Kasandra
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Chyba nie wiesz co to jest choroba autoimmunologiczna.Dietą się tego nie da wyleczyc.

Gość_...
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

No właśnie , wiem i to mam. A że wszelkie choroby mają swoje źródło w złym odżywianiu, tylko właściwa dieta jest w stanie je wyleczyć.

Polecam poczytać o poście dr Dąbrowskiej.

Nie zaszkodzi, a może tylko pomóc.

A choroba autoimmunologiczna to choroba z autoagresji, kiedy to nasz organizm atakuje określone narządy, czy miejsca ma naszym ciele.

Polecam, czytanie nie boli.

Gość_Kasandra
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę