11:56 żal mi cię. Nie wiem co to "rzehy", nie wiem też za co to kupili. Pomyśl, że ogrom ludzi jeszcze tej kasy nie dostało a już kredyty wzięli, "rzehy" kupili. Idź do jakiejś roboty zamiast przyglądać się innym i zazdrościć, może wtedy i ty "rzeha" se kupisz. I może podaj nazwiska tych co te "rzehy" kupili, to zweryfikujemy, czy to za 500+. Mój sąsiad też kupił bmw i grzebie ale 500+ na pewno nie dostał, co najwyżej jak ty bykowe zapłaci, bo dzieci nie ma. Oby to wreszcie wprowadzili.
Gosciu z 11:15 rzechy to stare zardzewiale samochody ale mniejsza o to Ludzie ci biora pieniadze ale przeciez nie kradna , co kazdy z tu piszacych odmowil by gdybu mu rzad dal? tylko ,ze wczoraj jeden zministrow juz mowil ,ze na wyplate 500+ juz brakuje pieniedzy i rzad nie ma pomyslu skad je wziazc wetdy sie dopiero bedzie dzialo jak rzad nie znajdzie kasy na te 500+A tak na marginesie nasi rodzice wychowali nas bez 500+ i co zyjemy, zyjemy
12.15 co to jest ogrom?
Gosciu z 08:25 jak bedziesz takimi kategoriami myslal to starosc bedzie dla ciebie okrutna Zus Cie nauczy rozumu moze jak niejedem rencista badz emeryt bedziesz zbieral butelki na chleb a nie klepal bajek z sasiadami.Pozyjesz zobaczysz jakie jest zycie niektorychl udzi na emeryturach badz rentach
Tylko jest ta różnica ,że emeryt zapracował na tą emeryturę a ty jeszcze nie.
Więc do pracy leniuszki bo na emeryturę trzeba zapracować.
21.22 Jak wypracujesz sobie emeryturę i miną lata młodości też będziesz mógł siedzieć i klepać,wtedy znajdzie się taki co podsumuje cię podobnie
10:37 jest drobna różnica pomiędzy nami 40latkami a dzisiejszymi 60latkami. Oni od 10lat siedzą na emeryturach, podopisywali sobie coś z ziemi, coś za wychowanie dzieci a my... My do 67 rż będziemy pracować i nie po 8h dziennie i pewnie na emeryturze nie będziemy już mieć siły aby dorabiać a ci "schorowani" zachłanni ludzie jeszcze sobie dorobią, czy to w polu, czy opiekując się dziećmi, osobami starszymi i naprawdę chorymi.
Ja uwazam ,ze kazdy robi z tymi 500+ co chce , nie kradnie tych pieniedzy tylko legalnie pobiera .To tak samo jak z wyplata , jeden przepije a drugi przeznaczy na inny cel i praacodwaca nie pyta sie nikogo co zrobil z wyplata.
z tym ze na wyplate pracujesz a nie bierzesz za darmo i przepijasz
17:27 ale i tak choćbyś się pociął to wszyscy będą brać, a reszta to odchoruje, bo im się nie należy. W większości krajów państwo daje dotacje na dzieci i wreszcie w Polsce jest normalnie. Tyle, ze u nas jest przerost zatrudnienia w budżetówce i za wysokie pensje mają i to powinno boleć a nie 500zł na dziecko.