piszesz watki - mnóstwo wątków - pocieszające ludzi :) ale w świadomości wiesz że się mylisz
nie do stycznia tylko do wrzesnia 2017 masz napisane na papierku jak wnioskowalas drobnym maczkiem czarno na bialym
Tak samo jak rodzinne 18:57. Zrozumcie, że wnioski składa się w każdym roku, tak więc do września dostajesz a przed wrześniem składasz nowy wniosek i znów dostajesz o ile nie poprawiła się twoja sytuacja finansowa.
ale po wrzesniu oglosza ze kasy nie ma dlatwgo juz chucza o tym
Pis powiedział ze poki oni będą u wladzy to będzie 500+.Nie wiem skąd masz takie dane?
PiS również powiedział, że obniży kwotę wolną od podatku. I jeszcze parę innych gruszek na wierzbie. Ale to nie znaczy, że tak będzie.
18:34 bo jak znam życie, a znam to nie obniży, dopiero przed następnymi wyborami. 500+ nie zniknie, to też wiem... Wiem też, że ci przykro z tego powodu. Jednak pomyśl o zielonej wyspie i pociesz się, ze peo ci ją dało....
Niby z kad masz takie informacje ze nie bedzie zawsze co roku w styczniu sa opuznienia z kazdym swiadczeniem bo czekaja na budzet
heh a skąd ten budzet ?:) myslcie ludzie logicznie
Watek zakladasz żeby siać panike
oby tylko do jesieni. Cały PiS pójdzie w cholerę i skończy się rozdawnictwo. Mam dwoje dzieci i nie składałam tego wniosku bo mam ich w nosie. Wielu moich znajomych zrobiło tak samo.
A co mnie obchodzi ci robisz ty i twoi znajomi?ja pracuke ale skoro mogę to biorę bo tak mi się podoba i mam gdzieś to co mówią inni
100% racji 9:55... bierz jak Ci dają. Pracujesz, płacisz podatki, to są Twoje pieniądze. Dlaczego miałabyś z nich rezygnować? To tak jakby ktoś zrezygnował z darmowych podręczników i sam sobie kupił. Albo z darmowych wizyt u lekarza. Takie mamy ustawy, należy z nich korzystać. Nawet jeśli są głupie tak jak 500+
500+ raczej nie zlikwiduja, ale to co ludzie wezmą, to i tak w różnych opłatach i podatkach oddadzą, już ceny idą do góry. Przecież tych pieniędzy nie wyczarowal Jarek
12:17 ale ci co wezmą to raczej są na plus.
Nie bronię założyciela wątku, ale wystarczy wejść do sklepu ze sprzętem RTV AGD i zobaczyć kto bierze kredyty i kto kupuje. I zapytać sprzedawców odkąd tak jest i czy co roku to się powtarza o tej porze. Dla mnie OK, jeżeli za otrzymane 500+ inwestują i kupują rzeczy i wyposażenie do domu - to jest dobrze, na pewno dzięki temu rodzinom będzie lepiej. Ale jeżeli słyszę, że otrzymał 500+ i zwolnił się z pracy, czy nie chce mu się pracować to mnie trafia...
Kolejny podatek na finansowanie 500+, a mianowicie do 500zł roczna opłata za posiadanie auta powyżej 10 lat. Zniesienie refundacji na część leków dla osób po przeszczepach i chorych na raka, podwyższenie i przerzucenie abonamentu RTV do rachunku za prąd, wprowadzenie akcyzy na gaz LPG i w butlach, znacząca podwyżka za wodę. I jeszcze jest tego trochę.
Jeśli Ci coś dają, to muszą coś zabrać i to więcej niż dadzą.
beda plakac za rok jak teraz frankowicze