Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 125

Odp.: Ludzie nabrali kredytów na 500+ - i lipa

Wstydzilbym sie w zebry po 5 stow do mopsu isc, jak ktos sie decyduje na dzieci to powinien na mieć.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Ludzie nabrali kredytów na 500+ - i lipa

Ja mam troje dzieci oboje z mężczyzna pracujemy i stać nas na ich utrzymanie

Ale dlaczego mam nie brać co miesiąc 1500 i spłacać na książeczki skoro państwo nic mi nie dało a podatki placimy

Śmieszne twoje podejście 13;31

bo zebrać to można pod kościołem a ta pieniadże nam przysluguja

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Przecież nie masz płacić podatków tylko na własne dzieci ale na utrzymanie całego kraju!!! Co my z Was mamy jak odbieracie to co wpłacicie na utrzymanie dzieciaków? My ww tym czasie mamy utrzymywać służbę zdrowia, szkolnictwo itd? PASOŻYTNICTWO! Ale to nie Wasza wina, tylko tych co rozdają bez opamiętania.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 126

Zaklady mechaniki przezywaja oblezenie, nakupowali złomow za tà kase ktora powinna isc na dzieci. Na szczescie noebawem kontrole zweryfikuja kto rzeczywiscie przeznaczyl pieniadze na dzieci.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

13:38 na szczęście te kontrole niewiele dadzą, bo dostaną bony w najgorszym wypadku. I o dziwo nie zauważyłam ani tu, gdzie mieszkam ani tam, gdzie mam dom, żeby aut przybyło. Nerwy was zabiją. A do gościa 13:31 pierwszy byś był, gdyby się tylko należało i nie rżnij chojraka, bo głodem przymierasz.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Ale to prawda z tymi samochodami z Niemiec. 700% wzrost sprzedaży odnotowano. Łatwo w Google sprawdzić. Szczególnie właśnie takie złomy z początku 90'.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 129

Gosciu z13:38 od czasu wprowadzenia 500+ludzie kupuja zardzwiale samochody sam widzialem ze podwozie bylo oklejone papa i lepkiem a rdza z progow ukazala sie juz po m-cu.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

18:44 a czy sam widziałeś, że wzięli już 500zl? Ja też kiedyś dostanę, póki co czekam a w międzyczasie kupiłam 10letniego forda, 4ha ziemi i wyremontowałam mieszkanie. Dziad co nie dostał myśli, że to za 500+ a ja decyzji jeszcze nie mam.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 135

Wypowiedzcie się Ci co bierzecie pieniądze z programu 500+: czy każdy z Was nie wolałby iść do pracy, która pozwoliłaby utrzymać rodzinę i gdzie odkładał by sobie na przyszłą emeryturę plus do tego bezpłatne żłobki, przedszkola i wyprawki szkolne dla dzieci? I na takie cele powinny iść te pieniądze, a nie rząd daje Wam rybę, zamiast wędki, o której wcześniej już ktoś pisał. Mój znajomy z komisu cieszy się, bo jak to określił dzięki 500+ "wypchnął" z placu kilka złomów. I co ma z tego państwo, ile przybyło pieniędzy w budżecie, ile odkłada się na kontach emerytalnych, ile osób stawia na swój rozwój osobisty... I tak można zadawać pytania bez końca.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

A kto powiedział że nie pracujemy i żyjemy tylko na wasz koszt nieszczesnicy?

Pracujemy i wbrew waszym pogladom nie zamierzamy się zwolnic

Dziwne bo przecież zwalniają się masowo jak tylko 500 wezmą no nie?

Tylko skad to przekonanie że ie pracujemy skoro na drugie dziecko nie ma progu dochodowego

Ale co tam lepiej wrzucić wszystkich do jednego worka_nieroby i patologiA

Najpierw spójrzcie na siebie potem oceniajcie innych

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 136

Do dobrego łatwo się przyzwyczaić, a co byłoby gdyby tak zaniechali wypłat, bo faktycznie może się zdarzyć, że sytuacja finansowa w kraju jest nieciekawa? Wielkie larum, bo nam się należy? Tylko wtedy zapytamy: JAKIE NALEŻY!!! Bo my wszyscy się na ten program składamy, aby co niektórzy mogli dostawać? Emeryt, rencista nie dostaje, a też musi żyć i przez wiele lat odkładał na swoje świadczenie, które teraz ma opodatkowane, swoje dzieci wychowywał bez datków od państwa.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj do 21.22 owszem w latach 80-90 była praca w zasadzie kazdy pracował wiesz i ten kto pracował dostawał rodzinne na dzieci i niewazne ile zarabiał i niewazne ile miał dzieci nie było zadnego progu dochodowego.Były kolonie z zakładów pracy,dzieciaki wyjezdzały na 3 tygodnie np nad morze.Były organizowane obozy-ferie zimowe tzw zimowiska w Szczawniku itp itd.Ludzie mieli pieniadze bo przedszkola były nieodpłatne.I wszystko zyło.Bo była praca a zakłady tez pomagały rodzinom.A teraz co masz?Masz prace ?gdzie?biuro pracy owszem jest ale po co?co komu pomogło?tylko dołuje swoja biernoscia,staze dla wybranców o pracy na etacie nie wspomne bo szkoda słów.Zebracze rodzinne?nie starcza na mleko lub pampersy a nawet jesli jedna osoba pracuje np maz to jaka ma umowe?najnizsza krajowa i o czym ty piszesz?O emerytach dzieki Bogu oni maja a my co my mamy?brak pracy,brak perspektyw i zycie za 1850brutto.Gratuluje wszystkim ktorym sie udało i swietnie im sie zyje ale ubolewam tez nad tymi ktorzy musieli za chlebem opuscic nasz kraj zostawic rodziny i małe dzieci-oto nasza rzeczywistosc.Panstwo wyciaga reke a wy grzmicie ze stwarza patologie?ja tak nie uwarzam.Jedyne co to powinni wprowadzic próg dochodowy zeby pomoc trafiała do tych co najbardziej jej potrzebuja.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 139

21:22 skończ pieprz..ć...utrzymujemy was a dla nas emerytur nie będzie.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Gosciu z 05:27 bedzie dla emerytow w tym dla mnie,najnizesze emerytury i renty beda podwyzszone o 2, 11 gr To zapowiedz rzadu juz oficjalna.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 146

do 21.22 -emeryt , rencista ma lepiej niż większość młodych .Chętnie siedziałbym w domku za 1200 na mc i klepał bajki z sąsiadami pod klatką

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Z tych 1200 polowa na leki, reszta na mieszkanie. Faktycznie masz czego zazdroscic

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Połowa na leki? Jak się kupuje suplementy aby żyć 100lat to się i płaci za naiwność i głupotę. Emeryci chorują mniej niż dzieci i naprawdę leki dla dzieci, antybiotyki, sterydy są dużo droższe niż jakiś bisocard na ciśnienie, czy leki na cukrzycę. Za dużo chorób sobie wymyślają siedząc wiecznie w poczekalni i udając chorych. I nie każdy ma mieszkanie, wielu ma domy.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Gosciu z 11"05 nie zaprzeczam sa ludzie , ktorzy te 500+ przenaczaja na dzieci ale wystarczy przejsc sie po osiedlu i widac ,ze sa tez i tacy co pokupowali rzehy i teraz calymi dniami maski w gorze i grzebia w tych rzechach i te 500+ pakuja w te graty ale BMWi to sie liczy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
34 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę