Kto będzie płakał 13:41? No i program na 100% na 4lata więc twoje nerwy nic tu nie zmienią, poza droższymi lekami na nerwy.
Może jeszcze podatek od posiadania telefonu komórkowego, czy też za posiadanie więcej niż 3 par butów? I dodatek 1000+ dla każdego KRUSowca. Szlag człowieka trafia jak widzi ile musi co miesiąc oddawać w różnych daninach, a patola bawi się w najlepsze. Mam kolegę, który prowadzi mały spożywczak na Śląsku. Odkąd pojawił się ten nieszczęsny 500+ skończyło się branie na "zeszyt" :) Rozumiem, że PiS stara się poprawić dzietność, ale może prościej zdjąć VAT z ubranek, czy książek, niż dawać do ręki oręż nierobom.
dno ale nie wszystkie dzieci potrzebują książek, moje jeszcze nie a ubranka mam w całości po dziecku siostry, więc jednak mi pasuje ten program a vat mogą zdjąć, ale to niewielka pomoc, większość kupuje w sh a książki wybranym dają gratis i jakoś pisku nie było jak dawali i dają zresztą nadal jednemu rocznikowi co roku a młodszy kupuje i wyrzuca.
Jeśli zwolniła się z pracy aby poświęcić go wychowaniu dzieci,to najbardziej uzasadnione. Dzieci nie wychowa internet ,ani sprzęt RTV I AGD.Potrzebna jest druga osoba w domu. Mniej elektroniki,więcej rozmawiania ze sobą,bo będzie źle
Kto by dla 500zl rezygnowal z pracy?To argument tych którzy są przeciwko500+
jest duuzo takich osob, ten program okazał się baardzo dużą porażką
Komu nie pasuje niech sie zrzeknie pobierania tych pieniędzy.
Chyba dla Ciebie gościu 16:08 okazał się porażką bo nic nie dostałeś ;)
A znasz kogoś kto się zwolnił czy tak te bajkę powtarzasz bo słyszałeś że gdzieś tam ktoś tam sie zwolnil
Ja na pewno nie zamierzam siw zwolnic i
Gościu z godz12:17 a jednak wyczarował,ściągalność podatków jest znacznie większa bo jest strach że krętacze już tak szybko nie załatwią swoich spraw u kolesi.
Ale najśmieszniejsze jest to że 500+ i inne pomysły Jarosława zapłacą ci którzy z tego nie korzystają. Jeżeli posypie budżet 2016 (zresztą i tak będzie winny Tusk) i nie zachowamy dyscypliny w zachowaniu deficytu, to wrośnie inflacja, pojawia się podatki w paliwie prądzie i gazie. Nie zachwycajcie się reformami to jest ok 5 reform po 3 mld dodatkowej kasy. A same 500+ ma kosztować rocznie 20 mld.
Ale nie możecie przeżyć tego 500+ :D
Tak to prawda ale w ludziach jest zawiść, nie mogą przeżyć że ktoś pobiera
Nie mogę przeżyć, bo nie biorę, a wszystkie podatki płacę. I jak niedługo wprowadzą za auta ponad 10 - letnie to tez będę musiał płacić, jak i wiele innych podatków.
To jak wprowadzą to będziesz narzekał. Póki co nikt takiego podatku nie wprowadził a już za rządów Tuska o czymś takim słyszałem. Urban legends tzw. Ci, co nie biorą tych pieniędzy nie mogą przeżyć, że się nie załapali. Żałosne.
14:47 kup 5letnie a nie będziesz płacił..
Żaden bank nie da kredytu na 500+
Mylisz się. Tylko przy kredytach hipotecznych na 30 lat nie jest uwzględniane.